Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.05.17. 09:00 erminavet

SMS-ben szpemmeli (spamolja?) dolgozóit a BKV

Ez egy rövid poszt lesz. Tegnap tudomásomra jutott, hogy a BKV vezetése az alábbi szövegű üzenetet küldte el dolgozói egy részének. (A cégnek flottamegrendelése van a Pannonnál, így könnyű a kör-SMS küldése.)

„A sztrájk miatt ápolók, mentők, érettségizők nem jutnak el úticéljukhoz. Gondolja meg! Megéri? A BKV vezetése sztrájk nélkül is a megegyezést sürgeti! BKV Zrt.”

Úgy tudni, sok dolgozó nem örült a kéretlen SMS-nek, ami érthető. Én viszont a magam részéről nem tartom helyesnek a sztrájkot. (Annak ellenére, hogy ...) Persze a meglehetősen demagógra sikerült spam kiagyalóinak magatartásában felfedezek bizonyos álszentséget, kettős játékot. Ám mindezt nemigen tudnám bizonyítani, meg is nem is tartozik ide, úgyhogy most gyorsan be is fejezem.

17 komment

Címkék: telefon politika reklám sztrájk városi közlekedés paraméterkönyv


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr30473518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.17. 11:15:40

Ráadásul mindezt ingyen teszik, mert a BKV-soknak a telefonálás (és asszem az SMS is) egymás között ingyen van.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.05.17. 11:18:02

azért ez nem kicsit, hanem nagyon demagóg! Ha lenne a szakszervezetnek is ilyen lehetősége, simán küldhetne ő is hasonló tartalmú RöSzÜ*-t, hogy asszongya:
"A felelőtlen vezetés miatt ápolók, mentősök, kereső emberek és tanulni vágyó fiatalok késnek el a meghibásodott járművek kimaradása miatt! Gondolja meg, ha más eszköz nem maradt a normális munkakörülmények megteremtésére mint a sztrájk, érdemes-e a vezetéssel tárgyalni? A szakszervezetek a megegyezést sürgetik!"
-----------------------------------
*Rövid Szöveges Üzenet

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.17. 11:29:08

Ez nem demagógia, ez már hányinger. Nem mintha nagy barátja lennék a szakszervezeteknek és a sztrájkoknak meg egyebeknek, de ez a módszer gusztustalan. Meg én szeretem a kihalt várost amúgy is:)

The Great Destroyer 2008.05.17. 11:34:58

Én a BKV vezetése helyében minden sztrájk után sorsolást tartanék, akit kidob a gép, az repül. Ha minden sztrájk után véletlenszerüen csinálnának egy 10%-os leépítést, akkor meggondolnák a szakszervezeti ingyenélők, hogy mikor csináljanak újabb balhét. Elvileg a véletlenszerűen kiválasztott alkalmazottak elbocsátása nem ütközik a munka törvénykönyvével, mivel nem lehet azt mondani, hogy azért rúgják ki őket, mert sztrájkoltak. Egyébként elsősorban az irodista seggmeresztőket kéne kiszórni, mert még az elmaradott magyar informatikai szinvonal mellet sincs szükség a bkv teljes adminisztrációjának/pénzügyének intézéséhez 30-40 embernél többre.
Én azért vagyok erre az egészre ennyire kibukva, mert nekem a múlthavi sztrájknak nevezett gusztustalankodás 16túlórámba került.

fifi 2008.05.17. 11:43:59

Ha jól tudom a BKV szakszervezetek költségvetésének több mint a felét a BKV fizeti...Egyszer a menedzsment szinte együtt sztrájkol a dolgozókkal, másszor pedig sms-ben győzködi az ellenkezőjéről. Hogy van az hogy busz és járművezetőket akarnak kirúgdosni, csak az adminisztratív létszámot nem bírják csökkenteni

aTony 2008.05.17. 11:54:31

Hála az országos gyengeelméjúségnek, az emberek csak a saját érdekeik mentén hajlandóak érdekvédelemnek adózni önként s dalolva.

A BKV szakszervezetek a teljes csőd elkerülése és/vagy megelőzése miatt sztrájkolnak.
"A sztrájk miatt ápolók, mentők, érettségizők nem jutnak el úticéljukhoz."
Ha a dolgok így mendegélnek tovább senki nem fog "BKV"-val eljutni. Legfeljebb valamelyik privatizélt jármôalkalmatossággal.

Taigetos pozitív ország.

akta 2008.05.17. 11:56:04

Ha minden sztrájk után 10%-át kirugnák, akkor a végén senki nem maradna. Akkor lesz majd szuper, mert nem sztrájk, vagy meghibásodás miatt nem fog járni semmi, hanem mert mindenkit kirúgtak. Valóban jó ötlet. Akár városvezető is lehetnél, ember.

The Great Destroyer 2008.05.17. 12:00:45

Ha egyszer megcsinálná a bkv a leépítést, akkor nem llenne több sztrájk... A bkvsok pont azért merik újra és újra eljátszani az idióta játékukat, mert jogilag védve vannak ezért nem kell félniük. Egyébként azt is írtam, hogy főleg a semmittevő irodai seggmeresztőket kéne kirugdalni, mivel ők viszik el a bkv bevételeinek nagyrészét anélkül, hogy ténylegesen bárminemű haszonnal járna a tevékenységük.

Kiwictor 2008.05.17. 12:12:44

atka, miért lett belőle 16 túlórád? ha a sztrájk miatt kieső munkaidődet kellett ledolgoznod, az nem túlóra, sőt, kaptál 16 óra pihenést. ;-)

Lobster1978 2008.05.17. 12:15:43

"a semmittevő irodai seggmeresztőket kéne kirugdalni, mivel ők viszik el a bkv bevételeinek nagyrészét anélkül, hogy ténylegesen bárminemű haszonnal járna a tevékenységük."
LOL
Tehát véletlenül sem a többmilliárdos "tanácsadások" az elbaszott kamu közbeszerzések, a felsővezetők brutális juttatásai...stb... Valóban okos dolog lenne kivenni az egyetlen eszközt amivel végre rákényszerítik a vezetést, hogy elkezdjenek ne csak a saját zsebükre dolgozni...
Szar dolog a sztrájk, de itt csak erőből értenek. Persze, ha a főváros nem fizeti a bkv-t akkor könnyen bánik lazán a pénzzel, mert az államét és az utazóékat szórja. Ha elérik a szakszervezetek, hogy végre beszálljon a 33%-al a demszkáj banda, akkor megérte, még ha fél évig is sztrájkolnak.
Az sms pedig titpikus oszd meg és uralkodj. Ébressz lelkiismeretfurdalást, legyenek sztájktörők, hogy ne tudjanak érvényesülni, éa mehessen tovább a mutyizás...
Szerintem.

Norbeee 2008.05.17. 12:34:32

Szerintem aki akar az bejut érettségizni, én is megyek 27.-én és vagy bicajjal megyek be, vagy ha mákom van ritkán de jár majd itt a villamos és az bevisz. Akinek meg nincs bicaja, több átszálásal de sok helyre el lehet menni metróval és villamossal is, mert csak a trolik meg buszok nemfognak járni.
Ez a BKV-s sms meg undorító. Inkább a BKV vezetésének kéne azon elgondolkoznia hogy mi emberek milyen trágya járatokon vagyunk kénytelen utazni és még erre meg kell venni azt a nem olcsó bérletet. Multkor is volt szerencsém olyan buszon utazni ahol egész úton marta a tüdőmet a buszba a benzin gőz. Arrol nem is beszélve mikor uton utfélen hetente találkozom olyan esettel hogy buszok ajtajai nem nyilnak vagy nem csukódnak be, meg a csuklónál akkora lyukak tátongnak a buszba amin beesik sokszor az eső, de még a fejem is kidughatnám rajta. Az sms árát is költhetnék erre a fejlesztésre talán és akkor sztrájk se lenne a buszok rossz állapota miatt...

Pistike 2008.05.17. 12:56:27

Baszott nehéz lenne pár napot várni az érettségi miatt ? Vagy az zavarja őket, hogy sokuknak nincs ? Jó, hogy megígérték, hogy a sztrájk nem fogja érinteni az érettségit ...

Gratulálok mindenkinek !!

BKV dolgozó 2008.05.17. 13:00:33

Ezt a mocskos aljas sms-t az a Regőci Miklós terjeszti aki miatt ide jutott a cégünk ahova. Nálunk a tartózkodoban már akasztófán lóg a képe. Jól mondja Lobster. Regőci azt csinálja hogy egymás ellen fordítja a dolgozókat. Meg persze a Budapestieket a BKVsok ellen. Az egész pasas egy hányinger meg a maffia egyik feje az a dolga hogy tönkretegye és szétlopja a céget éppen ezért hagyják hogy ezt csinálja. Szakszervezet? Együtt mutyiznak. Ha normális szakszervezet lenne Regőci már nem csak a képével lógna az akasztófánkon.

The Great Destroyer 2008.05.17. 13:07:10

Kiwictor: 20 túlórám lett volna, amiből 16 ment el a sztrájkra.
Azért az is durva, hogy a bkv dolgozók 100%-ban a mi pénzünkből kapják a fizetésüket(ami azért a magyar átlagbérekhez viszonyítva nem rossz), egyrészt az adóinkból, másrészt a jegy/bérletárakból és az meg sem fordul a fejükben, hogy talán mégsem kéne azokat szivatni, akik eltartják őket.

Terapeuta 2008.05.17. 13:16:39

atka: majd ha novemberben nem lesz pénz kifizetni a buszokba az üzemanyagot, akkor másfél hónapig fogod ugyanezt csinálni...minden nap dec 31-ig. Bár ha a 2009-es költségvetést 2010-be szavazzák meg, akkor...

BKV dolgozó 2008.05.17. 13:23:39

atka te önző disznó
Majd ha nem lesz mivel bemenned dolgozni mert már becsödölt a cég meg eladták már az ilyen Regőcik az összes garázst a heveroknak plázának majd akkor mit mondanál? A te fajtád lenne az aki a leghangosabban követelné hogy legyen neki kényelmes járat ami a seggét lehetőleg ingyen hurcolássza.
A szolidaritás c. szót láthatólag nem tanították neked meg sosem.
Vagy szimplán csak provokátor vagy. Miért kellene elhinni neked hogy egyáltalán túlóráztál?
Én hajnali háromkor kelek hogy beérjek a garázsba és a magadfajtád eljuthasson dolgozni. Tűröm azt a ok szennyet amit sok magát utasnak nevező áraszt. Lefogadom hogy kevesebbért mint te és azt is hogy legalább egy évtizeddel kevesebb adatik meg nekem emiatt az életből.
Lehet tovább hisztizni önző disznó.

Nagyon sok utas kifejezi a szimpátiáját mert ők megértik hogy most ez nem egy bérharc hanem a tényleg nem nagyzolás de a létünk a tét. Aki meg önző és csak hőbörögni bír az menjen rollerrel legközelebb.

Petiteto 2008.05.19. 11:14:23

Atkának és a többi hasonló felfogású utasnak csak ennyit tudok mondani:
A Bkv dolgozóknak a fizetése se túl jó. Másrészt miből kapnák a pénzt, ha nem az utasok pénzéből? Vagy szerinted szarják nekik? Gondolkozz már egy kicsit! Másrészt eddig azért sírtatok, hogy rossz a szolgáltatás. Pofázni könnyű, hogy csináljanak már valamit. Tessék! A szakszervezetek most csinálnak! Azért sztrájkolnak, hogy neked késöbb jó legyen! Most meg ez a baj? Ha ez sem tetszik, akkor el lehet menni más városokba és ott megnézheted, hátha ott ingyen utazhatsz és még direkt neked házhoz is megy a busz és a dolgozók nem a Te pénzedből fogják kapni a fizetésüket. Szép álom nem? Nah ez az az álomvilág ahol Te élsz! Ébredj már fel!
süti beállítások módosítása