Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.14. 11:11 erminavet

Ki firkálta össze Hagyó térképét?

Hagyó Miklós, Budapest BKV-ért is felelős szocialista főpolgármester-helyettese interjút adott az Indexnek a közlekedési vállalat nyilvánosságra került járatritkítási tervezetéről, amely évi 6 milliárd forintos megtakarítást céloz. Az itt olvasható interjúban Hagyó kifejti, az új paraméterkönyv célja egy jobb hálózat, nem a megtakarítás.

Az első kérdés azzal szembesíti a főpolgármester-helyettest, hogy a szobájának falán található Budapest-térképen miért van bejelölve a BKV Óbuda buszgarázsa. Egyes pletykák szerint ugyanis az egész járatritkítási história végső célja, hogy értékesíteni lehessen ezt a telephelyet. Hagyó így felel:

 

Micsoda? Ezt a verziót most hallom életemben először.

 

 

Nézze meg jobban, több más óbudai helyszín be van jelölve a térképre! Itt van mindjárt a garázzsal szomszédos bécsi úti telek, a vasút másik oldalán a Mocsáros dűlő, a Csillaghegyi strand területe. A III. kerület polgármesterével beszéltünk arról, hogy hol vannak nála fejlesztésre alkalmas telkek, akkor firkáltuk össze. Az összes területnek talán csak 10 százaléka a BKV telephelye. A buszgarázs működése nincs veszélyben. Az biztos, hogy a vasúttal párhuzamos sáv fel fog értékelődni, ha megépül a majdani Újpesti közúti híd és a 10-es főút közötti összekötés ebben a vonalban.

 

Az Index azonban az interjú megjelenése után helyreigazítási kérelmet kapott Bús Balázstól. A III. kerület polgármestere ezt írja:

 

Tekintettel arra, hogy Hagyó Úrnál tett látogatásom alkalmával már magam is a térképen bejelölt helyszínekkel szembesültem, így értelemszerűen nem megbeszélésünk eredményeként lettek a térképen bejelölve a helyszínek. Ezért kérem, hogy az interjúval azonos oldalon jelenjen meg az alábbi módosítás:

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere cáfolja, hogy Hagyó Miklóssal folyatott tárgyalása során közösen jelölték volna meg a térképen a fejlesztésre alkalmas telkeket. Azok korábban kerültek kijelölésre.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere továbbra is aggodalmát fejezi ki az óbudai buszgarázs jövőjét illetően.

Köszönettel: Bús Balázs polgármester

 

3 komment

Címkék: index politika interjú tarifa ütemes menetrend városi közlekedés fedvény peage paraméterkönyv


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr25380477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2008.03.14. 12:18:05

Mi ebben a meglepő? Kell még egy budapesti telephely a Nógrád Volánnak... ;)

Nyomasek 2008.03.14. 16:00:20

Mindenkinek joga van hülyének lenni. Ha politikus, akkor még ahhoz is, hogy hülyének nézze az embereket.

Szergej Alekszejevics Budenszkij 2008.03.26. 12:19:22

Így szokott ez lenni... Nem is tud róla, aztán meg jön a tééényleg bocshogyföldigromboljuk, de kell a pláza...effektus.

Gálvölgyi mondott egy bölcsességet:
Abban a politikusban bízz, akitől nyugodt szívvel vennél használt autót!

Nekem nem szimpi az alak, mióta a Ráckevei vonalunknál bevetette a megatakarítási terveit... :( Remélem, hogy a hülyeség nem gyűrűzik a megvalósításig, bár nálunk a rombolás és a leépítés mesterfokon működik...
süti beállítások módosítása