Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.12.21. 09:00 erminavet

Start klubkártyával ingyen 22 Volán vasútpótló buszain

Egy jó hír a sok rossz között. A MÁV Start arról tájékoztatott, hogy a sztrájk ideje alatt a Borsod Volán és a Szabolcs Volán kivételével a vasúttal megegyező járatokon (pontosabb infó itt) a kártya felmutatásával ingyen lehet utazni.

A békeidőben korlátlan számú, 2. osztályú, félárú jegy megvásárlását lehetővé tévő klubkártyával az említett két észak-keleti megye Volánjainál 50% kedvezmény vehető igénybe utólagos visszatérítéssel.

[Ezt írja a Start:

A Borsod Volán és a Szabolcs Volán esetében buszjegyük árának felét a MÁV-START Ügyfélszolgálatán keresztül igényelhetik vissza. A vonatkozó kérelmeket postai elérhetőségünkre (1426 Budapest Pf.: 56), a START Klub kártya másolata és az eredeti buszjegy csatolásával várjuk.)

]

11 komment

Címkék: kártya busz sztrájk vasút jegy tarifa utastájékoztatás


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr11834617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 10:11:12

Nagyszerű! Csak két megjegyzés: - számomra egyik közleményből sem derül ki, mit is takar pontosan a "viszonylat" kifejezés...
- értesíteni kellene erről a Volán cégek érintett dolgozóit (pénztárosok, járművezetők) is. Mert a közlemény jó, de a buszra fel is kellene szállni valahogyan. Márpedig ha a sofőr csak a vállát vonogatja egy Start-krtya láttán, és a markát tartja, akkor nem vagyok kisegítve...

Tapasztalatok másoknál?

babangida 2008.12.21. 12:31:55

Jaj istenem, micsoda a Kp-hez méltatlan elfogultság. Gaskó persze nem angyal, nincsenek szárnyai. De csak méltányosan.
Sok sebet okozhatnak a hirtelen szójátékok. Az SS-re hivatkozni csak kellő alappal.A politikai szálról annyit: nem Orbán tűri és támogatja, hogy a beszállítói céghálón keresztül állandóan kiszivattyúzzák a pénzt a vasútból, hanem a köztársaság könnyező miniszterelnöke.
Szakszervezet követel és nem pogácsát eszik, ilyen is van. Amit ezek a fiúk kérnek, az aprópénz: felesleges metró 514 milliárd, közalkalmazottak hirtelen 80. Ha én vasutas lennék, nem tetszene, ha a BKV-nak adnának, nekem valahogy meg nem lehetséges. A MÁV-nál jönnek mennek a tízmilliárdok, ha a kormánynak ez presztízskérdés fizessenek más költségvetési sorról. ne a priv bevételből. Csak legyen már vége.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.21. 14:48:05

MÁV bérlettel így is ingyen utazok a volánon :)

Pista Bácsi 2008.12.21. 14:50:03

Babangida!

Itt (pártállástól függetlenül!) egyetlen felesleges dolog van, az pedig az egész vasúti személyszállítás!!!

Maradjon a teherfuvarozás a vasútnál, de a személyszállítást tokkal vonóval közútra kell terelni.

Pénztárosokat, kallerokat, a vasúti személyszállításban dolgozókat páros lábbal ki kell rugni, és akkor végre el lehet felejteni az egész problémát.

A vasúti személyszállítás veszteségeiből (amit most megtérít az állam a MÁV-Startnak) százszámra lehet buszokat venni. A Volánok most kis hiányosságokkal, de elviszik a nem közlekedő vonatok utasait. Ha kapnának még párszáz buszt, akkor gond nélkül el tudnak utazni a vonat nélkül maradt utasok.

Annyi előnye is lenne a dolognak, hogy mivel nincs személyszállító vonat, a millió MÁV dolgozó, meg ilyen-olyan szabadjegyes szépen vehetne jegyet, ha utazni akar. Már ez sok-sok millió Ft megtakarítást jelentene!!!

