Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.05.19. 18:00 erminavet

Jutalmat kaptak a villamossiklatók elfogói

Kezdjük az önkritikával. Talán a múltkor nem a legszerencsésebb módon keltem ki a BKV graffiti-politikája ellen.

Ugyan ma is úgy gondolom, hogy maguk a közlekedési cég dolgozói (és persze az általában is közönyös utasok) is többet tehetnének a torz lelkű járműrongálók megfékezéséért, de mindezt egy olyan ügyben tettem szóvá, amelyben végül is a rendőrség elkapta a gátlástalan tetteseket, akik március 20-án este, a Fehérvári út és az Ulászló utca kereszteződésében szándékosan kisiklattak egy Tátra-szerelvényt, hogy összefirkálhassák.

A BKV most arról értesített minket, hogy száz- százezer forint jutalmat adtak annak az öt rendőrnek (a graffiti-ellenes nyomozócsoport munkatársainak), akik elfogták a BKV történetének első villamossiklatóit.

Talán remélhetjük, hogy az elkövetők bizonyára igazságos megbüntetése elveszi a kedvét néhány graffitizőnek.

Azért a kisördög nem alszik bennem. Az elején említett posztot ugyanis az váltotta ki belőlem, hogy akkor azt közölte a közlekedési cég, hogy pénzjutalmat ad azoknak, akik a járműrongálókról információt szolgáltatnak a külön e célra bevezetett e-mail-címre. Én ezt a formát tartottam bizonyos mértékig rosszízű módszernek. A mostani közleményben mindenesetre már nem szerepel ez a cím, bár hogy ez mit jelent, nem tudom.

(Menet közben az is kiderült, tulajdonképpen a BKV-figyelő című blog nyomozta ki a tetteseket.)

15 komment

Címkék: karrier villamos rongálás városi közlekedés másodrész


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr76477172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lóvé 2008.05.19. 18:15:12

He? Miért kaptak a rendőrök egy fillért is? Nem azt a munkájukat végezték, amiért amúgy kapják a fizetésüket? Tudom, az államigazgatásban is előre számolható módon mindenki megkapja az év végi jutalmat.

És "mellesleg" magát a nyomozást nem a BKV-figyelő és annak közössége végezte el, tálcán szállítva az elkövetőket?

attosz 2008.05.19. 18:31:01

De love csak a BKV figyelot nem olvassa a BKV csak a raeros rendorok :D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.19. 18:37:45

attosz >>> A rendőrség azt mondta, hogy ők nem tudtak róla, hogy az interneten ilyen nyomozás ment. Ezt egy hónappal az eset után mondta egy százados. Érdekes, hogy 5 fő tett feljelentést a cikk alapján. Vagy hazudik a százados úr, vagy szarnak a bejelentésekre.

Egyik sem jó szerintem.

budafuck 2008.05.19. 19:08:22

Az egész elkapást, felderitést a bkv-Figyelő olvasóinak köszönhetik.Szinte 100%osan minden bizonyitékot ők hoztak fel.És ugy lett elküldve.Undoritónak tartom a bkv-t hogy egy köszönő levelet sem voltak hajlandóak irni azoknak akik információkat adtak, de legföbbképp a bkv-figyelőnek akinek az egészet köszönhetik!Nem a 100ezer forintról van szó!Elvről!Sőt ha én kaptam volna abból vettem volna firkalemosáshoz szükséges anyagokat,ablaktisztitót.és azt vittem volna be és megmutatnám hogyankel buszt takaritani!Ugyhogy egy újabb képmutatás a bkv-tól!Hánynomkel.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.05.19. 19:39:01

Erről van szó.
Érdemi munkát a BKVfigyelő blog végzett!
Való igaz, a BKV annyit se mondott nekik, h b..dmeg.
Még a főbűnös iwiw-lapját is belinkelték. Ékes bizonyíték, tálcán.

dra 2008.05.19. 19:44:37

Ez egyszerűen hihetetlen. Ha nem ebben a kurva országban élnék, el se hinném, hogy ilyen van. A BKV az ország szégyene és megjegyzem, hogy azok a rendőrök is, akik átvették a jutalmat és egy kurva szót nem szóltak arról, hogy kik is segítettek nekik az információk összegyűjtésében. Elképsztő, hogy volt pofájuk átvenni a jutalmat, amikor a város tele van grafitivel, a tömegközlekedési járművek szintén szét vannak firkálva és az egyetlen ügyet amiben sikert tudtak elérni azt is internetezők göngyölítették fel helyettük. De a markukat az odatartják végen. Komolyan mondom, nem is találok szavakat az ilyen emberekre.

