Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2009.01.08. 23:00 erminavet

Elfelejtettek mozdonyvezetőt küldeni, nem mentek a vonatok - Visszásságok vasutunk világából 39.

Komáromban azt hitték, Szenteste vasárnap van, pedig szombat volt

VVV-sorozatunk 25. részében közöltük egy fórumozó utas esetleírását. December 24-én nem közlekedett egy vonatpár az Esztergom-Almásfüzitő vonalon, pedig azon a napon szombati menetrend volt érvényben, és akkor kellene járnia.

Most megkaptam az alább mindjárt szó szerint olvasható választ a MÁV Trakció ZRt.-től. (Nekik továbbította a Start.) Néhány dolgot emeljünk ki belőle!

1. A galibában itt is szerepet játszott, hogy Szabó miniszter belerondított a menetrendkészítés folyamatába, így az kapkodva készült.

2., Az eredeti értesüléssel szemben jegyvizsgáló nem hiányzott, csupán mozdonyvezető, ezért kellett lemondani a vonatokat.

3., Az ok egyszerűen annyi, hogy a helyi vezető elrontotta a vezénylést.

4., Mivel a felelősségrevonásra is rákérdeztem, és erre nem kaptam választ, feltételezhető, hogy ilyesmi nem történt. A MÁV Start teljesen következmények nélkül hagyja, ha egyik alvállalkozója miatt nem tud szolgáltatni ügyfeleinek, a Trakció semmilyen módon nem vonja felelősségre hibázó munkavállalóját.

5., A Trakció – ezúton – elnézést kér az utasoktól, egyéb kárpótlásról, kártérítésről, kárenyhítésről egyik cég részéről sem esik szó.

És akkor a kérdésem és a válasz:

…egy utas beszámolója. A kérdés, hogy mi történt, miért történt, ki a felelõs? Milyen felelõsségrevonás történik a felelõs személy vagy cég ellen?

A jelzett vonal 32919 - 32910. számú vonatának elővezénylésére eredetileg a 7. napi [vasárnapi – a szerk.] közlekedési rend szerint került sor. A személyzeti forduló elkészítésekor, valamint november 20-án történt kiadásakor ugyanis még nem volt elfogadott menetrend.

Az új menetrend elfogadását, illetve a személyvonatok ünnepi közlekedési rendjének ismertté válását követően a Komáromi mozdony-felvigyázókat [mozdonyfelvigyázókat] (is) értesítette társaságunk arról, hogy a mozdonyvezetők december 24-i vezénylése megváltozik, aznap 6. napi [szombati] közlekedés lesz érvényben.

Mint az sajnos Tisztelt utasunk blog-bejegyzéséből [bizonyára a blogban idézett fórumtopik-hozzászólásról van szó] is látható, ez Komárom vonatkozásában figyelmetlenül történt meg. Társaságunk az Esztergom-Almásfüzitő vonalon előállt kellemetlenségekért a blog-bejegyzés [blogbejegyzés] írójától és a többi érintett utastól is elnézést kér.

A sorozat korábbi posztjairól itt lehet tájékozódni.

3 komment

Címkék: vasút városi közlekedés másodrész utastájékoztatás utaspanasz dunakanyar közép dunántúl vvv vvv panasz


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr23867934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2009.01.09. 21:07:26

Felelősségrevonás?? Ha bárkit is ÉRDEMBEN felelősségrevonnának a MÁV-cégcsoportban, akkor már megkezdődne a kilábalás a mély gödörből, ahol vannak.
De ott olyan jó langyos a pocsolya, nehogymááá felfelé induljunk...

Lord Lucika 2009.01.10. 03:39:24

Hihetetlen, hogy egy akárkit kérnek meg egy ilyen megválaszolására... még a "blogbrjrgyzés" szóval sem tud megbirkózni. Mondjuk az összes levelük hibákkal tömött. De legalább van értelme a szögletes zárójelnek, és ennek csak lehhet [lehet] örülni!

mnmnbkhj 2009.01.10. 06:52:11

Szánalmas öcsém , hogy egy bocsánatkéréssel elintézik és a felelősségrevonást, mint olyan még hírből sem ismerik. ezektől ne várjunk komprumisszumot, megegyezést. nyújtaná nekik az ember az ujját, de a kezed kell nekik.
süti beállítások módosítása