Ha valaki meg külföldre akar vonattal utazni, akkor szépen buszra ül és kimegy Bécsbe és ott száll vonatra (pont úgy, mint most történik!!!)

Egyébként egy kérdésem lenne: tegnap este láttam megérkezni az Orient Expressz-t, azt hogy a fenébe nem érintette a sztrájk? Gaskó csak a magyarokat szívatja?!?!

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 15:03:24

Mindenesetre köszönöm a sok hasznos tapasztalatot és a poszt témájához olyannyira szorosan kötődő hsz-okat... :-(

Így négy órával és mintegy 30 telefonálási kisérlettel a hátam mögött akkor válaszolnék is önmagam délelőtti kérdésére:
1: semmilyen módon nem ellenőrizhető előre, hogy milyen járatokon fogadják el a Start-kártyát, úgyhogy
2: mindenki bátran vigye a lóvét, mielőtt buszra száll. És persze kétszer annyit, mint amennyit a vonatjegyért fizetne, hiszen a kedvezmény nélküli MÁV ár kábé ugyanannyi, mint az azonos távolságra szóló Volán jegy...

Holnap hajnalban live-teszt, utána beszámolok a fejleményekről... már ha érdekel valakit egyáltalán ez a Start-kártya dolog...

emyl 2008.12.21. 18:13:35

hali

engem is érdekel, monnyuk nekem ímélben (!) küldték az infót mávék, merhogy startkártya így meg úgy...
mókás hogy szombaton reggel vettem át a kártyámat, mert hosszabbítani kell...
erről jut eszembe: mintha az ügyintézés terén előrelépéseket tapasztalnék... nem mintha nem tartanám naplopó szarházinak az összes mávost (tisztelet a cirka 4% kivételnek), de az ilyen apró dolgok jót tesznek... legalább annyira hogy egy ideig ne szidjam az anyjukat...

uff

orthodox 2008.12.21. 19:07:45

A volán társaságok munkavállaói mélységesen szégyelljék magukat,amiért közreműködnek a vasuti dolgozók ellenében indított politikai játszmákban.De jön még kutyákra dér!
Vasutasok,tartsatok ki.

emyl 2008.12.21. 20:13:54

persze, vasutasok tartsatok ki... hátha az egész ország megutál benneteket és hátha minél hamarabb kivágják az összes mocskos munkakerülő léhűtőt... már ezzel negyedére csökkenne a létszám...
a volán társaságok legalább teszik a dolgukat és nem basznak ki kisemberek százezreivel csak azért hogy mindenki számára nyilvánvalóan teljesíthetetlen követelések ürügyén lopják a napot...

twister333 2008.12.22. 00:58:49

Én is kaptam hírlevelet, miszerint a Start Klub kártyával ingyen utazhatok a Volán járatain a sztrájk ideje alatt...
Viszont senki nem tud róla a Volánosok közül :( Így ma is fizethettem a sofőrnek, aki még csak nem is hallott a kártyáról... nemhogy az "engedményről"...
Remélem, Ti több szerencsével jártok!

emyl 2008.12.23. 10:41:24

no jelentem hogy lúfaszt se tudnak a volánbuszosok a startkártyás dologról...
vagy hazudnak...
tegnap mentem pestre, félárú jegyet adott a vezér, ma reggel hazafelé jövet meg csak teljes áron hozott...

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.24. 14:56:08

Nna, visszaértem, gyerekkel, csomagokkal, kényelmesen, menetrendszerű IC-vel. Ez a lényeg, meg a Boldog Karácsony!

A 22-i odaútról meg inkább nem is írok: elment a kedvem az egésztől, már hajnali 5.45-kor! :-(
Végül felértem Pestre, ez a lényeg - és csak annyit: Hálás köszönet a GYSEV-nek, és a MÁV reálisan gondolkodó, utasbarát alkalmazottainak, amiért önhatalmúlag biztosítják az elégséges közlekedést a fővonalakon.

Üdv mindenkinek,
Enzo F.

süti beállítások módosítása