De a BKV se semmi. Már csak abba is érdemes lenne belegondolni, hogy milyen marketing lehetett volna elmondani, hogy tessék, itt vannak a lelkes közlekedésbarátok akik segítettek elfogni a grafitisiket, mi pedig megjutalmaztuk őket, tessék követni a példájukat. Ehelyett azokat jutalmazzák, akiknek amúgyis a feladatuk lenne a grafitisek üldözése, ezért kapják a fizetésüket, csak épp lószart nem mutattak fel eddig (és tkp. most sem).
Ezek után ki a fasz fog bármit is tenni ezért a rohadt cégért? Nem mintha az ember a pénzért tenné, de azért az egy kicsit durva, hogy mondjuk én felnymok egy graffitist és az a rendőr kap érte jutalmat, elismerést, aki az én információim alapján kimegy és a kezére teszi a bilincset nekem meg azt se mondják: KÖSZI!.
Asszem a BKV megérett a pusztulásra, a jutalmat átvevő rendőröknek meg azt kívánom: soha ne kapjanak az életben nagyobb ajándékot ennél a 100.000 Ft-nál.

dra 2008.05.19. 19:47:53

megjegyzem, talán érdemes lenne ha minél többen írnánk a BKV-nak ez ügyben (én már megtettem), bár nem számítok komoly eredményre, de talán egy próbát megér. ha lenne esze az Index-nek, akkor azért ők is rákérdeznének erre a dologra a BKV-nál, elvégre a blog.hu hozzájuk kapcsolódik.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.19. 19:51:21

dra >>> Én is szeretném, ha az Indexen is megjelenne valami komolyabb cikk.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.19. 20:13:21

Lehet, hogy már a tökötök mi van velem, de ezt a cikket még olvassátok el:

m.blog.hu/bk/bkvfigyelo/bkvfigy_nepszabadsag.jpg

:)

mustra 2008.05.19. 20:13:38

Azért érdekes az egész, mert a BKV tudott az esetről. Aki a BKV figyelőn figyelte az eseményeket ezt tudhatta. Aztán egyszercsak hirtelen megalakult a rendőri egység és hopp... mit ad Isten: Meglesznek a tettesek. Szerintem valaki(k) valakit nagyon hülyének néznek. Egy az egyben el lett küldve az addig megszerzett összes adat a tettesekről a BKV-nak a BKVfigyelo.blog által, akkor most ki kit kapott el? Ez a BKV kommunikáció szégyene.

blacklord 2008.05.19. 20:16:29

Ha ez így ebben a formában igaz, akkor szerintem is ki kéne szállnia egy Index-brigádnak az Akácfa utcai bázisra...

OkoskaTo:rp 2008.05.19. 20:31:14

Csak elgondolkodtam: Ha a rendőrök felveszik a nyomravezetői jutalmat, az elég simán csalás. (Nem erkölcsi, hanem büntetőjogi értelemben is.) ÜNYH-nál kopogtat, rendőrökre bilincs, zárkaajtón kívülről kilincs.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.19. 20:41:43

Ami nekem a legjobban tetszik, hogy a rendőr alezredes (nem százados) a magán címéről keresett meg, és megkért, hogy ne tegyük közzé sem a levelét, sem a címét. Valamit nagyon titkolni akart. Szerintem megtalálta a blogon az adatokat és úgy adta le, mintha Ő tette volna össze a képeket, ahogy mondja...
süti beállítások módosítása