Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.08.19. 01:23 erminavet

Rossz síneken Irkutszkban - NKPK 21.

Tevan Imre: IMG 9964

Ott hagytam abba, hogy azt terveztük, éjjel eljutunk Irkutszk közelébe, pihenünk egy pár órát, és eltöltjük utolsó napunkat Irkutszkban. De a Bajkál déli partján egyszer csak hatalmas dugóba ütköztünk. Mint később kiderült, előttünk a szerpentinen összeütközött (nagyon csúnyán) két kamion, talán elaludt az egyik sofőr.

Mindezt csak azért mondom el, mert alkalmat adott arra, hogy rádöbbenjünk, hogy ez a kétszer egy sávos út az egyetlen közút, amely összeköti Oroszország keleti és nyugati felét! A Bajkál tengelyében húzott észak-déli vonalat az északi sarkig nem metszi más út, délre pedig nem is Mongóliáig, hanem Kínáig kellene elmenni a legközelebbi kelet-nyugati útig.

De azért csak Irkutszkban voltunk reggel, leadtuk a bérautót, megnéztük a belvárost, zuhanyoztunk korábbi szállásunkon, és rengeteget villamosoztunk.

Ebből az alkalomból választottam a naphoz tartozó nagy képet, de a lenti csíkban még számos villamosos fotó található. Az irkutszki pályaállapotok néhol nagyon nem ideálisak.

Késő este mentünk ki az állomásra, hogy hazainduljunk. Ahogy más nagyvárosokban, itt is külön csarnok szolgálja a távolsági és a helyi forgalmat. Utóbbiban fantasztikus méretű, világító ábra mutatta a pénztár fölött a környező megállókat és a zónabeosztást.

A transzibériai vonatozásról a napi képsorozat többi posztjában lehet még olvasni.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó utazás programajánló havaria vasút villamos közút városi közlekedés transib nkpk


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr111321071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása