Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

október 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.12.20. 23:00 erminavet

Miért támogatja a Fidesz Gaskóékat? - Visszásságok vasutunk világából 20.

Ezen gondolkozom. Persze van két könnyű válasz. Az első az, hogy nem is a Fidesz támogatja Gaskóékat, hanem Gaskó támogatja a Fideszt. Bár ezt a verziót könnyű alátámasztani azzal, hogy az arrogáns (vd)SS-vezér először azt mondta, hogy Karácsonykor nem lesz sztrájk, aztán jött az ember, aki még sohase hazudott az embereknek azzal, hogy a sztrájkok jók, ezzel kell megdönteni a kormányt, és ezután már azt mondta Gaskó, hogy mégse veszik föl a munkát Karácsonykor. De azért ezt az elméletet nem lehet bizonyítani.

A másik válasz, hogy persze Orbánnak minden jó, amivel ekézheti a kormányt. Igen, de a sztrájkot lehetne semlegesen is Gyurcsány nyakába varrni (nem képes megoldani a helyzetet, magára hagyja a MÁV alkalmatlan, általa kinevezett vezetését, így százezrek szívnak), vagy akár egyenesen sztrájkellenesen, utaspárti módon (Gyurcsány tehetetlen, nem képes rendet teremteni, nem tud leverni pár tucat terrorista sínbohócot).

A Fidesz mégsem a semleges vagy az utasbarát értelmezést választotta, hanem teljesen egyértelműen azok mellé állt, akik szándékosan teljesíthetetlen követelésekkel teszik tönkre már majdnem egy éve a vasutat, és akik megmondták azt is, hogy akkor is folytatnák a sztrájkot, ha véletlenül mindent megkapnának, amit kérnek. Orbán Viktor magyar hangja egyenesen odáig ment, hogy összehívta hétfőre az Országgyűlés egyik bizottságát abban a témában, hogy hogy meri nem teljesíteni a kormány a sztrájkolók követeléseit [sic!].

Egy néppártban minden döntés előtt mérlegelni kell, hogy az adott tematizációs lufi mennyi szavazatot vihet, nemcsak azt, hogy mennyit hozhat. Nézzünk magunkba, kedves vasúthívők, vasúthasználók, akik egy hete tehetetlen dühvel sziszegünk a fogunk között! A Fidesz stratégáinál nem számítunk! És persze nemcsak a vasút hívei, a vasutat kényszerből használók százezres tömegei se. Vidéki diákok, Budapestre bejáró polgárok, környezettudatos országlakók. Mi összesen nem érünk annyi szavazatot hazánk legnépszerűbb pártjának, mint pár tucat eszement, önsorsrontó, agresszív, lusta sínbohóc! Itt tart ma a magyar vasút ügye.

Visszásságok vasutunk világából - sorozatunk korábbi részei:
1. Tönkretették a magyar vasutat
2. Kétszer annyi utas lett, ritkították a vonatokat
3. Ajkáról ki se fogy az úúúútas
4. Kisiskolás megoldás
5. A menetrend intelligens, de aki eldönti, hogy mi kerül bele
6. Hogyan vizeljünk a vonaton?
7. Bezárt a cálli resti
8. Az ütemes menetrend a parlamentben
9. Puch államtitkár szerint vonat helyett utazzunk busszal
10. Rúgják ki a fölösleges vasutasokat! Most!
11. A MÁV Start nem tudja, miért áll meg a gyorsvonat Csajágon
12. Utasok nélkül futó IC-szerelvénnyel spórol a MÁV
13. Lassabb, zsúfoltabb, kevesebb reggeli vonat jön hétfőtől Székesfehérvárról
14. Az SZDSZ-nek sem tetszik az új menetrend
15. A károkozók okoznak, a hárítók nem hárítanak
16. Ahol hajnali fél 6 után nincs vonat
17. Van, nincs, vagy volt az új menetrend?
18. Elvira nem tudja, hogy mégis megállnak a debreceni IC-k Püspökladányban
19. Miért titkos a közvetlen Miskolc–Pécs-IC?

299 komment

Címkék: vélemény politika sztrájk vasút városi közlekedés vvv vvv pol


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr3834587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabiaki (törölt) 2008.12.21. 09:04:03

Ha más nem legalább lehet majd mondani, hogy hát mi folyik itt, 2006-os zavargások, aztán meg sztrájkok. Hát mi folyik itt?

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.12.21. 09:25:44

Nekem sem érthető igazán, hogy a Fidesz mire játszik. A legtöbb megnyilatkozás amit olvasok/hallok nem arra utal, hogy a nép tömegesen a sztrájkolók mellett állna. Sőt.

Az egyre jobban elhúzódó sztrájk egyre több embert fordít a sztrájkolók ellen. Azok, akiknek nincs ilyen zsarolási potenciálja a munkájukból kifolyólag, nem támogatják egy emberként a sztrájkolókat.

A Fidesz itt szerintem elnavigálta magát, belemanőverezték magukat egy zsákutcába, amiből nehéz kijönni, és ezzel sok bizonytalant elhajtanak maguktól.

A néphangulat most egyértelműen nem a sztrájkolók mellett van. Még Csintalan is küzd a betelefonálóival ezügyben.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:36:03

Mert igazából a Fidesz, Orbán Viktor, a nép ellensége!! Újból előbújtak a patás szarvai. Szerencsére a tisztalelkű, szépszavú, igazmondó Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr a nép mellett áll. Nem enged a fideszes kocsivizsgálók bérköveteléseinek!!! Még a végén 100ezer forint fölé kúszna a fizetésük!!! Skandallum!!!

redriot77 2008.12.21. 09:38:28

Az a legviccesebb, amit csütörtökön v. pénteken este mondott Gaskó: elfogadhatatlan GYF beavatkozása az ügybe, és ahogy a vasutasok ellen hangolja a közvéleményt. Ezért karácsonykor is sztrájkolni fognak.

Ez kész.
Ekkora vágnivaló barmot! Akik karácsonykor a sztrájk miatt nem jutnak el a szeretteikhez, azoknak mégis mi lesz a véleményük???
Rá kéne bontani erre a lenőtt hajú, dagadt köcsögre a mahagóni stílbútoros irodáját!

Ha valaki még mindig a sztrájkolók pártján állna: hány százalék SZJA-emelést vállalnál be, a kedvenceid követelésének teljesítése érdekében?

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:39:29

Azért jó lesz vigyázni!! Hat-hét éve nincs a Fidesz kormányon és így is mennyi kárt okozott, okoz most is ( lásd vasutassztrájk, Ferihegy, majdnem BKV ) az országnak. Nézétek meg hol tartunk, pedig a 21. század Deák Ference kormányoz....mi lesz ha újra, a megtévesztett nép által, hatalomra kerülnek. Én a bőröndöket már előkészítettem.

Fedup Sári 2008.12.21. 09:40:18

Lehet, hogy Viktorék egyszerűen elvesztették a kapcsolatukat a valós világgal :)
Szerintetek nem lenne itt az ideje demonstrációt szervezni a sztrájk miatt? Ésvagy valaki képen nyomhatná már Gaskót. Mivel ez nem életveszélyes fenyegetés: úgy gondoltam, hogy tortával.

Benbe · http://www.benbe.hu 2008.12.21. 09:40:33

Nem hiszem, hogy szavazatot vinne a sztrájk mellé állásuk. Szerintem az emberek - még a vonattal utazók is - olyan szinten lenézik a vasutat, hogy nagyon nehezen húzzák föl magukat rajta. Így persze az ő dolgukat így vagy úgy nehezítő politikusokon is.

Inkább azt nézi, hogy ugyanaz követelt már mellékvonalmegmaradást, jobb menetrendet, a lopás abbahagyását, stb. A vasút, a vastasok marhasága miatt nem fogja még ezer ember sem azt mondani, hogy "ja, ezek a sztrájk mellett vannak? Akkor inkább a lopósok/kommunisták/egyévaz12hónaposok/fizessvagymeghalszosok!"

Viszont ez a hozzászólásuk hozhat párezer, ha nem tízezer fafejű, bunkó, műveletlen vasutast, akik egyébként biztos, hogy nem a konzervatív(oknak mondott)akra szavaznának.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:41:38

A bnőm ma utazott haza busszal, vonat helyett. Én támogatom a sztrájkolókat. 1% SZJA emelést se vállalnék be. Mki csaljon annyi adót, amennyit tud!!! Ferike úgyis elbaszná. Már bizonyított.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:44:15

Kben utálom ezt az ameikai típusú politizálást. Hány%-ot visz, ha ezt mondom, hány %-ot hoz ha azt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.21. 09:44:49

A legdurvább, hogy a MÁV 504 vonatot ajánlott fel elégséges szolgáltatásként a 3200-ből!

Erre azt mondta a VDSZSZ, hogy nem fogadhatják el, mert ez már sztrájktörés lenne!!


Ez kész ... miért nem lehet egy döntőbíróság elé vinni, nesztek, 504 vonat fog járni, és pont. Ami 15% ...

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:47:18

"A Fidesz mégsem a semleges vagy az utasbarát értelmezést választotta,"

Az mennyire utasbarát politika, a kormány és a MÁV részéről, hogy mellékvonatokat szüntetünk meg, menetrendet csonkítunk, egy évben húszszor átszervezünk??

Kben Gaskó a Fidesz kormány alatt is sztrájkolt, uígy egyedül és kőkeményen. Egyike a nagyon kevés HITELES magyarországi szakszervezeti vezetőknek, akik nincsenek benn egy párt seggében sem.

Krtek 2008.12.21. 09:47:27

Nagyobb taktikusok ők annál, mintsem egyszerűen tőrt döfnin szeretnének Gyurcsányba.

Szerintem már gőzerővel készülnek a hatalomátvételre.

Ugye eddig a vasútbezárással [fúj] is járó reformoknál nemzethalált vízionáltak. Miközben pontosan tisztában vannak a helyzettel, ők is azt tennék, de ugye ellenzék ellenez logika működött.

E sztrájk támogatásával kivéreztethetik a mellékvonalakat, meg olyan fővonalakat, ahol kár személyvonattal bohóckodni. És kivéreztethetik a következő évek sztrájkjait is, ami nem fogja őket akadályozni a hatalom gyakorlásában. Igaz, a sztrájk nevetségessé válásában ők most semmit nem tesznek.

Dr Kangörény 2008.12.21. 09:47:35

Vito, inkább az a helyzet, hogy az anyját is megdugná a ravatalon, ha a mocskoslibsibolsik alá tehetne vele.

Lefordítom, hogy te is felfogd: viktor is csak egy szarfaszú politikus, aki a magadfajta fanatikus seggnyalók miatt marad hatalomban, de valójában leszarja, hogy mi a jó neked, az számít neki, hogy mi a jó neki.

Az meg szánalmas tudatlanságod bizonyítéka, hogy szerinted 2 oldal létezik, bal és jobb, és aki árt az egyik oldalnak, az rögtön a másik oldal híve.
Tudod az emberi butaság pártfüggetlen. amennyiben gaskó megkapja jutalmát a káoszért, nem lesz a fidesz kormány alatt sztrájk, he nem kap jutalmat, akkor lesz. Gondolom itt fogsz kampányolni akkor a panelprolik ellen, mi?

vanek ur 2008.12.21. 09:48:59

Február óta gyűjtöm a gondoltaokat erről a sztrájkról.

Az egyértelmű, hogy társadalmi támogatottsága nincs, a nem vasutasok (de még néhány vasutas is) még a követelésekkel sem értenek egyet.

Miért is tennék? A vasutasok bére - a szakszervezeteik tevékenységeinek hála - mindig is az OÉT-ben megajánlott béremelési sáv felső végéhez közelítő mértékben emelkedett. Erre kértek még 10%-ot, kiszervezési pótlék címén egy olyan időszakban (idén januárban), amikor az emberek többsége örült, ha az inflációval egyező mértékű emelést kapott. Ráadásul a vasúttal utazók azt érzékelik, hogy a vasutasok nem is dolgoznak rendesen, hiszen a vonatok késnek, tájékoztatás nincs, a kocsik katasztrofális műszaki állapotban vannak, a vasutasok lekezelő módon bánnak az utasokkal. A fórumokat olvasva a vélemény szinte egybehangzó: ezeknek fizetésmelést? Inkább kirúgni mindet...

Ami végleg kiverte a biztosítékot, az a 250000 Ft-os privatizációs "nyeremény". Teljesen mindegy, hogy a miniszter 2 sör után mit ígért a kocsmában, vagy hogy G.I. 3 sör után mit hallucinált. Törvény szerint nem lehet adni. De még ha lehetne is: nem lenne jobb helye annak a 7-8 milliárd forintnak? Mondjuk venni 70-80 új vasúti kocsit, vagy rendesen felújítani 150-et, vagy rendesen felújítani egy mellékvonalat, vagy 80 állomáson rendesen megcsinálni az utastájékoztató rendszert, vagy rendbetenni 50 állomásépületet.

Tovább mérgesíti a hangulatot a sztrájk ilyen módon történő lebonyololítása. Fél nappal előtte szólnak, nem lehet tudni, mi megy és mi nem. Sőt: büszkék arra, ha sikerül megakadályozni valahol a vonatközlekedést. "Véletlenül" ugyanakkor sztrájkolnak, mint a BKV. Ezzel a módszerrel még akkor sem szereznek sok támogatót, ha a jelenleginél támogathatóbb célokért sztrájkolnának.

Mit ért el ez sztrájk?
A célok nem teljesültek, a MÁV vezetése az elmúlt egy évben a "nem adunk" álláspontról nem mozdult el (többek között azért, mert úgy érzi, hogy a társadalom mellette áll).
A vasutasok megbecsültsége egyre mélyebbre süllyed, és közelíti a politikusokét. Sajnos, nemcsak a sztrájkolóké, hanem mindenkié.
A vasút elveszíti a törzsutasait: a bérleteseket, a hétvégén hazaingázókat. Ők ha találnak egy megbízhatóbb megoldást (és erre most sok idejük van), le fognak mondani a vasútról. Miért is maradnának: ha jár, akkor is késik, koszos, télen hűtött, nyáron fűtött.
Ez a mostani decemberi sztrájk azt is elérte, hogy az elkövetkező években nem lesz egy vasutassztrájk sem, amit bárki is támogatna. "Már megint mi kell nekik?" Akkor sem, ha a sztrájk egyébként tényleg jogos lenne, és tényleg valami komoly munkáltatói kiszúrás miatt lenne.

Sajnos a sztrájkolók a vezetőikre hallgatnak, és nem az észérvekre. A vezetők pedig csapdában vannak: nem tudnak kihátrálni a követelések mögül, mert az a bukással egyenértékű.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:49:09

Sztem sztrájknak csak úgy van értelme ha totálisan leállnak, elégséges szolgáltatás nincs. Ha 500vonatot mégis járatnak, akkor inkább ne is sztrájkoljanak.

CrL 2008.12.21. 09:50:25

Imre, nem tudom igazából kik vagy mi mozgatja Gaskót. Szerintem mind a kormány, mind az ellenzék rosszul reagálja le most ezt az egészet és az utasok tényleg szívnak.

bár bevallom, a sztrájkot nem tartom teljesen jogtalannak mint sokan mások. az eltűnt vagy magánzsebbe kikötött millárdok miatt főleg nem.

azallamenvagyok 2008.12.21. 09:51:56

tételezzük fel egy percre, hogy nincs politikai összefüggés: egyszerűen a fidesz módszereivel erős hasonlóságot mutatnak a vdszsz módszerei, persze hogy ezt pártolják.

ünnepek előtt, vizsgaidőszakban, stb kicseszni párszázezer emberrel, vagy egy év alatt összegyűjteni 1300 kérdést, és 15 napos határidővel karácsony előtt bedobni az ellenfélnek, ugyanolyan gyerekes és gusztustalan...

zfuly 2008.12.21. 09:52:08

Szerzőkém, neked mindenről AZ jut az eszedbe?

Orbán annyit mondott: neki szimpatikus, ha az emberek kiállnak az érdekeikért. Ezt kell majd leverni rajta akkor is, amikor kormányon lesz.

Btw. Gaskóék. Gaskó (SZVSZ) egy meglehetősen primitív hülye. Ellenben tökéletesen pontosan egy szinten van a jelenlegi közlekedésirányítással.
A MÁV vezetés viccei a témában sorban:
- jogellenes a sztrájk -> csak Gaskóék kaptak igazat bíróságon
- elégséges szolgáltatásként min. 976 vonatot emlegettek 3 hónapon át -> három napig kb. 720, mostmár csak ~500 a "feltétlenül szükséges" minimum...
- a kiszervezési pluszt és a priv bevételi részesedést is MÁV vezérkar találta ki, Gaskóék csak kiterjeszteni akarják

Sínbohócok egyesüljetek!
(El kéne takarítani az egész bandát mindenestül.)

petya.bacsi 2008.12.21. 09:54:55

Kikerülöm az esetleges politikai részeket, egy biztos: a MÁV-nak Karácsony előtt be kellene jelenteni egy nagyfokú létszámleépítést, mert ez már a pofátlanság netovábbja, amit ezek művelnek. Büszkék a szarszervezet honlapján arra, hogy nem dolgoznak, és terrorizálják a dolgozó kollégáikat. Ki velük, az adófizetők pénzén ilyen senkiházi naplopók ne élősködjenek. Csak mernék már meglépni!!!

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:55:15

Görény!

Nem írtam sehol, hogy csak két oldal létezik.
Viktor: Nem akarom, hogy a Fidesz indítsa, nem akarom, hogy miniszterelnök legyen. Megnyugodtál???
Elsősorban azért, mert vele nem lehet nyerni. Hiszen a hozzád hasonló agyhalottakat is aktivizálná, ami rontaná a jobb választási esélyeit.

ViKtOr 2008.12.21. 09:55:27

Mi az, hogy a Fidesz meg Orbán a nép ellensége? Természetesen minden politikus a nép ellensége. És a nép saját maga legnagyobb ellensége. Újat mondtam ?

petya.bacsi 2008.12.21. 09:56:03

Mellesleg, ha Dr. Gaskó ügyeletes No 1. kedvenc ennyire okos, legyen ő a MÁV Start vezére. Csinálja. De ha továbbra is ilyen lesz a MÁV repüljön.

kamasuka 2008.12.21. 09:56:15

Lesznek sztárjkok és tüntetések, de majd hazamennek. (Kb.) Ezek szerint nem.

Vegyük úgy, hogy tönkrement a MÁV (mert tönkrement) és bezáratták az összes vonalat, nem csak a kicsiket (amiket tényleg bezáratták). Na kb. így érezhettek ti is.

Megjegyzem, 1998-2002 között IS volt vasutassztrájk. Méghozzá télen. Karácsony előtt és közvetlen után is. És akkor is vagy ment vonat, vagy nem (amikor ment, minden budi előtt megállt és kb 6-7 óra alatt ért le Budapestről-Pécsre). Akkor ennyire nem volt önérzetes senki, hogy védje a kormányt és az MSZPt szarkavarónak állítsa be. Pedig abban az évben természeti katasztrófák és egyéb nyalánkságok is voltak, és szárnyvonalakat sem szüntettek be.

kamasuka 2008.12.21. 09:57:32

Amúgy még egy hír, amiben karácsony előtt lehet szidni a Fideszt, és index címlap. Grat!

A kormány munkájával persze minden blogoló meg van elégedve, gondolom ...

Bali01 2008.12.21. 09:57:47

Ebben a sztrájk dologban a legszörnyűbb az-számomra,hogy ismét megmutatta a magyar:Még bajban sem képes összefogni.
Annyi eszük lenne,hogy együtt bénítsák meg,egyszerre a közlekedést.De nem.
Birka nép.A közszolgák képviselői is beszopták a komcsik újabb hazugságát,és elálltak a sztrájktól.
Pedig ha végre egységet tudnának elérni,pár hét múlva már lámpavason lógna az összes mihaszna,aztán lenne miből reformálni,meg osztogatni.

Netuddki. 2008.12.21. 09:58:29

vanek ur 2008.12.21. 09:48:59
"Február óta gyűjtöm a gondoltaokat erről a sztrájkról."

B+, mér nem nyitsz Te is egy blogot akkor? Tuti Index címoldal. ;)

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 09:59:23

Gaskó egyedül nem tudná megbénítani a vasúti közlekedést. A tagság támogatja, ezért áll az ország.
Kben a sztrájktörés a leggusztustalanabb dolog. Ha vmit kiharcolnak a többiek, abból te is részesülsz, de a kockázatot nem vállalalod.

szabiaki (törölt) 2008.12.21. 10:00:16

vanek ur osztozom a véleményedben, a legkevésbé az utas érdekli a vasutasokat, és lehet mondani, hogy fejétől bűzlik a hal, de az átlag vasúti dolgozó munkája nagyon is hagy kívánni valót maga után.

ladislaus 2008.12.21. 10:04:55

Sztrájkkal semmi gond. A baj hogy sosem érnek el vele semmit, és meg merem kockáztatni hogy a szakszervezetek vezetőit a kormány lepénzeli ilyenkor. Vicc. Ez nem demokrácia.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.21. 10:05:00

nyakó istván rulez!
költségtérítéses autó rulez!!
retkes mádzsár adófizetők lúzerek, csak azt kapjátok, amit megérdemeltek, és az nem más, mint... nyakóistván rulez......................................

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 10:06:55

Vito!

Kedves Marcikám! A szakszervezeti és pártközpontban biztos értékelik az igyekezeted, hogy szinte egyedül kiegyensúlyozd az itteni véleményeket, de nem gondolod esetleg, hogy mégse jó, ha minden második hozzászólás a tiéd? Ráadásul új gondolat nemigen jut mindegyikbe. Nem akarsz picit pihenni inkább?

ti

petya.bacsi 2008.12.21. 10:08:16

"összehívta hétfőre az Országgyűlés egyik bizottságát abban a témában, hogy hogy meri nem teljesíteni a kormány a sztrájkolók követeléseit [sic!]."

Ez komoly???? Hát, akkor az összes magyar állampolgár kap 250 ezer forintot a Cargoból? Mert ha a vasutas kap, a kerékkopogtatótól a kalauzig, akkor én is kérek, követelek, mert a Cargo az enyém is, mivel adófizető magyar vagyok!!!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2008.12.21. 10:10:30

Azért vicces, hogy egyből kiszúrható a kommentekből, ki elvakult Fideszes vagy VDSZSZ tag ;)

Pelso.. 2008.12.21. 10:10:35

A sztrájknak semmi köze a dolgozói érdekképviselethez. A Gasko nevü politikai kalandor a káoszra és a károkra büszke.

Ja, mennyi is pontosan a MÁV ez évi költségvetési támogatása..??

surayana 2008.12.21. 10:14:21

Felháborodva utasítom vissza, hogy gaskó azért csinálja ezt, mert a fidó beígérte neki a közlekedési államtitkári posztot. Ez nem igaz. A győzelem után átszervezik a MÁV egészét, kiszervezik a legtöbb pénzt hozó részeket és ennek a teljhatalmú hótbiztosa, elnök-vezérigazgatója, kegyelmes- méltóságos ura lesz a nagy vezér. A fidó tanult az akkori négy évéből. Már nem ezüsthajó lesz, meg Kaya Ibrahim, hanem "legális" pénzkiszerelés. A kisvasutasok, meg az utasok? Hát mindenki nem járhat jól. De mindenekelőtt "monnyon le"

Netuddki. 2008.12.21. 10:14:28

Na ide is beírom, a gyengébbek kedvéért:

A MÁV nem az utasok érdekei miatt van, hanem a pártkassza feltöltése céljából. Ez minden, éppen hatalmon levő kormányra érvényes.

Különben már régen eladták volna. Vagy normálisan működne. Akkor még esetleg szolidálisak is lehetnénk. Ennyi. Kár több szót vesztegetni rá.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 10:14:58

Csak felidegesített a téma és ki kellett írnom magamból. :))) Tietek a pálya!

Gaskó monnyon le!
Hajrá MÁV vezetés!
Spóroljunk többet, zárjuk be a veszteséges mellékvonalakt!
Ami nyereséges, azt adjuk el!
Kitartás Gyurcsány! Veled vagyunk!

Alhazred 2008.12.21. 10:16:10

"Az mennyire utasbarát politika, a kormány és a MÁV részéről, hogy mellékvonatokat szüntetünk meg"

te nagyon egyszerű, akkorhát járjon az a kurva bzmot 3 utassal továbbra is, mert ellenkező esetben fúj gonosz kormány, gonosz máv?

Netuddki. 2008.12.21. 10:19:11

Pelso.. 2008.12.21. 10:10:35
"Ja, mennyi is pontosan a MÁV ez évi költségvetési támogatása..??"

És abból mennyi kerül vissza a pártkasszá(k)ba, ilyen-olyan módon?

érdeklődő 2008.12.21. 10:19:29

Azért ez már több a soknál. Általában a sztrájkolók óldalán vagyok és kultúráltan fejezem ki az indulataimat de Gaskó szopjon gennyes faszt mostmár. Szívbeteg nagyanyám nem tud hazamenni, mer buszra sem fér fel meg vonat se megy meg semmi, és akkor még riogat itt a karácsonnyal.
Emberek, csináljon már valaki valamit könyörgöm!
Mellesleg én elvakult jobber vagyok, de most a fidesz egyen már szart és kussoljon basszus.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.21. 10:24:44

hát nem szúrja ki a szemeteket, hogy ez az első lépése a PUCCS-nak, hogy a vasút leáll?
nem véletlenül nyert királyviktor is a megaszar-ban, ha királyferenc lett volna a neve, akkor már rég kirúgják...

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2008.12.21. 10:29:02

Miért csak orbánban gondolkodik mindenki. Ő a múlt, lejárt lemez. Országmegosztó, hiteltelen, többször bukott, diktátor. Egy hiteles, országegyesitő, szimpatikus ember kell a jobb és az ország élére !!! Találjuk meg az orbán helyetti embert!!!

kamasuka 2008.12.21. 10:29:36

A ferihegyi lerendezésnél gusztustalanabbat meghúzni nem semmi. A MÁVnál csak azért nehéz, mert minimálbérét ide nem jön görög, de még albán munkavállaló sem "sztrájkot törni" ...

petya.bacsi 2008.12.21. 10:30:40

Annyira unalmas ez a politikai adok-kapok!

Ahelyett, hogy megfognák együtt az ország szekerét és tolnák közösen, addig azon vitáznak, hogy ki hol és merre vigye a szekeret.

Nem is csodálkozom, aki lelép ebből az országból :(

petya.bacsi 2008.12.21. 10:31:52

Kamasuka: azért a "minimálbérért" (+ közel negyedmilliós béren kívüli juttatás + ingyenjegy) nagyon sok munkáját elvesztő magyar ember dolgozna...

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2008.12.21. 10:33:11

Gaskó és a vasutas köcsögök is bekaphatják. Több ezer életét keserítik meg a parasztok. A véleményem:
tudtad.blog.hu/2008/12/18/hulye_hulyebb_leghulyebb

tuli1 2008.12.21. 10:34:26

Népszavazást a MÁV privatizálásáról! Különben sosem lesz vége ennek. Ha a repteret nem adják el, már rég kicsengette volna a kormány a sztrájkolók követeléseit. Fizessen a MÁV-nak az, aki használja.

2008.12.21. 10:34:30

nem tudom, még mennyi Ilyen adok-kapok kell ahhoz, hogy az orbani populizmust a menetrend indulási-érkezési táblájáról is el lehessen olvasni...egyszerűen buták az emberek..ennyi...

Karibari 2008.12.21. 10:36:03

Szerintem itt nem a Fidesz áll a középpontba nem is ők rendelték meg a hangulatkeltést, Gaskó egyszerűen egy önjelölt Viktorista, kérés nélkül neki kezdet a hangulatkeltésbe. Anno még a népszavazásnál, amiért lehet hogy esetleg utána meg is dicsérte imádott vezére, de utána ismét kicsúszott az irányítás imádott vezérünk kezéből, és Gaskó nyuszi túllőtt a célon. Most persze néznek ki a fejükből. Hogy ez most jó itt nekik vagy nem? Ha most Gaskóval szembe indulnának, megint hülyét csinálnak magukból. Úgy hogy kötött pályára került a társaság, és egy hülye félbolond, miniszteri székre és hatalomra vágyó emberke a mozdony vezető. És gazdaságossági okokból a vonat nem áll meg sehol, a vészféket meg lelopták. Viktorék megnyerték maguknak ezt a remek szakembert, de hát imádják maguk köré gyűjteni a hasonló megkérdőjelezhetetlen szakértőket, lásd Mikola akit néha már Viktornak kel kalapáccsal szájba ütnie hogy végre elhallgasson.

rszvsz 2008.12.21. 10:36:22

Vito!

Szerintem folytasd, kurvajókat írsz!

Az egyértelmű, hogy te álnéven Gaskó vagy, netán rokony :-)

Mert ennyi eszeveszett baromságok kevesen hordtak itt össze :D

Eleinte majd elsírtam magam ekkora baromság láttán, de rájöttem, hogy direkt csinálod, így azóta röhögök mindegyik hsz-eden (az utsót kivéve, az siralmas).

Ne hagyd abba!

2008.12.21. 10:36:46

na igen tuli1..ezen én is morfondíroztam: MOST ÚGY AHOGY VAN A francba el kéne adni a vasutat..oszt..jó napot..majd a külföldi tulaj hív, kintről alkalmazottat aki pótolja őket..a fájdalom az, hogy megint az a szakszervezetis kapott pofont aki viszont Tényleg Érdekvédelmet lát el...

kamasuka 2008.12.21. 10:38:08

"Azért ez már több a soknál. Általában a sztrájkolók óldalán vagyok és kultúráltan fejezem ki az indulataimat de Gaskó szopjon gennyes faszt mostmár. Szívbeteg nagyanyám nem tud hazamenni, mer buszra sem fér fel meg vonat se megy meg semmi, és akkor még riogat itt a karácsonnyal.
Emberek, csináljon már valaki valamit könyörgöm!
Mellesleg én elvakult jobber vagyok, de most a fidesz egyen már szart és kussoljon basszus."

Látom te is azt hiteted, hogy a sztrájkról Orbán tehet és ez nem a kormánynak jó. Elég leírni valamit, és Népfaszás következtetést rögtön kijelentésként tálalni, amire kb. ilyen megállapítások születnek, mint a tiéd. A sztrájk a kormánynak jó. Orbán nem bukott ember. Ha Kósa vezetné a Fideszt, ti őt utálnátok. De akinek még négy évig Fleto és bandája kell, hajrá.

Aztán majd ha két év múlva viszik a Buzukit és a lakást, mert hitelből élni jó, akkor majd kimegy a maradék is az utcára, aki eddig nem hőbörgött ...

razzia (törölt) 2008.12.21. 10:38:26

Alhazred, Vito Spatafore: titeket, sötéteket kellene bezárni jó időre.

1. Semmi közük (nem lenne) a pártoknak a vitához.

2. Minden vasutasnak dolgozni kellene, örüljenek, hogy legalább nekik van munkájuk.

3. A vasút ÁLLAMI cég, ennyi erővel mindenki tarthatná a markát, miért csak a vasutas teheti meg.

4. A sztrájkolókat kirúgni először.

5. Aki a mellékvonalakat akarja bezárni, annak azt a vonalát szüntessék be, amin utazik minden nap.

6. Gaskó a maffiavezér megint tökreteszi az ünnepeket.

7. Szvsz évek óta nem kap állami segítséget a MÁV, mert félúton valahol "szétfolyik", ide-oda.

kamasuka 2008.12.21. 10:40:26

petya.bacsi

Szerinted egy fékkopogtató vagy egy kalauz mennyit keres? 80 bruttót max ... vagy még annyit sem.

petya.bacsi 2008.12.21. 10:41:24

Kamasuka: és szerinted egy nővér, tanár, ápoló mennyit keres? Nos? És nekik nincs béren kívüli juttatás, meg ingyenes pereputty jegy...

razzia (törölt) 2008.12.21. 10:42:08

petya.bacsi: pont nekik nincs ingyen jegy, de mindegy.

rszvsz 2008.12.21. 10:42:17

Ne mondjátok, hogy Gaskó majd sztrájkol a fidesz-kdnp kormány alatt, mert ez nem igaz.

Jön helyette Borsik, aki meg ugyebár az mszp által felbérelt ember.

És ha nincs mozdonyvezető, akkor ugyanúgy senki sehova.

:-/

amerikai cegvezeto 2008.12.21. 10:43:35

A vasutasok nagy része akkor is sztrájkolna ha mindez azért történne mert Juliska néninek megdöglött két tyúkja. Van munkahelyük, fizetésük és még dolgozni sem kell.
Orbán mindig oda áll ami a kormány ellen van. gaSSkó viszont azt mondja, hogy a politika ne szóljon bele mert ez magánügy. Mármint gaSSkó magánügye. Voltak neki politikai ambiciói is, két noname pártnál is próbálkozott a rendszerváltás idején, mérsékelt sikerrel. Igy most olyan pozicióban van, hogy rendszeresen szerepelhet, a szomszédok, ismerősök nézhetik a tv-ben, az ellenségei meg irigykednek, hogy "a gaskó má megint a tévében van meg az ojságba". Neki nem számit az utas, autóval jár.

petya.bacsi 2008.12.21. 10:43:37

Razzia: kinek nincs ingyenjegy? Minden vasutasnak van...

kamasuka 2008.12.21. 10:43:54

petya.bacsi

Miért? A MÁVnál dolgoznak? Vagy te a cégautóval furikázod a TESCO dolgozókat is reggelente?

razzia (törölt) 2008.12.21. 10:44:30

petya.bacsi: úgy értem, hogy csak a vasutasnak, a többinek nincs ...

Alhazred 2008.12.21. 10:44:52

5. Aki a mellékvonalakat akarja bezárni, annak azt a vonalát szüntessék be, amin utazik minden nap.

a megszűnés mellett természetesen gondoskodni kell valami módon (busz) az utasokról, de az meg nem állapot, hogy napi három utas (igen, túlzok, mielőtt belekötnél, okoska) miatt fenntartanak egy vonalat, vasutas-, kalauz-, mozdony-, vagon-, állomás- és sorompóstul.

kamasuka 2008.12.21. 10:45:28

"Jön helyette Borsik, aki meg ugyebár az mszp által felbérelt ember"

Pontosan, ahogy a FIDESZ kormány alatt IS VOLT TÉLEN SZTRÁJK, karácsony előtt és után is, csak akkor az igazságérzetetek nem volt még ennyire kifejlődve ...

petya.bacsi 2008.12.21. 10:46:20

Kamasuka: az, hogy a vasutas DOLGOZÓNAK ingyenjegye van, az oké. De hogy a családjának is?? Számold már ki könyörgöm, hogy ez mekkora pénz! Nem negyedmillió, hanem sokkal több!

Ennyi béren kívüli cuccot egyik állami cég sem ad a dolgozóinak, tehát én a helyükben mélyen hallgatnék, pláne, hogy veszteséges az egész.

petya.bacsi 2008.12.21. 10:47:16

Kamasuka: Karácsony ELŐTT és UTÁN, de nem cseszték tönkre az egyik legszentebb ünnepet. De most beletolat a vasutas ezerrel.

vasutazo (törölt) 2008.12.21. 10:47:17

Mielőtt még bárki a mellékvonalak megmentőjének tekinti a narancs erőt, az előtte olvassa el ezt:

2258/1999 (X.14) sz. kormányhatározat

Ők csak 1000 km mellékvonal kinyírását tervezték, de már közel volt a választás, hogy meg merjék lépni. Ennyit a vidék megmentő csapatról.

antihobbyvasutas 2008.12.21. 10:50:20

A Cargo eladásából származó 30mrdFt ott dekkol a vasút számláin, ez Demszky mentőöve lesz a túléléshez. Gyorsan le kellett állítani a BKV sztrájkot (Vörös Csepel szindróma). Miért sztrájkol a VDSZSz?, pl. ezért. Elég volt a pártirányításból (Parteibuchwirtschaft). Ezt a szemét blogot meg szerintem a SzaDesz valamilyen elvakult láncoskutyája jegyzi. Sajnálom az utasokat!

amerikai cegvezeto 2008.12.21. 10:50:22

"Pontosan, ahogy a FIDESZ kormány alatt IS VOLT TÉLEN SZTRÁJK, karácsony előtt és után is, csak akkor az igazságérzetetek nem volt még ennyire kifejlődve "

Meg akkor orbánnak sem volt fontos, hogy beleszóljon és ilyen elmélyülten a vasutasok érdekeivel foglalkozzon.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.21. 10:56:38

Nagyon jó, a Fidesz ismét nagy önbizalommal és lendülettel veti bele magát a hülyeségversenybe:
reakcio.blog.hu/2008/12/20/magyarorszag_maradj_otthon

kamasuka 2008.12.21. 10:57:41

"Ennyi béren kívüli cuccot egyik állami cég sem ad a dolgozóinak, tehát én a helyükben mélyen hallgatnék, pláne, hogy veszteséges az egész."

Ugyan már. Tudod mennyi plusz juttatást és jutalmat kapnak a köztisztviselők? (Már aki jó elvtárs volt és főleg a minisztériumokban és egyéb állami szférában "dolgozik"). Az is "állami cég ..."

Aztán ott van a képviselők számla nélküli "költségtérítése".

A MÁVon mindig is spóroltak, olyan szerződéseik vannak, hogy csak néz az ember. Ezerszer több megy el a vezetők bénázása/nagyvonalúsága folytán évente, mint amennyit a dolgozók most követelnek. Fő, hogy állambácsi fizeti a károkat ...

provokátor · http://provokator.blog.hu 2008.12.21. 10:58:25

csak egy rövid hfv van: Gaskó egy barom!

parttalan 2008.12.21. 10:59:09

Gaskó Orbán pincsije és aki ezt nem látja az vagy hülye vagy vak.

A legszörnyűbb az egészben az a kéj, az a méltóságteljes elégedettség érzülete az arcán, ahogy ez az ember bejelenti a vasúti közlekedés teljes leállását. Komolyan, ez a Gaskó még büszke is a tettére. És hogy legalább elnézést kérne az utasoktól a sztrájk, a nem induló vonatok miatti harag, elkeseredettség, tanácstalanság miatt? ÁÁ, azt már nem.
Cserébe el kellene torlaszolni a házának a kapuját. Biztos nem egy másfélszobás panelben lakik.

kamasuka 2008.12.21. 10:59:45

petya.bacsi

Miért? Szerinted december 24. van már? Mert szerintem ugyanúgy nem fognak sztrájkolni kedden, ahogy anno tették ...

metmet 2008.12.21. 10:59:45

Sajnos, a vasúttal utazók valóban nem számitanak - egy részük vasutas, ingyen utazik, másik részük diák , harmadik részük nyugdijas, és úgy összességében valamennyien szegények - nincs pénzük saját autót fenntartani. A szegényember pedig kiszolgáltatott és felesleges a világon mindenütt. Gaskónak is, mindenki másnak is.
Ismerősöm mesélte, hogy az elbocsátásoknál az egyik legfőbb kiválasztási szempont, hogy honnan jár be dolgozni. A biorobotoknál a szakmai hozzáértés nem nagyon lehet szempont. A munkához 100-as IQ bőven elég, sőt, annál magasabbat már érdemes letagadni. A kirugandókat lakhelyük alapján válogatják - elsőként azoknak kell menniük, akik vonattal járnak be dolgozni - ők ugyanis a sorozatos sztrájkok miatt megbizhatatlan, nagy alkalmazási kockázatú biorobotokká váltak.
Mert nem ugy van az, hogy ha nincs vonat, akkor jön busszal - a buszkapactás is korlátozott, reggel pláne. Télen meg beleragad a hóba, sok a késés, lerobban a busz, stb. A vasút is megbizhtatlan menetrendű, de a Volánra még kevésbé lehet épiteni.
A naponta sztrájkoló 200 vasutas miatt százezrek életesélyei csökkennek. Ja, a karácsonyát azt min.500 ezer embernek teszik közvetlenül tönkre, a sirdogáló hozzátartozókkal együtt 2-3 millió is lehet az érintettek száma. Rengeteg nagymama. nagynéni, stb. utaztatását nem tudja megoldani a család, akik majd magányosan sirdogálnak karácsony este a telefonban az unokáknak.
200 ember!!! Valóban kulcsfontosságú emberek.
Ami a nemzetközi megitélésünket illeti: az már a béka segge alatt van. Veszekedős, rendetlen, koszos, kiszámithatatlan országnak tartanak bennünket - a turistaforgalomban azoknak ajánlanak bennünket, akik a "túlélő" túrákat kedvelik.

1953 2008.12.21. 11:00:42

ERMINAVET!
Ennyi sületlenséget leirni ünnepek előtt, már művészet.Gondolom információidat a hozzád csatlakozó kommentezőkkel együtt a Népszabadságból és Népszavából szerzed.

azAttis 2008.12.21. 11:01:50

"(vd)SS-vezér"? Hmm.. normális vagy-e?

Xezs 2008.12.21. 11:02:12

Jó írás. Sajnos ismét tapasztalhatjuk ami már évek óta van idehaza: Hiába tudja a nagy többség az igazat, gátlástalanul hazudnak a pofánkba. Árulja már el Gaskó, hogy mi oka lenne bárkinek is teljesíteni az amúgy is eszement követeléseit, ha úgyis tovább sztrájkolnak? Annyira látszik hogy itt már nem a követeléseken van a hangsúly, hanem színtiszta politikába csapott át az egész. Ja, hogy közben több százezren szopnak? Az kit érdekel, a hatalmi játszma sokkal fontosabb. Az összes nagy párt bekaphatja tövig, Gaskóval bezárólag!

debilgyik (törölt) 2008.12.21. 11:03:00

1. Sajnálom az utasokat, "tetszettek volna forradalmat csinálni".
2. Menjetek ki a Kossuth térre tüntetni, hogy "Diktatúrát akarunk!", meg "Tiltsanak be minden sztrájkot!", meg "Le az érdekképviseletekkel!".

0xFFFF 2008.12.21. 11:03:33

Igen, elhibázták a fiúk megint. Fogták a puskát, de az elsült a kezükben még a célzás előtt. Eltaláltak ugyan valamit, de abból ők nem esznek és mégis az ő gyomruk lesz elrontva. :) Annyira magyar a sztori !

Petyo 2008.12.21. 11:04:39

Nem lett volna egyszerűbb már mindenkinek odadani azt a 250ezret? Akkor jó sokáig befogták volna a pofájukat a szarházi vasutasok. Már biztos a többszöröse a vesztesége a mávnak... de nem baj, szorják csak a pénzt, amig lehet.
Felmerül a kérdés, hogy minek van még mindig vasút, ha működik nélküle is minden. Igaz eddig kicsit szarul működik, de lesz majd jobb is. A sineket felszednék, kábeleket leszednék, kocsikat összevágnák aprópénzért eladnák egy újrahasznosító cégnek (amely cég valamelyik miniszteré vagy annak a rokonáé) piaci áron tovább adná, így megint hatalmas pénzhez jutna valaki...:)))

petya.bacsi 2008.12.21. 11:05:12

Kamasuka: majd meglátjuk. Szerintem fognak.

debilgyik (törölt) 2008.12.21. 11:07:21

bár kis keresés a guglin és kiderül minden a blog szerzőjéről, kár volt egyáltalán rákattintani :-p

petya.bacsi 2008.12.21. 11:07:21

Metmet: nagyon igaz, amit írsz. Sajnos...

kamasuka 2008.12.21. 11:07:53

1998ban is leálltak 22én ...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.21. 11:09:14

De akkor hogyan tudnak majd elmenekülni az országból, akik rettegik orbán hatalomátvételét?...
Akik mán becsomagolták a böröndöket?...
Stoppal?...
Mahart-tal?...
Repülőcsészealjon?...

petya.bacsi 2008.12.21. 11:09:55

Petyo: "Nem lett volna egyszerűbb már mindenkinek odadani azt a 250ezret? "

Az összes magyar állampolgárnak? Mert ha 40 ezer vasutas megkapja, akkor ugyanolyan alanyi jog jár a többi magyar adófizetőnek is.

Ezért veszélyes dolog ez nagyon...

Én örülnék, ha születne valami egyezség, meg hogy mindenki jól élne, de azért felháborító, hogy egynéhány vasutas jobban keres, mint egy főiskolát/egyetemet végzett tanár/nővér/ápoló...

2008.12.21. 11:10:43

Esküszöm mind máglyáravalók vagytok! Igen...kommentezők, rólatok beszélek!

Felejtsétek már el ezt a baromságot hogy jobb meg baloldal. Kurvára elegem van már belőle, hogy ha a seggemet vakarom akkor Fideszes vagyok, ha az orromat túrom akkor meg MszP-s!
És ha valaki jobbos v balos akkor mivan? Nem azért kell valakit elküldeni a faszba mert Népszabadságot v Népszavát olvas!

Akik itt nekiállnak köpködni a posztot, azok nem azért teszik mert nem értenek vele egyet, más a véleményük. Egyszerűen azért mert az egyik oldalt szúrkálja. Odaszúrsz jönnek a buzi-e vagy, vagy normális vagy, vagy anyádat te Gyurcsány bérnc buzi és hasonló IQ hiány által született faszságok.
De ez igaz a túloldalra is!

Kegyetlenül kivan már a seggem, hogy manapság nem valakire szavaz az ember ha választás van, hanem valaki ellen. Nem azért szavazok a Vikire, mert a Ferit csípem, hanem azért hogy ne a Viki kerüljön a trónra!
HÁT MI EZ? 2 párturalom?

Másik: az ellenzék dolga nem az, hogy ellenezzen. Az ellenzék azért van hogy felügyelje a kormány munkáját. Ha valami okosat csinál akkor amellé nyugodtan mellé állhat ha úgy gondolja. Olvassatok utána, csak Mo.-n dívik az az idiótaság, hogy az ellenzék azért van hogy ha piros nyakkendőben van a miniszterelnök akkor azért, ha narancssárgában van akkor azért üvöltenek!
Ébredjetek már fel idióták!!!!

dakota69 2008.12.21. 11:11:22

Kérném írja ide mindenki:
Ki az aki egyetért, hogy egy veszteséges vasútnál azért mert eladták a cargot mindenki kapjon 250 ezret? más cégnél mikor kapnak az emberek?
Amikor multiknál az emberek 10 ezrei elvesztik állásukat, csökkentik a béreket fizetés emelést kérnek stb? Ki ért egyet?
aki ezt támogatja az téves útra megy!!!
Javaslom sztrájkoljanak a kukások és amikor Orbán viktor és a többi okos házában bűzölög a szemét majd meglátjuk mit támogat!!!!
Ha vonattal járna és nem 300 ezer költségtérítést kapnának havont a, befognák a szájukat.
Hangsúlyozottan nem jobb-bal kérdést látok Fleton rühellem, csak átlag ember gondolkodása!!!

petya.bacsi 2008.12.21. 11:11:38

Kamasuka: legyen igazad. Az év utolsó napjaira leállhatnának. De tudod mit nem értek?

1., tehervonatok miért mennek?
2., miért az utasokat büntetik? gyakoroljanak nyomást a vezetésre, ne pedig az utasokra, akik annyira szerencsétlenek, hogy naponta 100-200 km-eket utaznak, hogy tudjanak dolgozni. Mert sajnos vidéken nagyon nincs munka.

parttalan 2008.12.21. 11:13:50

Úristen, ha minden állampolgárnak járna az a pénz, (most 250 E) akkor a valóságban annyira redukálódna le ez az összeg, mint ahogy a 40 ezer vasutas arányul a tízmillióhoz.

Ezt senki ne felejtse el. Gyakorlatilag mindenki semmit nem kapna.

De ez hülyeség, a kifizetés abszolút agyament dolog.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 11:13:54

1953!

Ilyen az, amikor egy elkötelezett fideszes érvel? Szerinted elég kijelentenie egy évszámnak, hogy sületlenség, meg hogy mit olvasok szerinted? És akkor igazad van? Ezt komolyan gondolod?

ti

Bergeroth 2008.12.21. 11:14:42

Teljesen mindegy hogy miért sztrájkolnak, csak dolgozni ne kelljen. Magyar mentalítás.
Szerintem nyugodtan húzzák el ezt a kis nevetséges színjátékukat még vagy 2-3 hétig, addigra az emberek megtanulják, hogy jussanak el A pontból B pontba vonat nélkül.
Aztán ha a vasutasok mégis megegyeznének, akkor majd jön a nagy pofáraesés, mert addigra senkinek nem lesz szüksége a mávra, hiszen lesz helyette más.
Annyira szeretném ha így lenne!

metmet 2008.12.21. 11:15:54

Gaskó egy nagyon sok milliót érő saját többszintes házban lakik, aminek saját liftje van. Amig épitkezett, a MÁV szolgálati lakásában lakott, és 7,5 milliót Ft-ot kapott a MÁV-tól azért, mert kiköltözött a szolgálati lakásból. Ez egy ismert cirkusz, érdekes módon a Magyar Nemzet teregette ki a legrészletesebben, kb. 2-3 évvel ezelőtt. Gaskó ugyanolyan szinvonalon él, mint egy miniszter. Luxusautóval jár, nem vonattal. Marha nagy biznisz ebben az országban szakszervezetnek álcázott "céget" irányitani, a többi szakszervezeti vezér se szegényember. De ez igaz az alapitványokra is: a Gyermekrák Alapitvány vezetője is hatalmas villát épittetett magának - ezt is kikezdte a sajtó. De a szakszervezeti vezetőknek, meg az ilyen-olyan alapitványi pénzgyűjtödék vezetőinek jövedelme is törvényesen tiz-tizenöt millió évente, minden sajtópert megnyertek. Ügyvédre is volt pénzük.

qwert77 2008.12.21. 11:16:34

Komolyan elhiszi bárki is, hogy itt egyáltalán számít az egyszerű adófizető átlagember??
Elhiszi, hogy Gaskót érdekli pár ezer vasutas helyzete??
Elhiszi, hogy a MÁV mindenkori vezetését érdekli az utas???
Elhiszi, hogy a politika valóban az, aminek mutatja magát??
Elhiszi, hogy a FIDESZ-t most nem pár ezer-tízezer szavazat begyűjtésére törekszik?? Hogy az MSZP-nek is ugyanaz a célja, csak máshogyan közelítenek??

Akik a bizonytalanság miatt idegeskednek, mert 2 nappal az ünnepek előtt még nem tudják, hogyan jutnak haza, vagy az a vasutas, aki bízik, hogy a nettó 80e Ft mellé életében először a vezetés átlagjutalmának 0,5 %-át megkaphatná, na ő az, aki pont nem érdekel senkit.

Kalmár 2008.12.21. 11:16:47

ERMINAVET. Szomorú ha még most is annyi jut el az agyadba, hogy Orbánnak jó e vagy nem. A Fideszt emlegeted 3 soronként, miközben
az ORSZÁGNAK ez a KORMÁNY a katasztrófa . Minden törvényes eszköz ami közelebb visz a bukásukhoz, hasznos és szükséges.
Hónapokon belül eltapsolják az IMF hitelt is, megnyomorítanak mindenkit, miközben ömlik ki a pénz az államkasszából fiktív szerződésekre, pr akciókra, sorra mennek sitre a pályázati csaló ballib politikusok. Pedig csak a jéghegy csúcsa. Nem lehet elvenni egy 13. havi fizut, eladni mindent nyom nélkül, miközben, a rossz kormányzás miatt csúsztunk le. El kell menni!! Helikopterrel, mert a többiek sztrájkolnak....
Mi lesz velünk, ha ezt a kényelmetlenséget nem bírjuk??
Európában fele ennyi böszmeségért nem csak sztrájkolnak, hanem rommá törik a városokat, autók égnek, és sajnos emberek halnak meg. Ne legyenek kétségeink, ha nem lesz változás ebben a semmittevő rablógazdálkodásban, előbb -utóbb, bármilyen birkatürelmű és békeszerető a Magyar, BAJ LESZ

Nem kell panaszkodni, ez még semmi!!
Remélem nem valósulnak meg a félelmeim.

azallamenvagyok 2008.12.21. 11:18:19

a 98/99 téli sztrájkkal kapcsolatban megjegyzendő, hogy közlekedtek vonatok...

kimentem a keletibe véletlenszerűen, és egy vonatra felszálltam, ami teljes viszonylatban, menetrend szerint közlekedett, elégséges szolgáltatás volt... most nem merném ugyanezt megtenni

azaz ha megpróbálnám, hogy eljussak miskolcra valószínű megfagynék a pályaudvaron, vagy bebasznék a forraltbortól...

a két sztrájk között ezt az apró eltérést ne tessék elfelejteni

és abba sem szólt bele a politika

Pala 2008.12.21. 11:18:39

Tevan Imre egy másfél évvel ezelőtti írásával már bebizonyította, hogy jókora szemellenzőt visel, és - hozzá nem értés vagy demagógia miatt - igencsak szereti leegyszerűsíteni a dolgokat.

Íme az írás: index.hu/velemeny/eheti/antiszem/

Itt pedig a szerző "kivégzése":
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9160882

vanek ur 2008.12.21. 11:18:47

Re: debilgyik 2008.12.21. 11:03:00

A 2. ponthoz: nekem pl. semmi bajom a szakszervezetekkel, még úgy sem, hogy az én munkahelyemen még a nyoma sincs munkavállalói érdekképviseletnek. Ahol van, és normálisan működik, ott egy kicsit lenyesegeti azokat a szélsőségeket, amik a versenyszférában oly mindennaposak.
A sztrájkkal, mint intézménnyel sincs semmi bajom. Van az a pont, amikor csak ez jár eredménnyel.
Egy adott sztrájknál 2 dolog érdekel: a követelés maga, és az, hogy nekem mekkora kényelmetlenséget okoz. Minél jobban egyetértek a követeléssel, annál nagyobb mértékű kényelmetelnséget vagyok hajlandó érte elviselni.
A mostani sztrájknál az a bajom, hogy már a követelésekkel sem értek egyet. Nem kicsit, nem nagyon, egyáltalán nem. Ráadásul igen komoly kényelmetlenséget is okoznak, szemét módon visszaélnek a sztrájkjoggal (felveszi a munkát, majd fél nappal később bejelenti, hogy mégis sztrájkol, röhögve büszkélkednek azzal, hogy nem megy a vonat,s tb.), az elégséges szolgáltatásról pedig 1 éve nem képesek megegyezni.
Nem zavar, ha egyes csoportoknak van lehetőségük akár sztrájkkal is kikényszeríteni az akaratukat. De gondolják már meg, hogy miért sztrájkolnak, és hogy hogyan sztrájkolnak.

WoodrowWilson 2008.12.21. 11:22:04

"Vito Spatafore
Sztem sztrájknak csak úgy van értelme ha totálisan leállnak, elégséges szolgáltatás nincs. Ha 500vonatot mégis járatnak, akkor inkább ne is sztrájkoljanak."

Kár, hogy benne van a sztrájktörvényben, hogy kötelező megállapodni az elégséges szolgáltatásról.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 11:24:09

Pala!

Ja, kivégeztek. Milyen rossz most nekem.

Ilyen az, amikor a magadfajta agyatlan fidesznyikek annyit vesznek le egy írásból, hogy báncsák a Viktort. Ha egy kicsit még keresgélsz, akkor találsz olyat, is, amikor az agyatlan komenisták anyáznak, amikor az övéiket bírálom. Nem lehetne, hogy ti, agyatlanok elmentek valami szép nagy mezőre, és lejátszátok egymás közt? Mi meg élhetnénk a hazánkban.

ti

Nymus 2008.12.21. 11:26:16

"Szerinted egy fékkopogtató vagy egy kalauz mennyit keres? 80 bruttót max ... vagy még annyit sem. "

Tojok ra mennyit keres. Elmult a szocializmus, most mar boldoguljon mindenki ugy, ahogy bir. Ha valaki csak a kerekkopogtatashoz ert, akkor tudom sajnalni. A kaller meg csinaljon mast, ha nem tetszik neki. Te is odebb alsz, ha keveset fizetnek, nemde?

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 11:28:16

Kalmár!

A te agyadba ki ültette bele, hogy a vasutassztrájkba belebukik Gyurcsány? Ha az őszödi beszédbe nem bukott bele, a kisebbségi kormányzásba nem bukott bele? Tényleg elhiszed? Ha úriember lennél, akkor majd szépen visszajönnél ide a poszt alá kommentezni, amikor véget ér a sztrájk, és beírnád, hogy bukott-e GYF? Okés? Ha bukik, én megírom önkritikusan, megígérem. Áll az alku?

ti

Balogh Ádám Software 2008.12.21. 11:28:29

Aki szerint a Fidesz nem támogatja, legyen szíves, számolja ki, hogyan van ennyi napra pénz a sztrájkalapban? Pláne, hogy a sztrájkoló többet kap, mint arra a napra a fizetése, ezért is sztrájkolnak annyian. A minimálbér után fizetett tagdíjakból? Ezt ugye senki nem gondolja komolyan.

Aki szerint pedig ez a demokrácia, meg azt hangoztatja, hogy a sztrájk alkotmányos jog, valamint azt támogatja, hogy ne legyen semmilyen elégséges szolgáltatás sem, hanem totálisan álljon a vasút, annak felhívnám szíves figyelmét, hogy ugyanúgy alkotmányos jog a helyváltoztatás joga, és az nem néhány ezer, hanem néhány millió embert érint. Most kinek is fontosabbak az alkotmányos jogai???

nav 2008.12.21. 11:28:32

Milyen alapon követelnek minden vasutasnak 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációjából?
Ennyi erővel minden állampolgár követelheti, hiszen ugyanannyira tulajdonosai voltunk, mint ők.
Ki téríti meg azt azt az összeget, amit a magánemberként benzinre és buszjegyre költöttem?

Mike36 2008.12.21. 11:29:51

Mégis miért? Gaskó anno , amikor a gördülősztrájkot elkezdte, Orbán Viktorral találkozott. A fidesz is megmondta 1 hete tán? a sztrájkokkal kell térdre kényszeríteni a kormányt
ám legyen, már várom, hogyan fog a fidesz vért hugyálni

redriot77 2008.12.21. 11:33:25

Mivel egy elhúzódó, bizonytalan időtartamú sztrájkról van szó, rengetegen keresnek más megoldást az utazásaikra. Legyen az busz, legyen az autó, bármi, csak ne vasút.

Ezek közül az emberek közül egyáltalán nem biztos hogy mindenki visszaül a vonatra, ha Gaskó agyfosása végetér.

A vasutasok, ahelyett, hogy örülnének a viszonylag stabil munkahelynek, és azon dolgoznának hogy minél több ember válassza a vonatot autó helyett, basznak dolgozni, vagy ha dolgoznak, akkor is úgy viselkednek az utasokkal mint az ss-keretlegények egy dachaui transzporttal.

A BKV-sok követeléseit még meg tudom érteni: nem fizuemelésért tüntettek, hanem az életveszélyes munkakörülmények, a karbantartás nélkül darabokra hulló járművek miatt. Ezek a bunkók pedig egy a földtől teljesen elrugaszkodott, minden realitásérzéktől mentes követeléssel paláverkednek.

Remélem előbb-utóbb kőkeményen rábasznak.

Kalmár 2008.12.21. 11:34:06

Majd te megmondod ki az agyatlan?
Mindet kivégezni, te meg élsz a hazádban.....hm szép gondolat.
kicsit ismerős valahonnan.
Ha bírálsz valamit, bírnod kell az ellenoldal kritikáit.
Ezzel a stílussal, ne blogot írj, hanem sírfeliratot, ők már nem ellenkeznek.
És persze, aki máshogy látja a dolgokat, mint te, az agyatlan, fanatikus Orbán fetisiszta.
Jól van, ügyes! Ülj le egyes!

Svald Cjelli 2008.12.21. 11:34:27

Szerintem a MÁV-ot adjuk el Kínának azzal, hogy az egész szervezetre és a dolgozóikra szabadon értelmezhetik a saját törvényeiket. Hamar kiderülne, hogy lehet ezt hatékonyan csinálni...

Pszt! 2008.12.21. 11:35:26

Egy kalauz simán megkeresi a 120 netto-t +juttatásokat. Én ezt egy nemsztájkoló kalauz szájából hallottam.

Pszt! 2008.12.21. 11:36:44

Egyébként mindíg is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a zavarkeltés mögött a viki és bandája áll.

Gaskó Fan Club · http://gasko.blog.hu/ 2008.12.21. 11:37:54

Az én forgatókonyvem szerint Viktor ugyan 2010-ben kinevezi Gaskót közlekedési miniszternek, de egy év után kibaxxa és parkolópályára teszi... MÁV elnöknek.
:D

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 11:39:26

Látom, Kalmár, te annyira hülye vagy, hogy nem érted, amit írok.

Éppen azt mondom, hogy szoktam a kommancsokat is bírálni. Nézz körül csak ezen a blogon.

Egyébként ebben a posztban sincs egy rossz szó a Fideszre. Azt a kérdést teszem föl, hogy miért támogatja a sztrájkot.

És anyád blogján osszál egyeseket, mi a túrót hiszel magadról? Ha nem tudsz viselkedni, majd intézkedek.

ti

Bambano 2008.12.21. 11:41:41

Ettől a Gaskó az egyetlen hitelestől annyira jól indul a napom... :)

A mávnak az alulról jövő baja az, hogy az ottani emberek még mindig azt hiszik, a coccializmusban élnek és napi két vonat indításáért jár egy teljes bér. A felülről jövő baja meg az, hogy bukott politikusok szemétlerakója, ahelyett, hogy olyanokat tennének oda, akik értenek is hozzá.

Mint lehetséges utas, csak röhögni tudok azon, hogy többe kerül tömegközlekedni, mint ha egyedül megyek a benzintemetőmben, és nagyon sokkal többe kerül tömegközlekedni egy három fős családnak, mint ha takarékos autóval megy.

Ez a baj, nem az, hogy Gaskó olyan, amilyen.

qwert77 2008.12.21. 11:44:52

Azt a kockázatot nem fogja vállalni, hogy Gaskóból minisztert csináljon. Ráadásul szakszervezeti vezetőként gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül és többet keres, mint miniszterként tenné. Azért ez így kényelmes, aztán még úgy is néz ki, hogy dolgozik... Az meg, hogy melyik segget melyik szakszervezet nyalja le van osztva, így mindig ugyanazok az emberek maradnak a szaksz. élén.. Ügyes

Bambano 2008.12.21. 11:44:54

Nem akarok napi politikát idehozni, de az, hogy karácsony előtt hirtelen 1300 kérdéssel megbombázzák a kormányt, az egyértelműen szándékos szivatás. Tudják, hogy ünnepek jönnek, tudják, hogy szerencsétlen közszolga is szeretne pár napot a családjával tölteni, tudják, hogy mindenkivel rettenetesen kitolnak. De megteszik. Nem a költségvetés megszavazása előtt, nem az ünnepek után, pont most.

Az ilyet én biztosan beperelném, függetlenül attól, melyik oldal él vissza szándékosan a törvényekkel.

Bambano 2008.12.21. 11:46:14

qert77: a fő baj az, hogy szakszervezeti vezetőként az a cég fizeti ki neki azt a "többet kerest", amelyiket folyton szivatja.

Változtatni kellene a törvényen, a szakszervezeti vezetőt fizesse a tagság a tagdíjakon keresztül.

Dinsdale Piranha 2008.12.21. 11:47:56

orbán és gaskó a folyamatos gáncsoskodással elsősorban az országnak tesznek rosszat, nem pedig a kormánynak. Ez a két patkány rosszabb mint Gyurcsány. Ahogy egy kedves régi tanárom mondta: "az állam nem károsodik". Ha megkapnák a bakterok az irreális követelésüket, a kormány azt rajtunk, becsületes adófizetőkön kellene, hogy behajtsa.

Ted Harper 2008.12.21. 11:50:02

Tisztelt MÁV Dolgozó!
Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:

- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg
Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után. Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2009. január 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.
További jó munkát kívánunk!
A MÁV csoport tagjai nevében:
Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető
Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt
egyenlegközlőt továbbítunk önnek."

hajnilla71 2008.12.21. 11:51:15

vajon a BKV mért kapott most támogatást?megállt volna az élet a nagyfaluba ehh a pesti ember számít, a paraszt meg nem...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2008.12.21. 11:54:04

Vajon mit akar a fiatal demokraták szövetsége? Tényleg azt, hogy az adófizetők pénzéből adjon a kormány fejenként 250 ezret az állami cég dolgozóinak? Vagy csak fél, hogy kifullad a sztrájk? Az a baj, hogy a fidesz és hatalommániás vezetője csak egy dolgot tart szemelőtt már lassan 8 éve. Azt hogy nekünk minnél rosszabb legyen. Ezen dolgoznak, nem az ország felemelkedésén. Az biztos, hogy ilyen kib*szott ellenzék a világon nincs még egy.

parttalan 2008.12.21. 11:56:18

Bambano: ez a polgári, keresztény, népnemzeti, igaz magyar érzelmű politika amit a fidesz csinál.

Ja, hogy csak az csak meg van győződve erről? Ja, hogy talán a Fidesz sem hiszi el a magáénak vallott lózungokat? Ja, hogy nem bevallottan számára csak a mielőbbi hatalomrakerülés számít, hogy végre újra a diktálás felemelő érzése járja át kis szívüket? Hogy az általuk istenített polgár a hatalombakerülés érdekében igazából nem számít? Hogy leszarandó tényező?

Az az egy-másfél millió fideszes törzsszavazó az, akinek a döntés a kezében van. Ha ők élvezik, hogy kedvenc pártjuk számára még az ő életük megkeserítése sem számít, akkor nincs miről beszélnünk.

Tudod, ezért is volt szükség hosszú éveken át a fideszes törzsközönség fanatizálása.

Kalmár 2008.12.21. 11:57:24

Nem is értem a válaszodat, ha nem olvasod el a kommentet vagy nem érted, akkor ne kritizáld inkább.
Nem gondolom, hogy egy sztrájkba belebukik a kormány, ehez azért nem kell még sok ész.
Azt mondtam minden törvényes eszközt be kell vetni, hogy lehetőleg megtörténjen a váltás, sztrájkok, aláírásgyűjtések, tüntetések,stb.
Még így is biztosnak látszik, hogy nem hoz totális eredményt, mert sajnos 4 évente diktátorválasztás van ahogy látszik. Leválthatatlan bebetonozott hatalom 4 évente...nem tetszik, de nincs jobb. Ezzel együtt vétkesek közt cinkos aki néma! Nem lehet feltett kézzel a béke kedvéért aszisztálni az ország kifosztásához.
Minden fórumot meg kell ragadni, hogy világossá tegyük nem helyes, így tönkretenni az országot.
A fogadást te nyered. A kormány marad, de mindenki, aki nem tesz valami kicsit is ez ellen, osztozik a felelősségben.

Micocicó 2008.12.21. 11:57:26

Kalmár!!!!
Te komolyan azt hiszed hogy csak a "ballib" oldalon lopnak? Ha jól tudom a nagy önkormányzatok 70 % jobbos. Ott szerinted nem lop senki mi? És természetesen a Gaskó is saját vasutasbarátaival konzuntál csak mi? Alapban egy kis senkiházi segdugasz. De Viktorkával és 1.5 mill. vakkal a háta mögött már meg pofázni. És mielőtt lekommunistáznál Ferenc testvérék is töketlen barmok. Csak nehogy márt azt hidd hogy majd egyszer eljön a te országod és akkor ott hirtelen mágnesvasút lesz.

oscar dirlewanger 2008.12.21. 11:58:02

gaskót a gulágra, orbán pöcsöt utánna!!!!!!!!a sztrájkoló vasutasokat meg ki kell rugni a gecibe, dögöljenek éhen a kölkeikkel együtt!!!!

states 2008.12.21. 12:00:32

Na ezért tud ez a retardált, miniszterelnöknek látszó majom mindent lenyomni a torkunkon, mert vannak ilyen barmok, akik nem értik, hogy mi az a sztrájkjog...

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 12:03:07

Kalmár!

Meséld már el, hogy ha megszívatsz egy csomó átlagembert (akik között markánsan több a Fidesz-szavazó, Mint az MSZP-szavazó), azzal mit tettél a Gyurcsány-rezsim ellen?

ti

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 12:04:34

Én azt szeretném megkérdezni, az összes a sztrájkot támogató jóembertől (valamit elvakult sötét Fideszes és egyéb állatoktól), hogy nekik ugye nem vonattal kell menni vizsgázni/munkaba járni, orvoshoz menni stb? Ugye együtt tudja tölteni a családjával az ünnepet, és nem egyedül több száz kilométerre az otthonától?
És végül: Aki ennyire egyetért a sztrájkkal, miért nem tart szolidarítási sztrájkot a (vd)SS-el? Netán fél, hogy másnap kirúgják? Ilyen kis gyáva gecik vagytok? Csak kommentelni tudjátok a hülyeséget? Tessék szépen sztrájkba lépni!!! Mutassátok milyen az igazi szittya magyar!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 12:05:51

Szerintem egyébként az történt, hogy Gaskó rátelefonált az Fideszre, hogy "segítsetek már, legalább egy közleményt adjatok ki, hogy támogattok".
Az elkötelezett jobberek ugyanis eddig nem tudták, hogy mi a "központi iránymutatás". :)
Vicces volt tegnap, hogy a Reakció Blogon valaki lecseszte a poszt íróját, hogy jobboldali blogon miért írnak olyant, ami ellentétes a Fidesz érdekeivel. :)

Dióhéjban: ezzel eligazította a Fidesz a híveit arról, hogy miként kell vélekedniük a sztrájkról.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 12:05:52

states, a sztrájkolók tudják mi az az erkölcs? És Te?

Bambano 2008.12.21. 12:06:43

Jéééézusom... A Gyurcsány kormány KISEBBSÉGBEN van. Ez azt jelenti, hogyha Viktor valóban meg akarná buktatni, régen megtehette volna a parlamentben, egy gombnyomással. Ehhez nem kell millió utast megszivatni, semmit nem kell csinálni, igérni kell valami hihetőt pár szdsz-esnek (igérgetés jól szokott menni), nyomni kell egy gombot és a Gyurcsány kormány 20 másodperc múlva ment a levesbe.

Nehogy már azt higgye bárki, hogy vasutassztrájkot vagy bármi mást kell csinálni ahhoz, hogy ez a kormány bukjon...

states 2008.12.21. 12:06:57

A sztrájkjog az, ami megkülönbözteti a rabszolgát a munkavállalótól kedves Orbánozók, és Gaskózók. Büdös nagy rohadt bunkók vagytok, hogy még ezt sem éritek fel ésszel, megérdemlitek a sorsotokat, meg Gyurcsótányt...

parttalan 2008.12.21. 12:07:15

Kalmár írta: "Azt mondtam minden törvényes eszközt be kell vetni, hogy lehetőleg megtörténjen a váltás, sztrájkok, aláírásgyűjtések, tüntetések,stb."

Jól van: azt tudod, hogy ezzel visszaigazolod az erős gyanút, hogy a fidesz áll a sztrájkok mögött? Ami kommenteddel ténnyé válik. És biztos hozzád hasonlóan nagyon sok ellenzéki érzelmű így gondolkodik.
Márpedig akkor maga a fideszben sem lehet más a logika.

Kalmár 2008.12.21. 12:08:11

Nahát Mico!
Ki a fene beszélt erről??
Ez nem érv, hogy a másik is lop....
Eszem megáll.
Tény, minden politukus lop.
Engem csak az érdekel, hogy amit nem lop el, azt hogyan használja fel...
Nem mindegy, hogy csökken az adósság nő a gazdaság, közeledik az euro stb 1998-2001 vagy nő az adósság, távolodik az euro stb.
Ez a baj, nem az ellopott milliók hiányoznak csak, hanem, hogy a koncepció nélkül sodródó ország tehetetlenül közeledik a vízeséshez.
Lehet Viktort is utálni, törvényes jog ez, mint a sztrájk. De a tény-tény marad. 7 éve kormányoznak a jelenlegi pártok. Eredmény? Munkanélküliség, infláció, minden környező országot alulmúló növekedés, minden Eu tagot felülmúló világválsági hatások (IMF hitel)

Xezs 2008.12.21. 12:09:23

Fogjátok már fel végre, hogy ha valaki szidja az egyik nagy pártot, az nem feltétlenül a másik nagy oldalán áll. Miért hagyjátok magatokat megosztani? Mire jó ez?

oscar dirlewanger 2008.12.21. 12:10:59

ki nem ugrál, szar fideszes, hej, hej!!!!!!!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2008.12.21. 12:11:44

Statess írta: "A sztrájkjog az, ami megkülönbözteti a rabszolgát a munkavállalótól kedves Orbánozók, és Gaskózók. Büdös nagy rohadt bunkók vagytok, hogy még ezt sem éritek fel ésszel, megérdemlitek a sorsotokat, meg Gyurcsótányt..."
Nem akarok kilátástalan vitába belemenni, de ezt kikérem magamnak. Az, hogy egy államilag, a polgárok, az adófizetők pénzéből agyondotált vállalat szolgáltatás helyett sztrájkol és a követelésük az, hogy szintén a polgárok tulajdonából kapjanak fejenként 250 ezret, számomra elfogadhatatlan. És mélységesen felháborít, hogy a fidesz odaáll melléjük.

Kalmár 2008.12.21. 12:12:49

Parttalan!

Nem csak a Fideszeseknek katasztrófa ez a helyzet. Egybe esik is a véleményük a Fideszeseknek és a kisemmizett közalkalmazottaknak, vasutasoknak, tanároknak.
Ne nézd le őket, van nekik saját gondolatuk is, attól, hogy egyetért vele sok fideszes attól még lehet önálló kezdeményezés is. Egyébként nem ördögtől való, ha a pártok felvállalják bizonyos csopportok, rétegek problémáját, EZ A DOLGUK!
Ezért vannak.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 12:12:54

Állandóan jönnek a jobberek azzal, hogy most micsoda fertő van, bezzeg a Viktor idejében...
Tegnap valaki az egyik vasutas fórumon írt egy kis emlékeztetőt erről:
"nem vagyok annyira szenilis, hogy ne emlékezzem 98-02 -re vissza, a sok nagy látványsora, akkor 250 milliós tüzijátékra, a koronahurcolásra, a magánrepülős amerikai útra, az életet filmesítő TV stábra, a nemzeti színházi pályázatra, a 4-es mertróra, az ezüsthajó kht-s pénztüntetőre, a millenárisnál eltűntetett milliárdokra, az eddigi egyetlen eladott korházra, ami véletlen a mikola fiáé lett(mentőkorház), a tokai borgazdaságra, utat keveset építő csak 1 cég, az addig utat sem építő vegyépszer volt, az olimpiai őrületre vagyonokért, ilyen kicsi országban, pedig az mindenhol veszteséges, a kuplerájból kirángatott "sportminiszterre" zacskóval a fején, az idióta torgyánra, aki földet sem látott, a 2 szintes liftes házára, amit a "sztárügyvédi" és felesége "sztárprimadonnai" pénzéből vettek, a mikola 40 akárhány éves öccsének adott életműdíjat, a 4 évig nem emelt családi pótlékot, a nyugdíjasoktól elvett pénzt, a gellért téren elfogott korrupt államtitkárra...
Nem sorolom tovább, mert kéne még 2-3 percet gondolkodni a következő 20 balhéért."

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 12:13:12

Kalmár, az infláció pont nem jó példa :-)
De sok más jó példát kihagytál: Adórendszer, egészségügy, oktatás...
A tény tény marad: politikai háttérrel egy mitugrász százezrek ünnepét bassza el. Pár ember kicsinyes hatalomvágya miatt. És ez a poszt erről szól.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 12:14:18

States!

Két okból sincs igazad. Egyrészt a munkavállalók zömét gyakorlatilag nem illeti meg a sztrájkjog.

Másrészt kiléphetsz, és megpróbálhatsz máshol állást keresni, ezért nem vagy rabszolga. Persze ez sokszor nehéz, tudom.

Minél alkalmatlanabb valaki eladni a munkaerejét a szabad munkaerőpiacon, annál inkább küzd azért, hogy abban az egy cégben (MÁV-csoport), ahol még hajlandók alkalmazni a konvertálhatatlan tudását, ott keressen többet.

ti

kaes 2008.12.21. 12:14:43

Nekem főleg a MÁV vezetősége hozzáállása fáj, hogy egy hete nagyon nem csinálnak érdemben semmit ezzel a helyzettel.
Amilyen rosszindulatú vagyok, még azt is megkockáztatom, hogy a sztrájk miatt nem keletkező üzemi (nem jegybevételből származó) veszteségeket prémiumként szétosztják egymás között, mint akik nagyon jól dolgoztak. Talán ebből még a GI is részesül.
Hogy a sztrájkolók miért engedik át a Cargos vonatokat? Hát mert onnan várják a nagy lét, egy alapos benyalással készítve elő a nagy semmit.
Harmadszor: nagyon haragszom a sztrájkolókra, és ennek alapját nagyon megfogta egy kommentelő: nem azért sztrájkolnak, mert nincs folyóvíz az állomáson-hanem azért, mert beígérték nekik a nagy semmit, amit remélem, nem is kapnak meg.

Shore 2008.12.21. 12:15:13

states

"A sztrájkjog az, ami megkülönbözteti a rabszolgát a munkavállalótól kedves Orbánozók, és Gaskózók. Büdös nagy rohadt bunkók vagytok, hogy még ezt sem éritek fel ésszel,"

Tehát amíg nem volt sztrájkjog (19. század elejéig), addig csak rabszolgák voltak? Te büdös nagy rohadt bunkó.

Bergeroth 2008.12.21. 12:17:57

Olyan emberektől ne várj megoldást, akik sértődött hülyegyerek módjára kivonulnak a teremből, amikor a Feri fel akar szólalni.

Császár Előd jó ember 2008.12.21. 12:22:34

Egy darabig én még valamilyen szitnen jogosnak is tartottam Gaskóék követelését. Nálam a cérna ott szakadt el, amikor bejelentette, hogy ha esetleg meg is kapnák a 250 ezret fejenként és a +10%-ot, akkor is folytatják a sztrájkot, mert szolidárisak a repülőtéri dolgozókkal.

Nekem ezen a ponton esett le, hogy naív voltam, mert ez az egész nem a cargós pénzekről, hanem politikáról szól. :(
Gaskónak az a fontos, hogy sztrájk és káosz legyen, nem a 250 ezer, meg a 10%.

Dinsdale Piranha 2008.12.21. 12:22:42

Kedves fideszesek! Nem fogjátok fel, hogy ha a bakterok megkapják az irreális követelésüket, azt ti fogjátok megfizetni? Mit gondoltok, Gyurcsány finanszírozza ezt az ultraveszteséges förmedvényt, a MÁV-ot?

S. Annyi 2008.12.21. 12:23:54

Szépen lefasisztáztad Gaskót. (VD)SS.... No ugyebár.. Franciaországban is ott volt a gazdavezér, aki szétvert pár MEKKdonáldszot, oszt mégsem jutott eszébe senkinek lefasisztázni. Ebben az országban ez szánalmas divat lett. Úgyhogy verszem a bátorságot és lefasisztázlak téged is, mert az egész cikked gyűlöletkeltő fasiszta iromány! :-)))))))))))))))))) Így ok?

metmet 2008.12.21. 12:24:16

Teljesen igaz, hogy - különösen vidéki viszonylatban - a MÁV dolgozók nem keresnek rosszul - a mozdonyvezetők pl. egészen jól keresnek. Nincs is különösebb gondja a MÁV-nak a munkaerőfelvétellel, vannak jelentkezők. Túlórára is szivesen mennek. Természetesen ez csak viszonylagos jó kereset - de tb-zett bér, biztos a táppénz, a nyugdij. És ezt a feketemunkásként, vagy minmálbér+zsebbe alapon dolgozókhoz képest bizony stabil, jó jövedelem. Két dolgot figyelembe kell venni: a MÁV-nál nem reggel 8-tól du. 4-ig tart a munkaidő, hanem rendszertelen a munkabeosztás, az éjszakázás pedig nehéz. A másik: baromi nagy a rendetlenség a MÁV-on belül - egy kalauzzal előfordul, hogy fél órával munkakezdés előtt tudja meg, hogy dolgoznia kell. És a bennfentesek ugye azért arról is tudnak, hogyha félórával később indul a menetrendnél egy vonat, az azért van, mert vagy nem találtak indulásra képes állapotban lévő mozdonyt, vagy mozdonyvezetőt. A mozdonyvezetők érdekérvényesitési ereje ugyanis ott kezdődik, hogy kollektiv szerződésben korlátozták a kiképezhető mozdonyvezetők számát. Ott nincs túlképzés. A mostani sztrájkhoz a mozdonyvezetőknek semmi köze, nehogy félreértés legyen. Az övéké egy másik szakszervezet, mert kismillió kisebb-nagyobb vasutas szakszervezet van.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 12:25:15

DinsdalePiranha: azért a Fidesz-szavazók közgazdasági ismereteire nem kellene építened! :))) ("megszorítások adócsökkentéssel")
:)))

Micocicó 2008.12.21. 12:26:44

Kalmár!
Ezt te írtad "miközben ömlik ki a pénz az államkasszából fiktív szerződésekre, pr akciókra,"
innen merészeltem a lopásokra rákérdezni.
Egyébként igazad van a tökentlenkedéssel. Bár azt megjegyezném hogy a lejtőre Viktorék kormányozták a szekeret, és azt is hozzá kell tenni, hogy a Megyóék meg nem mondták rá hogy ez tévút inkább még ők is tettek rá egy lapáttal.
És talán akkor kellett volna a szent tehénbe a MÁV-ba is belerúgni egy jó nagyot hogy a senkiháziak elszáljanak a picsá......
És akkor most nem kéne itt szájat tépni. Csak az a baj hogy egy kicsit szemellenzősők vagytok egy irányba. Tudom van a mi kommunistánk, és a ti kommunistátok.

snakekiller23 2008.12.21. 12:27:57

states

A sztrájkjog az egy dolog, azt nem vitatja senki. Erkölcsösen élni ezzel a joggal meg egy másik... Világgazdasági válság közepén ez a cirkusz nem felelős szakszervezeti vezetőre, hanem egy hisztis kislányra vall; az pedig, hogy egy elvileg KONZERVATÍV párt is melléáll, az teljeséggel nonszensz és azt jelzi, hogy a politikai jobboldal egyre mélyebbre süllyed az ideológiai vákuumba és az utilitarizmus mocsarába.

Dinsdale Piranha 2008.12.21. 12:28:15

Egyetértek Császár Előddel. Gaskó orbán csicskája. Azért is állt elő ilyen irreális követeléssel, mert biztosan lehetett tudni, hogy ezt nem kapja meg, így hát hónapokon át mindig van ürügy sztrájkra. Szánalmas orbán annyira zokon vette, hogy elvették tőle kedven játékszerét, a hatalmat, hogy azóta ahol tud keresztbe tesz az országnak. Kijelenthetem, kártékonyabb mint Gyurcsány.

Pelso.. 2008.12.21. 12:28:15

States,

csakhogy ennek a sztrájknak semmi köze a munkavállalói érdekképviselethez, sem a sztrájkjoghoz. Érd már fel ésszel, hogy ez egy aljas politikai játszma, semmi több.

metmet 2008.12.21. 12:31:45

Sok szó esik itt a sztrájkjogról - számos nyilatkozatot láttam alkotmányjogász, meg ilyesmitől, miszerint a sztrájkjog nem irhatja felül a közlekedéshez, az élethez való jogot. Minimális szolgáltatatás minden normális sztrájktörvényben van - úgyis csak az vállalja a féllábon állva 300 km-t tömött vagonban utazni, akinek nagyon muszáj. De itt 7 napja nem lehet eljutni egyetlen vonattal sem Szombathelyre vagy Zalaegerzsegre. Egyetleneggyel se.

nikk rivers 2008.12.21. 12:35:51

minden jelentősebb állami cég privatizálást előbb annak szétzilálásával kell kezdeni.
Ha a közvélemény szerint sem működik, szar, ócska (máv), akkor könnyő olcsóért átpasszolni a haveroknak.
Onnan már jöhetnek a még gátlástalanabb pacsiszerződések, "gazdaságilag alátámasztott" racionalizálások..., állambácsi ( a nép) úgyis fizet, akármennyi a cég vesztesége..

babangida 2008.12.21. 12:37:27

Jaj istenem, micsoda a Kp-hez méltatlan elfogultság. Gaskó persze nem angyal, nincsenek szárnyai. De csak méltányosan.
Sok sebet okozhatnak a hirtelen szójátékok. Az SS-re hivatkozni csak kellő alappal.A politikai szálról annyit: nem Orbán tűri és támogatja, hogy a beszállítói céghálón keresztül állandóan kiszivattyúzzák a pénzt a vasútból, hanem a köztársaság könnyező miniszterelnöke.
Szakszervezet követel és nem pogácsát eszik, ilyen is van. Amit ezek a fiúk kérnek, az aprópénz: felesleges metró 514 milliárd, közalkalmazottak hirtelen 80. Ha én vasutas lennék, nem tetszene, ha a BKV-nak adnának, nekem valahogy meg nem lehetséges. A MÁV-nál jönnek mennek a tízmilliárdok, ha a kormánynak ez presztízskérdés fizessenek más költségvetési sorról. ne a priv bevételből. Csak legyen már vége.

states 2008.12.21. 12:37:53

snakillers
Sokáig éltem Párizsban, ott természetes, hogy az állampolgár támogatja a mindenkori sztrájkolót, mert tudja, hogy az ő érdekeit is szolgálja, ő is bármikor az utcára kerülhet, még ha kényelmetlenségekkel jár is néha. Amúgy pedig nálunk már rég válság volt Gyurcsányék jóvoltából akkor is, amikor még a világban nem. Ez csak most az alibi számukra, hogy a tehetségtelen, korrupt kormányzásukat leplezzék...

Mikrobi 2008.12.21. 12:39:05

Ha ez a tetű gyurcsány eltakarodna, egyből megszűnne a sztrájk. Nem a sztrájk kerül sok pénzbe és bosszúságba, hanem a gyurcsány és bandája. Kezdve az elhibázott gazdasági döntésektől, az állami vállalatok (köztük a MÁV) élére állított (ültetett, fektetett?) puncsosokon át az ellopott milliárdokig és a kommunikáció áráig. A sztrájkok, tüntetések, az utcai randalírozások is mind-mind ennek a következményei, és ez a rohadék ahelyett, hogy eltakarodna még a közéletből is, újabb súlyos tízmilliárdokat költ a rohamrendőrök páncéljára, könnygázgránátra, stb. Az Orbán-kormány alatt ilyen nem volt és nem is lesz. Csak már megérnénk végre a kormányváltást! Addig is, hajrá vasutasok!

Bambano 2008.12.21. 12:43:49

States: rendes helyen a sztrájkjogban nincs benne, hogyha bal lábbal kelek fel, lesz sztrájk, ha jobbal, nem. Ha megigérték, hogy karácsonykor nem sztrájkolnak, akkor ne sztrájkoljanak. Ez valójában nem sztrájkjogi, hanem gerinc/szavahihetőségi kérdés.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2008.12.21. 12:44:06

Jajj Mikrobi, mintha csak Don Vittorét hallanám...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.21. 12:44:12

a sztrájkolók végső soron a kormányt zsarolják - a kormány meg szarik rájuk, és így arra is, hogy az emberek nem tudnak normálisan közlekedni. miért kellene a kormány mellé állnia ebben a helyzetben bármelyik ellenzéki pártnak?

az más kérdés, hogy a vasutasoknak nincs igazuk. szerintem. mert hát egyszerűen nem értem, hogy már miért járna nekik bármi is.

kb. úgy látom ezt, mintha a légiutaskísérő meg az jegyeladó pultban ülő kislány az irodában tartaná a markát valamiféle vélt járandóságért, csak mert a légitársaság elad egy gépet például. hát ez hülyeség!

kalasnyikov 2008.12.21. 12:45:15

Gaskó addig a pillanatig hiába erôlködik amíg a vonatvezetôk/mozdonyvezetôk nem csatlakoznak a sztrájkhoz, Ôk viszont hetente elhatárolódnak a kommunista ôrült Gaskótól. Szakszervezetek csak az állami tulajdonban lévô és csak késôbb privatizált gazdasági egységekben alakult/maradt meg. Hallott valaki brókersztrájkról amit a Magyar Brókerek Szabad Szakszervezete hirdetett meg, vagy a Reklámszövegírók Szövettsége Szakszervezet nyári megmozdulásáról? A MÁV-nak nem szabadna személyszállítással és áruszállítással (már nem is) foglalkozni, csak a pályaudvarok, állomások, sínpálya, közlekedés kiszolgálásával, szerintem Gaskó ettôl is fosik, hogy egyszer bekövetkezik. Ideális állapotban az egymással versengô vasúttársaságok csak bérlik a vasúti pályát és a kiszolgáló létesítményeket az utasok érdekében. Ebben a sztrájkban pártpolitikának semmi helye se jobbról se balról.

nyg 2008.12.21. 12:45:31

Most akkor Erminavet az MSZP blogtereken megnyilvánuló titkos szóvivője? Netán Nyakó elvtáárs személyesen? Azért az pofátlanság teteje, hogy blogtereket használnak a kampányukhoz. Mert egyébként
a Fidesz eddig csak ennyit mondott: Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti" - azt hiszem ezzel egyet lehet érteni.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.21. 12:46:36

kamasuka figyelmébe, aki annyira, de annyira szeret példálózni, hogy 1998 és 2002 közt milyen sztrájkok voltak karácsony előtt:

1998. december !!!21!!!. - !!!Kétórás!!! figyelmeztető sztrájkot tartott a Mozdonyvezetők Szakszervezete, mert 21 százalékos bérkövetelésével szemben a MÁV csak 13 százalékot ajánlott. A munkára beosztott 976 mozdonyvezető mindegyike sztrájkolt. A munkabeszüntetés 573 vonat közlekedését érintette, a figyelmeztető sztrájk miatt a MÁV-nak 81,8 millió forint vesztesége keletkezett.

1998. december !!!22!!!. - Mivel az előző napi figyelmeztető sztrájk ellenére eredménytelenül zárultak a bértárgyalások, újabb !!!kétórás!!! figyelmeztető sztrájkot tartott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a vasutas-bérek 21 százalékos növelését és a munkarend kollektív szerződésben való rögzítését követelve. A tárgyalások kudarca miatt általános vasutas-sztrájkot hirdetett a szakszervezet a következő év január 4-ére.

1999. január 4-8. - Részleges sztrájkot tartott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, mert 21 százalékos bérkövetelésével szemben a MÁV csupán 16 százalékot ajánlott. Január 8-án a Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon jogellenesnek nyilvánította a sztrájkot, ezért a szakszervezet még aznap felfüggesztette a megmozdulást. A Legfelsőbb Bíróság viszont júniusban jogszerűnek ítélte a munkabeszüntetést, amely a MÁV-nak több mint 500 millió forintos veszteséget okozott.

1999. december !!!20!!!!. - Hajnali három órától a reprezentatív vasutas szakszervezetek !!!kilencórás!!! általános országos sztrájkot tartottak, mert a MÁV csak 8,5 százalékos béremelést ígért, szemben a szakszervezetek által kért 14 százalékkal. A sztrájk ideje alatt 241 személyszállító vonat közlekedett a szakszervezet és a munkaadó megállapodása alapján. A sztrájk 96 millió Ft-os kárt okozott a MÁV-nak.

2000. január 10-12. - A vasutas szakszervezetek 60 órás országos általános sztrájkot tartottak 3,5 százalékos reálkereset-emelkedést eredményező bérfejlesztést követelve. A sztrájk ideje alatt naponta két pár személyvonat indult vonalanként, de nem közlekedtek a nemzetközi, az Inter City és a tehervonatok. A tárgyalásokon a MÁV-nak és a szakszervezeteknek nem sikerült megállapodniuk a bérfejlesztésről és a kollektív szerződésről.

2000. február 1-14. - A béremelésért és a kollektív szerződés megkötéséért folytatott sztrájkot három vasutas szakszervezet (a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete). A 329 órán át tartó sztrájk végén megállapodás született, amely szerint 2000-ben a MÁV Rt. az infláció mértékének és a GDP emelkedésének megfelelően emeli a béreket, a dolgozók étkezési hozzájárulását pedig nettó 800 forinttal növeli. A sztrájk ideje alatt összességében 1,9 milliárd forint veszteség keletkezett a MÁV Rt-nél. Február 22-én a MÁV Rt. és a szakszervezetek aláírtak egy 3 éves megállapodást, amelyben a vállalat 3 évre garantálta, hogy a vasutasok átlagos reálkeresete évenként emelkedik, a kollektív szerződés 3 évre szól és érvényes lesz a MÁV Rt. jogutód társaságaiban is. A szakszervezetek vállalták, hogy a következő 3 évben nem sztrájkolnak.

*******

Összehasonlításképp:
2008. december 14.-...
(És akkor még nem csaptam le azt a magas labdát, hogy miért nem a gördülősztrájk meghirdetésének időpontját veszem kezdő időpontnak, hiszem csak felfüggesztették azt időközben.)

Ha a kettő szerinted ugyanaz, akkor valami nagyon nincs rendben nálad... Úgyhogy ha kérhetném, akkor ezt a karásonyos fixa ideát tessék már mellőzni, jó?

Bambano 2008.12.21. 12:46:36

Mikrobi: mint már mondtuk többen is, kisebbségben vannak. A parlamentben törvényes kerektek között percek alatt lehetne megbuktatni, kitakarítani a Gyurcsány kormányt. Miért nem teszi ezt a Fidesz?

Ezentúl be fogok skatulyázni mindenkit. Aki utcai zavargásokkal meg vasutassztrájkkal akarja Gyurcsányt elzavarni a nagyon gyors, törvényes és hatékony parlamentáris mód helyett, azt belerakom a nagycsoportos óvodás kategóriába, mégpedig azért, mert 386-ig (képviselők darabszáma) nagycsoportban kell tudni számolni.

snakekiller23 2008.12.21. 12:48:20

states 2008.12.21. 12:37:53

Bocsi, de a folyamatos francia vircsaft számomra inkább negatív példa. :) Attól félek, hogy oda jutunk szép lassan. Egy hazai gyártmányú Thatcher kéne ide aki fejbekólintja a sok kényeskedő, nagypofájú kiskirályt a közszférában, privatizál és/vagy rendet tesz; nem pedig játsza a szociálisan érzékeny népbarátját.

Amúgy most az rohadt mindegy ám, hogy a Józsi keverte a földet a fázissal, vagy csak becsapott a villám; a baj megtörtént. Ne akkor sírjon a gyerek Legoért amikor nem elég, hogy az alkoholista apja elissza az árát, de már állása sincs...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.12.21. 12:49:44

Ha a Fidesznek egy csepp esze lenne, nem mondana ilyeneket. De nincs nekik, mindent a lehető legpopulárisabb fos dumával válaszolnak meg.

A vasutasok mostani sztrájkolóival nem tárgyalni kellene, hanem holnap hozni egy törvényt a Parlamentben, hogy a vasút egy évben max. 2 napot sztrájkolhat. Minden megkezdett nap egésznek számít. Elégséges szolgáltatás a vonatok 50%-a. Ezután a sztrájkot a TV székháznál megismert úriemberekkel szét kellene veretni. Igen, a szemkilövősökkel.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.21. 12:53:53

a szétprivatizált liberálvasút ötlete egy rémálom!

aki nem hiszi, próbálja ki angliában

horror áron, ótvar színvonalon, lassan, baromi bonyolultan lehet ott vasúton közlekedni. ezt akarjátok?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.21. 12:56:49

"Ehelyütt hívom fel a vasutasok figyelmét, hogy hamarosan az Andrássy úti székházán is túlad a MÁV, amelyért várhatóan újabb 20-30 milliárd forintos bevétele lesz a vállalatnak. E privatizáció a nemzetnek is üzenet. Az alkotmány 10. paragrafusa szerint a magyar állam tulajdona nemzeti vagyon. A történelmi léptékű, óriási eszmei értéket képviselő épület azonban úgy kerül várhatóan külföldi tulajdonba, hogy a bevétel a jól ismert feneketlen zsákba tűnik el..."

kis csámcsognivaló a tegnapi magyar nemzetből...
nyami..., nyami..., hamm-hamm..........................

Bergeroth 2008.12.21. 12:58:42

Miután a hévet is átadják majd a mávnak, onnantól kezdve egy esetleges újabb lázadással, a hévvonalakat is megbéníthatják majd. Tehát mégegy olyan közlekedési forma lesz inaktívvá téve, amit tízezrek (százezrek?) használnak naponta.
Újabb lehetőség, hogy még nagyobb káoszt tudjanak majd csinálni.
Aki egy kicsit is logikusan végiggondolja a dolgokat, az láthatja, hogy ezek a dolgok már évekre előre lejátszott partik. Politika, korrupció, pénzéhség.
Csak erről szól ez az egész, semmi másról.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.21. 12:58:55

Bukowszky:

Vagyis a szolgáltatás színvonalában nem változna semmi a jelenlegihez képest, de nem zsarolnák szét az országot karácsony előtt.

Nekem tetszik, jöhet.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 13:00:13

Bukowszky!

Ez egyszerűen hazugság.

ti

snakekiller23 2008.12.21. 13:00:23

Bukowszky · bukowszky.blog.hu 2008.12.21. 12:53:53

Isten ments. A privatizáció, liberalizáció önmagában nem old meg semmit, sőt. De egy vészesen korrupt, bürokratikus országban, mint a miénk szerintem ez a legnagyobb reményekkel kecsegtető út.

netsrot 2008.12.21. 13:00:24

Gaskót magához hivatta ( tavaly is), az orsós Orbán (benne volt a hírekben): Orbán. Te gaskó csináljatok valami jó kis káoszt karácsony előtt az idén is. Jó tudom egy vasat sem lehet kicsikarni, de a káosz nagyon kell a Fidesznek.
Hát ezért!

netsrot 2008.12.21. 13:01:34

Életveszélyesen megfenygették Gaskót! Ez már jó!!!! Tessék mondani mikor lesz a temetés????

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 13:02:08

Nyg!

Próbáld már nem a Viktor seggéből nézni a világot! Amikor a Szabó Pált küldtem el a francba, az nem volt baj?

Szerinted a kormány sztrájkol, te szánalmas?

ti

Pelso.. 2008.12.21. 13:03:17

Bukowszky,

itthon horror áron, ótvar szinvonalon, általában késő vonatokon, bonyolultan lehet vasuton közlekedni.

A cégben jó néhány dolgozó vonattal járna be a munkahelyére. A havi bérletet számukra megvettük, -biztos, hogy ezek árát időarányosan vissza fogjuk követelni.

metmet 2008.12.21. 13:03:28

nyg: Amennyire én látom Erminavet =Tevan Imre, az Index főszerkesztő-helyettese az impresszum feltüntése alapján. Tehát újságíró. Nem a MÁV szóvivője, nem Gaskóé, nem a Fideszé, nem az MSZP-é. ELvileg független. A gyakorlatban úgy tűnik szokott vonattal is utazni, pedig biztos kap szolgálati autót a beosztásához. Még azt is megkockáztatom, hogy kedveli a vasutat, mint járgányt, akárcsak én. Mondjuk én rá is szorulok a vasútra, mert nincs kocsim.
És kisregényt tudnék irni a példákból, hogy kinek mennyi kárt okozott ismerőseim közül a sztrájk - pl. szabadságot kellett kivennie munkahelyén, igy elmaradt jólfizető karácsonyi túlórákról, lemaradt viszgáról, plusz vizsgadij, minusz kredit, elmaradt orvosi viszgálat, mert sinbe tett lábbal nem volt hajlandó felvenni a buszvezető, tönkrement bőrönd, benne ruhák, mert szar volt a busz csomagtartója, és bevágódott a sár, stb.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 13:03:55

"Sokáig éltem Párizsban, ott természetes, hogy az állampolgár támogatja a mindenkori sztrájkolót"

Ha tényleg éltél volna Párizsban, akkor emlékezned kellene, hogy tavaly, amikor hosszú ideig volt vasutas-sztrájk, akkor hatalmas tömegeket megmozgató utcai tiltakozások voltak a masiniszták sztrájkja ellen!!!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 13:07:50

"horror áron, ótvar színvonalon, lassan, baromi bonyolultan lehet ott vasúton közlekedni"
Hol? Angliában? :D Ne röhögtess már, te szerintem még tévében sem láttad, hogy milyen ott a vasúti közlekedés! :)

blógergo 2008.12.21. 13:08:22

Javasolnám Gaskónak meg az összes hasonszőrű patkánynak, hogy számolja ki, hogy csak az elmúlt 5 évben mekkora összeget fordított az állam/adófizetők a MÁV életben tartására, majd vonja ki belőle a MÁV Cargóért kapott összeget és utána kezdje el becsengetni a VDSZSZ a nagy kasszába a különbözetet!

gonnaburninflames 2008.12.21. 13:10:54

nyg 2008.12.21. 12:45:31
"Mert egyébként
a Fidesz eddig csak ennyit mondott: Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti" - azt hiszem ezzel egyet lehet érteni."

Holnap odamegyek a hazad ele, es eltulajdonitom a javaidat. Mert az jar nekem: te is magyar vagy, en is magyar vagyok.

Azt hiszem ezzel egyet lehet erteni.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 13:19:44

Metmet!

Nincs szolgálati autóm. (Egyébként most semmilyen se.) Miből gondolod, hogy a sajtóban szokás az ilyesmi?

ti

tejfogubandi 2008.12.21. 13:23:55

Gaskó , hajt az Orbán kormány közlekedési miniszterének címére vagy szimplán arra ,hogy MÁv vezérigazgató legyen...

Reméljük Gaskó mama nem fog egész karácsonykor csuklani. (szerintem elég sokan emlegetik)

_CaD_ 2008.12.21. 13:29:11

A GySEV alkalmazottak kevesebb bérért dolgoznak mint a MÁV-osok, mégis ég és föld a kettő, ők nem háborognak meg sztrájkolnak agyba-főbe, hanem dolgoznak!

Aeneas 2008.12.21. 13:37:34

Volt annak idején egy miniszterelnök, aki elég hatékonyan tudta kezelni az ilyen sztrájkokat, úgy hítták , Margaret Thatcher. Figyelmébee ajánlanám azoknak, akik akár az egyik, akár a másik oldalon állnak most a vasutas sztrájkkal kapcsolatban.

Az angol bányászok, akiknek valszeg legalább olyan kemény volt a tökük, mint a mi vasutasainknak, nagy sztrájkba kezdtek, még nagyobbb mellénnyel. Nem cifrázom: 20 hónapig tartott a sztrájk, és a Vaslédi egy hangyafasznyit nem engedett. Az eredmény? A bányász szakszervezeti mozgalom elvesztette minden pénzügyi alapját és erejét, és megszűnt az angol szénbányászat.

Ki merné ma már azt állítani, hogy ezért nem kell kezet csókolni Thatchernek? Nagy Britannia megszabadult egy elavult, gazdaságtalan, a környezetet maximálisan terhelő, károsító iparágtól. Ekkora eredményt senki nem remélt, ezt az eredményt a keményfejű bányász szakszervezeti vezetőknek köszönhették, akik lelkes kitartásukkal nem csak a szakszervezeti mozgalmat, hanem a teljes szénbányászatot, és az arra épülő ipart kivégezték, és akaratukon kívül megteremteték a modern Nagy Britanniát.

Aki azt hiszi, hogy ez nem fordulhat elő nálunk a vasúttal, azt emlékeztetném arra, hogy húsz évvel ezelőtt azt se tudta volna elképzelni senki ebben az országban, hogy a megingathatatlannak tűnő kommunista hatalom néhány hónap alatt összeomlik.

Az elmúlt évek eröltetett autópálya és gyorsforgalmi út építésének köszönhetően egy nagyon hatékony alternatív közlekedési rendszer alakult ki a vasút mellett Magyarországon. Könnyen lehet, hogy egy napon arra ébredünk, hogy a vasút egy marginális alternatív szolgáltatás lesz csak, amelyik ugyan majd nagyon hatékonyan működik, tiszta lesz, gyors, pontos és megbízható, viszont nem 40 000, hanem 4 000 embernek ad munkát.

És akkor majd nagy tisztelettel fogunk megemlékezni Gaskó úrra és barátaira, akik kivégezték a lomha, tehetetlen, pénzfaló MÁV-ot.

Willy 2008.12.21. 13:39:22

Vito Spatafore 2008.12.21. 09:49:09
Sztem sztrájknak csak úgy van értelme ha totálisan leállnak, elégséges szolgáltatás nincs. Ha 500vonatot mégis járatnak, akkor inkább ne is sztrájkoljanak.

Khmm. Azért megfigyelném mit tennél egy ilyen jellegű egészségügyi sztrájknál, mondjuk vakbél perforáció esetén. Bár a többi hozzászólásodból is sugárzik az értelem, de ez viszi a pálmát.

gonnaburninflames 2008.12.21. 13:44:51

Aeneas 2008.12.21. 13:37:34
"Az elmúlt évek eröltetett autópálya és gyorsforgalmi út építésének köszönhetően egy nagyon hatékony alternatív közlekedési rendszer alakult ki a vasút mellett Magyarországon."

Ne feledd el, hogy meg mindig olcsobb vonatjegyet venni az atlagembernek, mint kocsit es azt fenn is tartani. Ilyenben lehet gondolkozni de ez nem olyan egyszeru kerdes, mint a szenbanyaszat osszeomlasa: itt egy orszag kozlekedeserol van szo.

Arrol nem is beszelve, hogy rengeteg olyan ember van akit nem szeretnenk latni hogy Xtonnas autoban mas emberekkel egyutt kozlekedjen. Mert nincsen erzeke az autovezeteshez.
De ez mar mas tema.

bombadil 2008.12.21. 13:48:18

Nem fogok politizálni.
Ami az én olvasatomban a tény:
Ez az egész sztrájk a legaljasabb, legtetvesebb, legszemetebb dolog, amit már minősíteni sem tudok, és nem is akarok.
Több százezer ember szeretete elé akadályt gördíteni ünnepek előtt, jelentősen megnehezíteni a találkozásokat.... Huhhh. (Még akkor is, ha van busz, autó.) Ez több mint civilizálatlan viselkedés.
A vonatok persze koszosak, pontatlanok, a kalauzok bunkók, fekete körömmel, koszos gallérú "fehér inggel" és zsíros hajjal (InterCityn is!!!!!!), de azért sztrájkolnak.
Hogy több pénzt kapjanak.
Hogyne.
Előbb tanuljanak meg tisztességesen dolgozni.
Én is megdolgozom a pénzemért, Te is, és nem sztrájkolunk.

Ahogy egy ismerősöm írta:
"Szívesen szerveznék valami ellentüntetést hasonló felirattal,mint: Tiltakozom az érzelemmentes,önző emberek ellen!"

aspectus 2008.12.21. 13:49:54

Elvileg egy sima munkajogi vita megoldására szolgál a sztrájk. Ám itt az állam "Szent Tehene", a MÁV a tét, sok milliárd forint, több ezer ember munkahelye, ezért lett egyből a politika játszótere a vasút. 19 éve volt rendszerváltás, de ez a probléma még régebbi, anno Moldova elvtárs is írt róla könyvet. Akkor sem akarták rendbe tenni, ahogy most sem. Pedig jobban érezné magát vasutas, utas, ha megtörténne. Szerintem nincs válaszút, marad a privatizáció, de ez hatalmas lenyúlásokhoz fog vezetni, kérdés, ki lesz ekkor hatalmon, azaz, kinek jut ebből több?

Narrátor (törölt) 2008.12.21. 13:50:32

"Ne feledd el, hogy meg mindig olcsóbb vonatjegyet venni az átlagembernek, mint kocsit és azt fenn is tartani. "

Engem pl nem az anyagiak riasztanak el az autózástól, hanem annyira szórakozott vagyok, hogy az első héten meghalnék a kamionok között.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.12.21. 13:53:11

Istenem, mikor halnak már ki ezek az előző rendszerben szocializálódott csökevények? És itt most nem baloldal-jobboldalazok, hanem tényleg, aki nem dolgozik, azt deportálni Szomáliába rabszolgának (a jelenlegi politikai elittel az élen, főnégerként, szervezkedjenek ott). Ha az emberek nem a politikával lennének elfoglalva, meg azzal, hogy tudnak minél több pénzt kisajtolni a nulla mögöttes teljesítményre, hanem rendesen dolgoznának, az országban nem lenne ennyi gond. De itt nagyon sokan nem szeretnek dolgozni, és mindent azonnal akarnak.
Amúgy meg tegyük hozzá, hogy nagyon sok vasutas van, akiknek a hozzátartozói is ingyen utaznak, ezek mindannyian (tán töb százezres tömeg?) szavazatot jelentenek.
A fityisz meg annyira görcsösen akarja azt a hatalmat meg a kormányváltást, hogy nem látnak már tisztán. Úgy kell nekik, én ezeknek a kezébe sem adnék hatalmat. Akkor már inkább az anarchia.

Aeneas 2008.12.21. 13:55:20Azt ne gondold, hogy Angliábvan a bányász sztrájk az nem az ország létét, gazdaságát, mindannapjait érintő kérdés volt. Anglia az ipari forrradalom szülőhelye volt, a vas és a szén volt mindennek az alapja. Széntüzelésű erőművek voltak, a háztartások nagy részében szénnel fűtöttek, és 20 hónapig nem termeltek ki szenet angol bányából!

Aeneas 2008.12.21. 13:57:06

Bocs, az előbb gonnaburninflames -ra reagáltam, csak nem másoltam be a hivatkozást

bombadil 2008.12.21. 13:59:11

Ted Harper 11:50:02

EZ MEKKORA SZÖVEG! ÁÁÁÁ!
Ezt elküldöm mailben minden ismerősömnek. :D

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.12.21. 13:59:36

Komolyan, szedjük már össze ezeket a HERÉKET, és dobjuk már ki az országból. Nem dolgozol rendesen? Nem csinálod, amit kell és ami a munkád lenne, ráadásul még pénzt is kapsz érte? Vagy egyáltalán nem dolgozol, és nem is akarsz? Na akkor erre tessék, ebbe a szép nagy űrhajóba, üljetek csak le szépen (nézd, ott még van hely bőven, tessék beljebb menni), a többivel ne törődjetek, majd az ajtókat mi bezárjuk, és majd mi megnyomjuk a start gombot. Irány a Hold!

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:01:00

"Én is megdolgozom a pénzemért, Te is, és nem sztrájkolunk."

A fattyu Gasko es bandaja pontosan tudja, hogy onmagaban elegge nevetseges lenne Koka igeretere tamaszkodni - viszont fel tudja hasznalni a kozvelemeny szemeben. Sajat es a hata mogott paradezo bandaja erdekeben.

Van egy fizetett sztrajkolo reteg akik szinten tudjak hogy ez csak egy parade: az o dolguk az, hogy az ostobabb vasutasokat meggyozzek "Igen, gyere sztrajkolni, mer' kapsz penzt."

Es a piramis aljan ott vannak az ostoba sztrajkolok, akik elhiszik, hogy majd kapnak zsiros lovet (teljesen mindegy, olyan kifejezesek mint "jogos koveteles", jogtalan koveteles" fogalmuk sincsen, ahozz tobb barazdanak kellene lennie), vagy ha ezt nem is kapjak meg orulnek hogy "legalabb a kormanynak beteszunk." Egyszeru es ostoba eletuk boldog gugyogesben folyik tovabb.

Szoval az egesz csak egy politikai, zsarolos-fenyegetos jatek es ezt odafenn es a sztrajkolok is tudjak.

Ebbol adodoan:
- szoldaritanom kellene a sztrajkolokkal?
- meg kellene kulonboztetnem a sztrajkolokat az autoborogato, kodobalo csocselektol?

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:06:54

Willy

De ez nem egészségügyi sztrájk, hanem vasutas. Minek kevered ide??
Nekünk is sok gondot okozott ( még fog is ) a vasutassztrájk de szolidáris vagyok és támogatom!

Mo-n, aki munkavállaló ( nem egyéni vállalkozó, vezető beosztású alkalmazott ) az kutyának van nézve, legyen állami cégnél vagy multinál. Ehhez képest sosincs sztrájk. Európában sztrájkórákban utolsók vagyunk!!! Miért van? Mert a szakszervezetek le vannak fizetve, vagy megfélemlítve. Gaskó számomra hiteles, mégha sokszor indulatosan, mások számára talán irritálóan beszél. De ő a vasutasok, a VDSZSZ tagság érdekeit képviseli, ez a dolga. Nem mint az MSZOSZ, az az MSZP tagozata. Hány sztrájkot szervezett az elmúlt pár évben az MSZOSZ??? Egyet sem, mert a politika ki9szolgálója és nem a munkavállalók képviselője. Sajnos Mo-n ez furcsa, ezért fújtok Gaskóékra és a VDSZSZ-ra.

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:08:34

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:06:54
"De ő a vasutasok, a VDSZSZ tagság érdekeit képviseli"

Hahhhhahahaaaaaaa......

Micocicó 2008.12.21. 14:09:06

A MAGOSZ góré aki Pestre jött a traktorosokkal véletlenül nem a FIDESZ padsorban ül?Az akkor ugyan erről szólt. Most miért nem tüntetnek a parasztok? Gaskónak is meg van már a 2010 májusától a helye szerintem.

aspectus 2008.12.21. 14:11:17

Repülő Majom. Hány, de hány olyan bevett marhaság maradz az előző rendszerből/rendszerekből, amit sztereotípiaként máig bevettnek. Ilyen ez a magyar ember jól dolgozik. Pedig az egyik jól dolgozik, a másik szarul. Ezért mondom, hogy nem lehet egy kalap alá venni minden vasutast. Igenis van ápolt, normális kalauz. Ám, amíg az állambácsi osztogatja a milliárdokat a MÁV-nak, ki tudja milyen alapon, de a lényeg, hogy átláthatatlan legyen, addig nem mindegyik kalauz lesz normális. Sőt a többség nem.

snakekiller23 2008.12.21. 14:12:40

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:06:54

Furcsa, a BKV-sokra, de még a Malévosokra sem fújt senki, sőt. Ugyanis ők valóban az utasok és a dolgozók érdekeiért sztrájkoltak, nem pedig egy veszteséges vállalattól próbáltak saját zsebre még több pénzt kisajtolni, amikor omladozik a világgazdaság körülöttünk!

Robinzon Kurzor 2008.12.21. 14:15:46

24 óra leforgása alatt több olyan ember fakadt ki nekem, akik semlegesből az utóbbi 2 évben masszív MSZP-gyülőlök lettek (ergo a szavazatukért a Fidesznek semmit sem kellene tennie), hogy mi a f*szt képzelnek ezek a vasutatok, meg a Fidesz se ér egy kalap sz*rt se, hogy adják a lovat alájuk.

(Az egyiküknek pl. 2 teljes napjába, meg majd 2 tank benzinjébe fog kerülni, hogy a szüleit a határközeli faluból Bp-re hozza-vigye karácsonykor, vonat helyett.)

Meg lesz még a böjtje ennek a rövidlátó ostobaságnak.
És még azt sem lehet mondani, hogy ezt valami harmadvonalbeli helyettesítő találta ki, mert Orbán maga mondta, hogy sztrájkolni kell ...

És hogy fognak csodálkozni, amikor majd 2010 -től ellenük fognak sztrájkolni ugyanezek a megélhetési sztrájkolók.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:16:15

gonnaburninflames

Akkor miért állnak a vonatok???
Ha nem támogatnák a vasutasok Gaskót, nem kéne a jónépnek buszozni..

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:19:04

snakekiller23 2008.12.21. 14:12:40
"amikor omladozik a világgazdaság körülöttünk!"

Na ez a masik fele. Probald meg elmagyarazni a bivalybasznadi 65 eves valtokezelo, keregkopogtato Bela bacsinak hogy mi az a vilaggazdasag, es hogy legutolso helyzet szerint Magyarorszag egyelore meg ebbe a vilagba tartozik, vagyis sajnalatos modon o is erintett.

De akar megprobalhatod a fizetett sztrajkolok retegenek is, es azok is csak ures szemekkel fognak visszabamulni rad: Ho? Miva'?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 14:19:56

Ej, engem már csak az érdekelne, hogy a gerincoszlop fidesz mér támogat egy volt MSZMP tagod, egyben egy MSZDP alapítót?
hu.wikipedia.org/wiki/Gask%C3%B3_Istv%C3%A1n#P.C3.A1rtpolitikai_p.C3.A1ly.C3.A1ja
ehehehehe...

parttalan 2008.12.21. 14:20:06

snakekiller23: nyugodj bele, a BKV is veszteségesen működik, sőt mostanában a MALÉV is, ezért kellenek (kellenének) a reformok, a cégek működésének átszervezése, amelyek ellen a sztájkok, sztrájkfenyegések vannak és lesznek is.

Ördögi kör.

2008.12.21. 14:20:11

Gasko az egyetlen "hiteles" ember aki hazudik! Mert én emlékszem rá, amikor bennünket (energetika-szénbányászat) 1993-tól -gazdaságtalan müködés miatt felszámolásra itéltek. Ennek során kb:25.000 embernek köszönték meg munkáját, majd közölték hogy a megmaradó részek külföldi tulajdonba kerültek. Mi 2-szer sztrájkoltunk,mert azt hittük hogy a társadalom szinpátiája és más érdekvédök segitenek. Tévedtünk, de nagyot! Mert minden szakszervezet, még elméletben támogatta a sztrájkot, de amikor arra került a sor, közölték-csak szolidaritást vállalnak velünk(kitüzik a kék szalagot), ám ök nem sztrájkolnak mert nekik van munkájuk! Ekkor estünk pofára!Nehéz 36 honap következett , tárgyalások, egyeztetések,létszámleépitések, stb,stb.De a többsége tulélte, és máshol helyezkedett el-ha tudott. De volt olyan aki feladta és ma odafentröl néz most bennünket. A mi szakszervezeti vezetöink is beszéltek zöldséget-mert nekik már megvolt a helyük (máshol más beosztás, nyugdijba vonulás, stb,stb. a kicsik meg szivtak. Na ezért utálom a Gaskót és a fanjait.Mert ö biztos hogy nem lesz munkanélküli, hiszen már van helye--de a szerencsétlen vasutasok, akiknek a hátán Gaskó felkapaszkodik és osztja az észt--javarésze munkanélküli lesz! De ha már ennyire önelégült és okosnak tartja magát, miért nem sztrájkolt mikor Záhonyban szinte minden 4-ik embert elküldtek--a kiszervezés után? Amugy meg milyen erkölcsi alapon kéri és várja el a szolidaritást egy olyan ágazati szakszervezet, aki, a mások álltal kért segitséget nem hallja meg, és kérésüknek hátatforditva--magasan lesz@rta öket?Mert aki másnak nem segit az maga se várja el mástól, ha van gerince!

snakekiller23 2008.12.21. 14:20:49

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:16:15

A sztrájkkeretből jut annyi, hogy ez megérje az egyszeri dolgozónak még így karácsony előtt is. Úgy gondolják (rosszul) hogy ők ezzel csak nyerhetnek.

snakekiller23 2008.12.21. 14:22:45

parttalan 2008.12.21. 14:20:06

Ezzel tisztában vagyok; csak arra kívántam utalni, hogy azért volt némi különbség a többi sztrájkhoz kötődő követelések és eközött a 250k-s marhaság között.

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:23:05

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:16:15
"Akkor miért állnak a vonatok??? "Ha nem támogatnák a vasutasok Gaskót, nem kéne a jónépnek buszozni.. "

Erdekeltseg es ostobasag. Gasko behazudott nekik valamit, ok meg vagy penzert vagy mert annyira ostobak: elhittek.

Nem kell hatalmas teziseket keresni a mostani sztrajk mogott.

Biztos nem Gasko karizmaja es a feje folott lebego gloria vezeti a sztrajkolokat...

Robinzon Kurzor 2008.12.21. 14:24:04

Ja, és biztos nem én találtam ezt ki, de szerintem az egész MÁV-ot szépen fel kellene számolni és egy teljesen új alapítású céggel a vasúti közlekedést a nulláról újraépíteni.

Pár hónapig nem fog járni a vonat, de azt még érdemes lehet valahogy kibírni, hogy utána legyen egy normális vasút.

Japánban (?) mintha ezt megcsinálták volna.

bombadil 2008.12.21. 14:25:06

Malév?
Bruhaha.
Életemben nem láttam még ilyen szisztematikusan tönkreb...ni egy kiváló céget a világon!
Az is botrány, meg valahol talán a BKV is.
Merthogymivel figyeljétek csak a mesét:
Vót egyszer egy iciripiciri ország, ami még az Üveghegynél is nagyobb adósságot halmozott fel.
Oszt akkor megjelent a Kisvilágbank, Nagyvilágbank, a ZEU, oszt szóltak: nincs gond, ne bánkódj iciripiciri ország, adunk egy "csomó-sok" kölcsönt.
Nah, lett is mingyá nagy marakodás, sorbanállás (persze titokban - mera zösszefüggéseket nem láttajasenkise!).
Oszt egyszercsak eltűnt a zösszes pénz mámegint.
Merthogymivel mindenki tartotta mán megin a markát.
Hát így esett, hogy a sok-sok kölcsön egyszercsak megineltűnt.
Aki nem hiszi, járjon utána!
(de gyorsan)

Mindegy. Szóval pénz kell for Máv, for Malév, for BKV - minden olyan nagy és tisztességes cégnek, ahol lehet sztrájkolni.

A karácsonyt meg egye meg a rosseb. Ugye?

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:26:38

snakekiller23

Valljuk be azért a Malév sztrájk kevesünket érint. Bár ami ott folyik az sokkal botrányosabb mint a MÁV-nál. A sztrájkjog szembeköpése. Nem tudom, hogy más európai országban meg mernék-e csinálni. ( külföldi munkavállalók )
BKV meg elmaradt....

A veszteséges vállalatból kimazsolázták a nyereséges részt és eladták ( MÁV Cargo ). Ebből a bevételből kérnek, illetve hogy ne Demszkyt mentsék meg belőle ( HÉV vásárlás ), hanem a dolgozók részesüljenek.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:28:14

Tyss

Nem a Gaskó melleti kiállás fontos nekik, hanem pár vasutas ( többnyire balos ) szavazat elnyerése.

amerikai cegvezeto 2008.12.21. 14:29:41

Vito Spatafore,
a vasutasok nagy része azért csatlakozott gaskóhoz, mert a sztrájk ideje alatt nem kell dolgozni. A töküket vakargatják meg kurvákat rendelnek (a vdszsz dicsekedett vele a honlapján) , közben mindezért fizetést kapnak.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:29:45

parttalan

A Malév nem sztrájkol, hanem a magánkézben lévő Budapest Airport szakszervezetei. Ott nehezen reformál Fleto.

snakekiller23 2008.12.21. 14:31:08

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:26:38

Kérjenek; felelős cégvezetés és kormány ilyesmiről nem tárgyal. Azt a pénzt normálisan be kéne fektetni, nem pedig alamizsnaként szétszórni.

0xFFFF 2008.12.21. 14:31:42

"states 2008.12.21. 12:06:57 A sztrájkjog az, ami megkülönbözteti a rabszolgát a munkavállalótól kedves Orbánozók, és Gaskózók. Büdös nagy rohadt bunkók vagytok, hogy még ezt sem éritek fel ésszel, megérdemlitek a sorsotokat, meg Gyurcsótányt... "

Én tényleg bunkó vagyok, ezért kimondom, te meg egy fasz vagy. Sztrájkkal a munkaadóra kell nyomást gyakorolni és nem olyan tömegekre, akik nincsenek hatással a sztrájk kitűzött céljai közül egyre sem. Az mellékszál a történetben, hogy egy sztrájknak reális célokért kell zajlania és nem olyan beteges gondolatokért, mind a mostani bakterbuli. Ismétlés a tudás anyja. Te egy fasz vagy. A nagyobbik fajta. ;)

Üdvözlettel: egy bunkó

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:32:04

snakekiller23

Sztrrájkoltál már?? Fenyegetett már meg a főnököd, hogy kirúg, ha nem veszed fel a munkát?? Nem jókedvükben sztrájkolnak a Mávosok sem hidd el.

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:32:29

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:19:13
"Ennyire fideszes Gaskó."

Jomagam leszarom a sztrajk mogotti politikai vonulatot, de nem (feltetlenul) fideszes a fattyu Gasko, de teny, hogy a fidesz Gasko mogott all:

"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány SEMMIBE VESZI A SZTRAJKOLOK KOVETELESEIT és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti"

Ez egy politikai kapcsolat: a fidesz is tisztaban van a kovetelesek irrealis marhasag reszevel de megis nyilatkozgat ilyeneket.
Es ha mar az egyik fel tamogatja Gaskot, akkor nyilvan nem csak a felebarati szeretetbol integettek oda neki...

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:33:38

"Biztos nem Gasko karizmaja es a feje folott lebego gloria vezeti a sztrajkolokat... "

Sztem sem. Hanem hogy egyetértenek a követelésekkel és akár sztrájk által is képesek érte kiállni. Ez becsülendő és példamutató.

bombadil 2008.12.21. 14:33:59

snakekiller23

Pedig van egy ilyen gyanúm (is)... sajnos.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 14:34:48

"Ez becsülendő és példamutató. "
Te mér nem sztrájkolsz?

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:36:48

gonnaburninflames

Nem. A tény az, hogy a Fidesz pár vasutas szavazatért a kormáyt hibáztatja, hogy nem sikerült megállapodniuk a Mávval.

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:38:23

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:26:38
"Ebből a bevételből kérnek, illetve hogy ne Demszkyt mentsék meg belőle ( HÉV vásárlás ), hanem a dolgozók részesüljenek."

Holnap a hazad ele allok, es kovetelni fogom minden javadat. ha nem adod oda, akkor aknamezot telepitek az egesz hazad kore, hogy meg se birj mozdulni amig oda nem adod.

Te is magyar vagy, en is magyar vagyok, igy jogos a kovetelesem.

Tovabba holnaputan meglatogatom az FBI szekhazat es 250ezer forintnyi penzt plusz havi 10%-os beremelest kovetelek, mivel az altalam vezetett Fecskeajzo Burokratak Irodajanak ez jar.

Es kesz.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:39:22

Tyss

Mert én/mi lúzerek vagyok/unk. Örülünk, ha nem rúgnak ki és munkánk van.

Vito Spatafore (törölt) 2008.12.21. 14:40:38

gonnaburninflames

Nincs saját házam, de az albim elé jöhetsz. Soproni???

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:41:41

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:33:38
"Sztem sem. Hanem hogy egyetértenek a követelésekkel és akár sztrájk által is képesek érte kiállni. Ez becsülendő és példamutató. "

Okes, akkor szavaid alapjan jogosan nevezem ezeket a vasutasokat genetikailag agyvesztett sztrajkolo csocseleknek, mivel a koveteleseik koztudottan egbekialto marhasagok.

Megegyeztunk?

Realitas, baratom, realitas....

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 14:41:46

Vito,
Jah értem. Punci vagy és csak a szád jár. Tessék vállalni szolidaritási sztrájkot, vagy szépen elgondolkozni, mekkora erkölcstelenség más embereket korlátozni jogaikban, családjuktól elszakakítani stb... Ha gondolkodás nem megy, még mindig ott a lehetőslg, hogy nem írsz hülyeségeket. Válasz.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 14:42:22

Vito!

Muszáj percenként beírni valami ordenáré ostobaságot? Oké, már értjük, hogy mit gondolsz, hogy mennyi eszed van, nem kérünk többet! Menjél vissza sztrájkolni!

ti

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 14:42:43

Én meg majd megtanulok helyesen írni egyszer... :-(

gonnaburninflames 2008.12.21. 14:43:14

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:40:38
"Nincs saját házam, de az albim elé jöhetsz. Soproni??? "

Ha lesz sztrajk, akkor arrafele jovok haza jovo heten, szoval beugorhatok. Szamitogeped biztos van, mobiltelefonod is, szoval megkoszonom ha addigra osszepakolod a dolgokat.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 14:44:50

Hehe, és még csomagolja is be... :-D

eskorpio 2008.12.21. 14:48:20

Tulajdonképpen miért nem az első , második sztájknál voltak ennyire következetesek, ezért is gyanus a mostani erődemonstrálás. Nagyon is igaz a politikai háttér besegitése, biztatása. De valójában ki jár majd jobban, ha teljesítik a követelést, vagy nem, hogy holnapután mi lesz azt a vasutasok sem tudják. Lehet nyerni csak ugy 250 ezret, de veszteni meg még többet is.

playgorro 2008.12.21. 14:55:47

Mocskos MÁV, Mocskos BKV, Mocskos Posta!!!!

BOB 2008.12.21. 14:58:32

Azért azt nem árt figyelmen kívül hagyni, hogy - mivel a MÁV állami vállalat - az adópénzeken keresztül, áttételesen mi, eccerű pógárok nemcsak utasi, hanem tulajdonosi pozícióban is vagyunk a vállalatban, e szempontból tehát a sztrájk kifejezetten ellenünk küzd. Vagyis azért, hogy több adóforint jusson a vasutasoknak és (feltéve hogy nem akarunk többet adózni) kevesebb másnak. Ráadásul mindezt úgy, hogy a követelések nemcsak az anyagi érdekeinkkel ütköznek, hanem a józan ésszel is. Én meg mint kvázitulajdonos erre azt mondom, hogy majd ha minimum tiszta vonatok lesznek, akkor visszatérhetünk a kérdésre, addig meg kuss legyen és tessenek dolgozni, mint mi, többiek.

aspectus 2008.12.21. 15:00:45

Realitas, baratom, realitas....
A realitás az, hogy nem az összes vasutas szakszervezet szttrájkol, csak a VDDSZ. Ezért merész minden vasutas "genetikailag agyvesztett sztrajkolo csocseleknek" nevezni. Az a szakma is megosztott.

jazzcool 2008.12.21. 15:01:23

elég egyszerú a sztrájk megítélése a politika részéről. az ellenzék nem támogatja, mert érzi, látja, hogy az emberek többsége elítéli, utazni szeretne. ugyanakkor nem ítéli el a sztrájkot, hanem a kormányt hibáztatja érte.

aspectus 2008.12.21. 15:04:03

BOB!
A takarítást már kiszervezték a MÁV-tól. Akkor sem volt tiszta, most sem. Mégis azt mondom, hogy privatizáció!

BOB 2008.12.21. 15:10:15

aspectus: persze, ez a megoldás, főleg, amíg az állam mint tulajdonos magyar viszonyok között csak a pénz kihordására és a haverok/rokonok/elvtársak/testvérek sportállásokba juttatására képes. Csakhogy ez ettől a sztrájktól, céljaitól és támogatóitól független dolog.

gonnaburninflames 2008.12.21. 15:11:35

Vito Spatafore 2008.12.21. 14:36:48
"Nem. A tény az, hogy a Fidesz pár vasutas szavazatért a kormáyt hibáztatja, hogy nem sikerült megállapodniuk a Mávval. "

Mint emlitettem, nem vonz vagy erint a kerdes politikai mivolta, de erosen valoszinutlennek tartom, hogy X szavazatert el akarnanak vesziten X*3 vagy meg tobb szavazatot.

Valoszinunek tartom, hogy tobb nem-vasutas van az orszagban mint vasutas, ergo ez a sztrajk senkinek nem tesz jot, de annak vegkepp nem aki moge all.

Az emberek tomegben birkak, de nem annyira hulyek mint altalaban feltetelezzuk. Tudjak hogy mirol szol a sztrajk. Igy a fidesz tobbet veszit vele.

Gasko meg az a fajta, aki ugy valtoztatja az arcat ahogy az erdekei kivanjak, szoval nem vennek merget a partatlansagara...

De ez politikai kerdes, szoval off.

gonnaburninflames 2008.12.21. 15:15:36

aspectus 2008.12.21. 15:00:45
"Az a szakma is megosztott."

A meresz szohasznalat csak Vito "Hanem hogy egyetértenek a követelésekkel[..]" mondatara vonatkozott, erosebb megfogalmazasban hogy nyilvanvalo legyen. A kovetelesek nem realisak.

Termeszetesen egyetertek, hogy a szakmaban vannak olyan emberek, akik nem allnak Gasko partjara, hanem jozanabb allaspontot kepviselnek.

Netuddki. 2008.12.21. 15:25:38

"Miért támogatja a Fidesz Gaskóékat?"

- Mer' ha a kakit lehet kavarni az nekik csak jó.
- Mer' ha nekünk rossz az nekik jó.
- Minél szarabb nekünk annál nagyobb az esély az új választásokra.
- Orván Viktor újra miniszterelnök lesz, ha beledöglünk is.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 15:26:00

Azt azért fontos megjegyezni, hogy nem minden vasutas, hanem a VDSZSZ tagok sztrájkolnak.
S hogy miért hisznek Gaskónak?
A VDSZSZ tagságát - hogy finoman fogalmazzak - nem a MÁV szellemi krémje alkotja, hanem zömében jegyvizsgálók, krampácsolók. Ha nekik azt mondod, hogy sztrájkolj, akkor sztrájkolni is fognak. És sajnos olyan belső szabályok vannak, hogy egy 8 általánost 12 év alatt elvégzett MÁV alkalmazott is meg tud bénítani egy komplett fővonalat.

Nem hiába utálják a mozdonyvezetők a VDSZSZ tagokat.

aspectus 2008.12.21. 15:28:29

De tényleg morbid ország ez. Egy állami pénzen milliomos lett ember beszél egy állami vállalat ellenében. Nem hiszem, hogy Gaskót földhöz vágná, ha nem kapnák meg a sztrájkolók a pénzt, s bele sem fog bukni a sikertelenségbe.

oscar dirlewanger 2008.12.21. 15:34:53

ott a honvédség, rendőrség, mi a fasznak nem verik le a sztrájkot???????gaskó meg lehet deportálni....

ave 2008.12.21. 15:37:27

En soha semmilyen tomegrendezvenyre nem mentem meg tunteni.

De ha lenne egy "ellensztrajk" bizisten mennek.

Az orszag penzebol teljesen jogtalanul -csak ugy, miert ne alapon- kovetelnek penzt, tehat az en penzembol is!!

HAT NEM!! INKABB MEGYEK AUTOVAL, BUSSZAL, VAGY NEM MEGYEK!

Kitartas, MAV!!!

Fantómas 2008.12.21. 15:45:45

Kapja be Gaskó meg Orbán is!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 15:46:48

Az egyik vasutas fórumon találtam ezt:
"Képzeld el, hogy van olyan is, hogy jelentkezik a dolgozó, közli hogy nem sztrájkol.
Aztán én közlöm vele, hogy akkor hova milyen vonattal kell mennie, és ha ez nem tetszik neki, akkor benyögi hogy inkább mégis sztrájkol! És megteheti.
Van aki úgy jelentkezik, hogy megpróbálja kideríteni, hogy hova szánkékozom küldeni, ha nem sztrájkol, aztán ennek ismeretében akar dönteni.
Persze előre nem szoktam közölni a feladatot, csak akkor ha már nyilatkozott a dolgozó. Mondjuk nem sok értelme van, mert mint írtam, menetközben is lehet változtatni a döntésen."
:) Hát ennyit a VDSZSZ tagságáról.

Tgr 2008.12.21. 15:59:42

Természetesen a vasutasoknak joga van sztrájkolni, a Fidesznek meg joga van házhoz menni a lófaszért - de míg az előbbiek viszonylag érhető, hogy miért teszik, az utóbbiaknál teljes rejtély számomra. Szijjártó még a munkáltató minimális szolgáltatás biztosítására tett kísérleteit is kritizálta:

"A Fidesz számára elfogadhatatlan és egy demokráciában példátlan, hogy a repülőtéri munkáltató külföldi sztrájktörőket importált, illetve hogy a MÁV-nál fegyveres biztonsági őrök kényszerítették munkahelyük elhagyására a sztrájkolókat, hangsúlyozta vasárnap Szijjártó Péter."

(Demagógiai pluszpont a "fegyveres biztonsági őrök" szófordulatért. Nyilván a biztonsági őrnek le kell adnia az egyébként folyamatosan viselt oldalfegyverét, valamint levetkőznie alsógatyára, mielőtt kivezeti a mások munkáját akadályozni próbáló sztrájkolót, nehogy megfélemlítse szegényt.)

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.12.21. 16:03:14

Vito:
"De ez nem egészségügyi sztrájk, hanem vasutas. Minek kevered ide??
Nekünk is sok gondot okozott ( még fog is ) a vasutassztrájk de szolidáris vagyok és támogatom!"
Hogy? Holnaptól szolidaritási sztrájkolsz vagy csak a pofád téped?

mecarn 2008.12.21. 16:26:15

szerintem csak a máv privatizációjával lehetne előrelépést elérni. de nem mint céget kellene eladni, mert akkor átöröklődik a szervezeti "kultúra", hanem kocsinként, darabonként, hogy más cégek tiszta lappal indulhassanak.
akkor nem lenne ennyi fölösleges vasutas, aki annyira el van szállva, hogy azt hiszi, kibaszhat az egész országgal, és van pofája negyedmillió forintot kérni ajándékba. eldobom az agyamat.

Hátezmármi (törölt) 2008.12.21. 16:29:18

Keringett egy mail, miszerint osszák szét a vasutasok között a 2000 milliárd forintos hiányt is, amit okoztak, így arányosítva fizessenek be fejenként még másfél milliót, egyben vagy részletben.

A Fidesz: mindegy neki, csak végre hatalomra juthasson már. A leggusztustalanabb húzás egyike: eddig verte a kormányt, hogy a nyugdíjasok szavazatából él és rájuk pazarolja a pénzt. Most a kormány megszorította a nyugdíjasok járandóságát, egyből kikelt a nyugdíjak csökkenése ellen

Mondhat bárki bármit, képmutató hazug trükkök ezek. Se a vasutasok, se a nyugdíajasok nem érdeklik a Fideszt, csak a hatalom. Bármi áron.

Gaskó: aki ismerte, mondta, hogy olyan ember, aki mindig mindenkivel perben áll, ez az ő életének az értelme. El tudom képzelni róla, hogy ez az igazság.

Hátezmármi (törölt) 2008.12.21. 16:34:23

Ja, állitólag Gaskónak millióhoz közeli a fizetése, amit vicces módon a MÁV-tól kap, mint szakszervezeti főgóré. Nem a szakszervezeti tagdíjból, hanem ezért, amit csinál, fizetést kap a MÁV-tól.

Na, ez is egy vicc szerintem.

potom 2008.12.21. 17:17:17

Kívánom Gacskónak, az összes sztrájkoló vasutasnak és az őket támogatóknak, legyen az fideszes, vagy nem, hogy amikor fáznak, sztrájkoljanak a gázművek, amikor villanyra van szükségük, álljanak az erőművek, mikor enni akarnak, ne dolgozzanak a pékek, mikor betegek, ne legyen orvos, mikor mentőt hívnak, a mentősök sztrájkoljanak, mikor a házuk ég, akkor a tűzoltók. Én kifizetném az összesnek a 250 ezret, de levonnám belőle a MÁV utóbbi 10 évi vesztességének egy vasutasra jutó összegét, aztán kezükbe nyomnám a felmondólevelet. Sok ember dolgozna szívesen a helyükön ekkora bérekért.

is 2008.12.21. 17:56:02

mindegy mi van, csak botrány legyen, mert a kispolgár gyorsan felejt. és Orbán nem is sorol konkrét dolgokat soha, egyetlen beszédben sem, csak nyomja az általános 'zavaros a helyzet, mindenért a kormány a felelős, jaj hova jutottunk' dumát. hol van már a márciusi alkotmányos népítélet? melyik szavazó meri ma büszkén vállalni, hogy bedőlt annak a behergelésnek?

mindegy mi van, csak botrány legyen, mert a kispolgár gyorsan felejt.

potom 2008.12.21. 17:57:00

Mit akarnak még a vasutasok? Már mindenkitől megvontak mindenféle adómentes juttatást, ők pedig még most is adó- és járulékmentesen kapják az ingyenjegyet az egész családjuk számára. Ezt miért nem veszi észre az APEH. Én 10 ezer forintot fizetek egy retúrjegyért, a fiamat megbünteti a kalauz, ha nincs nála a diákigazolvány, ők meg több tíz, akár 100 ezret spórolhatnak évente az ingyenjeggyel. Ráadásul minden hétvégén meg kell küzdenünk, hogy nemdohányzó helyet kapjak a gyermekeim számára. Ha nem kapok, ami sokszor megtörtént, szívhatják a mérget 250 km-en. Miért kell egyáltalán dohányzó kocsit közlekedtetni. Hol vannak ilyenkor az egészségvédők, ombudsmanok, és miért nem szólal föl a köztársasági elnök úr a mi védelmünkben is, miért csak a tücskökért, bogarakért zarándokol?

iurko 2008.12.21. 17:58:59

Rendszeres olvasója vagyok blognak és csalódtam. Egészen a mai napig úgy gondoltam, hogy ez nem egy politikával és összeesküvés-elméletek gyártásával foglalkozó oldal. A mai nappal ezen meggyőződésem szertefoszlott.

Álláspontom szerint blogbejegyzés valahol mélyen a kocsmai politizálás színvonala alatt helyezkedik el. Már csak egy doboz piros szimfi, egy Blikk és egy tucat soltvadkerti nagyfröccs hiányzik a teljes élvezethez.

Valószínűleg a kései időpont, a hat napig tartó munkahét, a karácsonyi bevásárlás okozta stressz, illetve az elfogyasztott forralt borok hatottak a szerzőre enyhén tudatmódosító hatással.

A szerző azt írja, hogy gondolkodik. Érdekes. Bejegyzését elolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy bárcsak ne gondolkodna. In medias res rögtön gyárt is két elméletet. Harmadik út persze nincs. Imádnivaló, egyszerű megközelítés, a dolgok vagy feketék, vagy fehérek. Ki nincs velünk az ellenünk és még hosszasan sorolhatnám. De vizsgáljuk meg a két lehetséges "könnyű választ".

1. Gaskó támogatja a Fideszt.
Ugyan mivel? Hogy a vonatozó ország nem tud elindulni a szokásos év végi halászléevésre? Persze a szerző elbújtatott egy laza kis szójátékot, összemosva a sztrájkot szervező szakszervezet elnevezését és a harmadik birodalomhoz kapcsolódó Schutzstaffel (Védelmi Század) rövidítését. A tudatlanság: erő, mondotta Orwell. Az SS a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt katonai és védelmi szervezete. Ugye ez a Gaskó által vezetett szakszervezet is, amelynek a tagjai embereket küldenek a halálba. Bravó, taps, függöny. Ha olyan szrtájkot mersz szervezni, ami nem testszik a szerzőnek SS-es vagy Fidesz támogató, meg amúgy is irgumburgum. Na ez az igazi populizmus kéremszépen.

2. A Fidesz támogatja Gaskót. Bruhaha. Teszik ezt azért, hogy a zemberek ne tudjanak hazamenni halászlét falni. Látom a kis koszos orcájú, szőke, törékeny kislányt és a könnycseppet a szemében, ahogy elkeseredetten néz a pályaudvaron. Ha pedig szóbakerül Orbán neve, akkor a szeme hirtelen villámlani kezd, szája legörbül és szitkozódni kezd, hogy igen ő az a bácsi, aki miatt lemarad a kis Jézus születéséről. Mert Viktor bácsi tehet a sztrájkról is.

Ezen a ponton a szerző elveszíti a talajt, hiszen a sztrájkolókat egyenesen terroristáknak nevezi. Ismét el kell keserítenem a félműveltség ingoványos talaján elhelyezkedő szerzőt, ugyanis a terrorizmus velejárója az erőszak illetve az azzal való fenyegetés. Ezzel szemben a sztrájk a demukratikus berendezkedésű társadalmakban alapjog. A sztrájkoló pedig nem terrorista, akit le kell verni, hanem az őt képviselő szakszervezettel kell egyeztetni. Lsd.: 1989. évi VII. törvény a sztrájkról. Különösen ajánlom a törvény 1. §-át.

A harmadik bekezdésben konklúziót von le a bejegyzés írója, nevezetesen, hogy mi, akik vonattal utazunk, nem vagyunk fontosak a Fidesznek, majd természetesen egy jókorát csúsztat.

Így ír: (Gaskó) "összehívta hétfőre az Országgyűlés egyik bizottságát abban a témában, hogy hogy meri nem teljesíteni a kormány a sztrájkolók követeléseit [sic!]"

Újabb taps, újabb populizmus.

Íme a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat 67. § (5) bekezdése: A bizottsági ülést a bizottság elnöke a napirendi javaslatot tartalmazó meghívó elküldésével írásban - kivételesen szóban, a napirendi javaslat közlésével - hívja össze.

El kell, hogy keserítsem a szerzőt: bizottsági ülést összehívó szakszervezeti vezető nem létezik.

Brühühü.

Ezzel nincs vége: "Vidéki diákok, Budapestre bejáró polgárok, környezettudatos országlakók. Mi összesen nem érünk annyi szavazatot hazánk legnépszerűbb pártjának, mint pár tucat eszement, önsorsrontó, agresszív, lusta sínbohóc!"

Ez a tipikus demagóg megközelítés. Kérdés1: ha egy tucatnyi vasutas meg tudja akadályozni a vasút működését, akkor hány vasutas szükséges ahhoz, hogy a dolgok flottul menjenek?

Kérdés2: a Fidesz tehet a sztrájkról?

Kérdés3: ha egy párt azt mondja, hogy bizonyos követelésekkel egyetért, akkor ő a szervező, melléálló? Hogy is volt ez a taxisblokádnál kérem?

Kérdés4: a szakminiszter miért hárít és miért avatkozik be enyhe hergeléssel?

Kérdés5: a Kormány és annak vezetője miért csak hergel?

Kérdés6: a követelt 250 000 Ft-ból nettó kifizetésre kerülne kb.: 130 000 Ft, tehát az állam a kifizetés kb. felét visszakapná. A Minisztériumok és a központi közigazgatási szervek nem vezető beosztású köztisztviselői ennek az összegnek a másfél-, kétszeresét vihették haza a 2008-as év során, Miért is?

Javaslom a szerzőnek, hogy keressen magának állást a médiában. Annyira felkészült, mint bármelyik magyar újságíró...

Bergeroth 2008.12.21. 18:00:26

Még az is érdekelne, hogy aki a lázadás miatt nem tudott eljutni a munkahelyére és kirúgták, az ugye teljesen jogosan köphetné szembe ezt a Gaskó nevű idiótát?

watsonzoli 2008.12.21. 18:17:24

Kimentem délután a pályaudvarra és vettem egy menettérti jegyet Zalalövőre, december 23-ára. Kértem IC-jegyet a Citadella nevűre. Jegyet kaptam, IC-pótjegyet nem kaptam. Nem árulnak. Mert sztrájk lesz kedden, le van tiltva a számítógépes rendszerben a keddre szóló IC-jegykiadás.

Most akkor mi van? Előre megegyezett a MÁV és a VDSZSZ, hogy megússzák a karácsonyi népáradatot, ezért csinálnak egy jó kis sztrájkot. Tehát tutira sztrájk lesz kedden, az összes tárgyalás csak néphülyités a MÁV részéről is, a VDSZSZ részéről is, le van már zsirozva a tuti keddi sztrájk.

Vagy megegyeztek a pénztárosok a kalauzokkal, hogy nem adnak ki előre IC-jegyet, mert ha netán mégis megindul a közlekedés, akkor ennyi utast nem tud kiszolgálni a pénztár, azaz az utasok jegy nélkül fognak felszállni a vonatra, minden darab utast meg lehet büntetni 5000 Ft-ra, ennek 20 %-a a kalauzé hivatalosan. Ha nem büntet hivatalosan, akkor 2000-ben lehet vele megegyezni feketén. És mindezt az a kalauz kapja, aki most kényelmesen sztrájkol.

Kurvára nagy biznisz. Ez Budapest - Zalalövő viszonylatban 200 000-es forintos tuti adómentes bevétel a kalauznak, de lehet hogy több. Simán kijön belőle a Cargótól követelt pénz, egy ötórás úton.
Ha meg hivatalosan büntet, az is kurva nagy biznisz a MÁV-nak.

Javaslatom: mindenki vegye fel
magnóval az alkut a feketepénzről, és jelentse fel a kalauzt.

Egyébként nem vagyok hülye, hogy a sztrájk közepén vonatjegyet veszek. A versenyszférában nyomok holnaptól 12 órás műszakot, nem tudok kiugrani jegyet venni, ha netán mégis elindulnak. Karácsonykor normális esetben is másfél-két óra a sorállás jegyért, lehet tippelni, hogy most mennyi lesz, ha netán mégis. A jegyem pedig 1 hónapig érvényes, és januárban is kell utaznom ezen a távon, tehát az nem vész kárba semmiképp. Az IC-jegy kárbaveszését pedig bevállaltam volna.
De IC-jegyet keddre nem adnak.

A pályudvaron egy pénztár van nyitva, és negyvenen álltak sorba, mert kiderült, hogy mégis megy egy vonat Fehérvárig.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.21. 18:20:16

Na, megjött iurko a tipikus modoros jobber. :D Aki egész addig objektvnek tart egy blogot, amíg a jelenlegi kormánynak szólogat be, ám amint megejt egy posztot a csökött Fideszről, máris mélyen elfogult szélsőbalos lesz. :)

És a slusszpoén:
"Javaslom a szerzőnek, hogy keressen magának állást a médiában. Annyira felkészült, mint bármelyik magyar újságíró..." :)
Bár így kezdi:
"Rendszeres olvasója vagyok blognak."
Mondanám, hogy hazudik, de egy jobber soha nem hazudik - mint tudjuk.
:)

Pelso.. 2008.12.21. 18:32:09

Iurko,

"az őt képviselő szakszervezettel kell egyeztetni"
Brhuhaha.

Továbbá, javaslom Önnek, s azoknak, akik ezzel a sztrájknak álcázott, senkiházi politikai kalandorok által kézivezérelt mocsoksággal ebben a formában továbbra is egyetértenek; fejezzék ki szolidaritásukat direktebben: dobják össze fejenkénti 250 000 ft-ot, -nehogy már csak a költségvetésből tarsuk el ezt a pompás társaságot.

z8 2008.12.21. 19:09:03

én ha máv lennék most azért odabsznék rendesen dolgozoimnak: 24-25 én valahogy jobban benntartani azokat aki sztrájkol.. jusson haza a gazdag vasutas karácsonyra ha akkora nagy a szája hogy nem akar dolgozni mert fizetést emelést akar, DOLOGZNI IS kéne tisztelt sztrájkoló VASUTASOK!
azt hiszik akkora nagy munkájuk van hát a nagy szart!

petya.bacsi 2008.12.21. 19:23:41

"A közlekedési tárca késznek tűnik a megállapodásra, ám azt a miniszterelnök nem támogatja - közölte a VDSZSZ elnöke. Gaskó István ugyanakkor reméli, hogy Gyurcsány Ferenc megváltoztatja álláspontját. Gaskó István ismét úgy értékelte, hogy a miniszterelnök üzengetésével a politika beavatkozott a munkaügyi konfliktusba." (index.hu)

Ha nem szólalt volna meg a miniszterelnök, akkor meg az lenne a baja, hogy még ennyibe se veszi a vasutasokat. Most, hogy megszólalt, az a baja. Annyira kicsinyes.

Kíváncsi leszek, hogy ha tényleg igaz, a közlekedési tárca miből óhajtja finanszírozni a vasutasok követelését? Esetleg létszámleépítést terveznek a MÁV-nál? Mert onnan lenne pénz... minden 3. embert kirúgni, és máris meglenne a pénz!

gonnaburninflames 2008.12.21. 19:28:29

"Gaskó az utasok türelmét és megértését kérte."

Ez a fattyu vagy beijedt, vagy egy ujabb fejezetett nyitott a pofatlansag konyveben.

petya.bacsi 2008.12.21. 19:30:38

gonnaburninflames: ezt már pár napja is írta a vdszsz.hu oldalon.

gonnaburninflames 2008.12.21. 19:34:23

iurko 2008.12.21. 17:58:59
"Kérdés6: a követelt 250 000 Ft-ból nettó kifizetésre kerülne kb.: 130 000 Ft, tehát az állam a kifizetés kb. felét visszakapná."

Teccik a stilusod, te legalabb meg tovabb arnyalod a hulyeseget. Akkor kezdjunk el jatszani a szamokkal, hogy ennyi-meg-annyi jonne vissza.

Mar van egy szamitogepem es egy mobiltelefonom, te mit adsz?

Legyen mondjuk brutto egy szinesteve, netto az, hogy hetfo es kedd este visszakapod ideiglenesen.

gonnaburninflames 2008.12.21. 19:35:52

petya.bacsi 2008.12.21. 19:30:38
"gonnaburninflames: ezt már pár napja is írta a vdszsz.hu oldalon."

Akkor csak ismetlodik a lemez, en a mostani index hirbol masoltam.

index.hu/gazdasag/magyar/mavsztrajk12
16:18

petya.bacsi 2008.12.21. 19:38:50

gonnaburninflames: valahol ezt olvastam, lehet, hogy ez még az előző sztrájkról maradt meg bennem :)))

Benbe · http://www.benbe.hu 2008.12.21. 19:39:33

Ki kell ábrándítsalak, watsonzoli: a pénztáros szimplán csak hülye volt. A Citadella nem IC, hanem mezei (bocsánat a bakonyiaktól: hegyi) gyorsvonat. Nem kell rá helyjegy, sőt, nem is váltható.

Másrészt, ha le lenne zárva az értékesítési rendszer, akkor az Elvirában sem lehetne pótjegyet venni, pedig lehet. Az más kérdés, hogy sztrájk alatt pofátlanság kérni.

Tavanic 2008.12.21. 19:42:06

Gyerekek arról senki sem ír, hogy a CARGO vonatai jobban mennek, mint valaha!!!

Bit Rot 2008.12.21. 20:06:50

Én MINDEN bérkövetelést megadnék a kormány helyében!

Persze hozzátenném, hogy akkor hány emberrel kevesebb dolgozhat majd, mert a költségkereten belül kell maradni.

watsonzoli 2008.12.21. 20:30:26

Benbe: A Citadella nemzetközi IC-gyorsvonat - Ljubljanaig megy és KÖTELEZŐ rá IC-pótjegyet venni, Magyarországon belüli útra is. Rendszeresen utazom vele, úgyhogy tudom, hogy akinek nincs IC-pótjegye, azt keményen megbüntetik. Egyébként ócska kocsikból áll, az ajtók rendszeresen beragadnak, nincs rajta büfé, néha kifejezetten büdös a vonat, stb., de IC-pótjegyet váltani rá KÖTELEZŐ.

Az Elvirát megnézem - de mint irtam is, nekem is gyanús, hogy összejátszanak a pénztárosok a kalauzokkal.

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.12.21. 21:00:14

iurko!

Te azért írtál ennyit ekkora arccal, mert olvasni nem tudsz? Hol írtam én, te anyaszomorító, hogy Gaskó hívja össze a bizottsági ülést?

ti

iurko 2008.12.21. 22:01:00

Mea culpa erminavet, mea maxima culpa. Ezek szerint nem Gaskó a gonosz Viktor bácsi magyar hangja. Bocsesz.

Ne legyél ennyire nyugtalan, folyékonyan olvasok. Ha pedig benézek egy kétes értelmű jelzőt attól még nem érzem magam anyaszomorítónak ha nem nagy gond.

Húzd ki azt a fél bejegyzést, a többit pedig fenntartom, sőt kiegészíteném annyival, ha máv vezetés, pártunk és kormányunk elkezdene érdemben tárgyalni, akkor esetleg le lehetne alkudni azt a bizonyos 250 ezret. Pontosan ez a tárgyalás célja, hogy mindkét fél engedjen és kompromisszum szülessen.

De azon is gondolkodhatnánk, hogy mennyibe került nekünk adófizetőknek az, hogy egy hete kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés? Esetlen nem lett volna olcsóbb, ha már az elején megszületik valamilyen megegyezés?

Az biztos, hogy roppant kellemetlen az utazóknak ami most történik a síneken, az is tény, hogy valamennyi ágazat követelhetné a maga jussát. Ezzel szemben nem tekinthető tárgyalási alapnak annak kijelententése, hogy a követelésekre nincs pénz, nem megoldható és a sztrájk jogszerűtlen. Ez utóbbit pedig csak a bíróság döntheti el.

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2008.12.21. 22:20:56

Páran felvetették, hogy miért mehetnek a tehervonatok. Javítsatok ki, ha tévedek, de ugye oda nem kell kalauz meg kocsivizsgáló, tehát az alapvetően ezeket a szakmákat tömörítő vdszsz azokat nem tudja megfogni.

Vasúti szempontból off, más szempontból nagyon nem: persze, Thatcher nagyon jól jött Nagy-Britanniának. Nekünk is jól jönne egy ilyen vezető. Gyurcsány fényévekre ettől. Sajnos Orbán is. Jó lenne a választékbővülés...

ap · http://premiumlivesets.hu 2008.12.21. 22:41:01

Én csak egyet nem értek... egyesek vérre mennek hogy van, egyesek meg hogy nincs kapcsolat jobb vagy baloldal és a gaskó között...

akkor csak egy kérdés:

az utolsó ilyen sztrájkhullám vdszssz és a liga szervezésében valamikor télvégén volt, amikor is a kormány szavazott a többiztosítóról... aztán vhogy elfelejtették egész évben h nekik kell negyedmilla.. (biztos a nyaraláshoz senkinek nem kellett)

sztán most itt a következő sztájkhullám. miről is szavazott a parlament a hét végén?

tán vmi költségvetés lett volna?

1ébként meg mint írták is, rohadt nehéz pártatlanul lenyelni, hogy ha meg is kapunk mindent, akkor is sztrájkolunk tovább, az meg a fentiek függvényében még emészthetetlenebb hogy miért mindig csak a fidesz az aki ott áll teljes válszélességgel a gaskóék mögött.. miért kell rögtön sajtótájékoztató hogy mennyire felháborító és arcátlan és és ÉS.. SZTRÁJKTÖRÉÉÉÉS!!!

pofátlanság ez tény.

meg az is hogy azt dühíti a legjobban akinek legjobban keresztbetettek.

és nem a ferihegyes sztrájkolók akadtak ki..

a gaskó baloldali volt 10 éve? noés? ez mit bizonyít amikor az mdf alapítói közül is sokan narancslevet isznak már és nem csak ők?

Benbe · http://www.benbe.hu 2008.12.21. 22:52:06

Watsonzoli: a Citadella IC-vel elhiszem, hogy sokszor utaztál, csakhogy az december 13-án közlekedett utoljára.

Azóta Citadella gyorsvonat van, csak még soha nem közlekedett, így nem szokhattad meg, hogy nem pótjegyköteles.

gonnaburninflames 2008.12.21. 22:54:50

iurko 2008.12.21. 22:01:00
"elkezdene érdemben tárgyalni, akkor esetleg le lehetne alkudni azt a bizonyos 250 ezret."

Oke, en benne vagyok a pentekben is. bocsanat, alkudozasrol van szo, vagy targyalasrol?

Hogyer' adod a lopotokot? Csinald rendesen az alkudozast, elvegre bazarban vagyunk.

"Ezzel szemben nem tekinthető tárgyalási alapnak annak kijelententése, hogy a követelésekre nincs pénz, nem megoldható és a sztrájk jogszerűtlen.

Targyalasi alapnak tekintheto hogy egy politikus kiparolgasat probaljuk bevasalni. T'od, az olyan "realis", felnottes es jozan.

Szeretem amit es ahogyan irsz. Olyan gyerekes, mint az egesz sztrajk.

ap · http://premiumlivesets.hu 2008.12.21. 23:16:42

csak az utolsó 100 commentet olvastam végig, úgyhogy bocs ha volt már. emilen keringett még az előző sztrájkhullám alatt. sztem zseniális:

Tisztelt Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk.
Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:

- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:

- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:

Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető

Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt egyenlegközlőt továbbítunk önnek.

watsonzoli 2008.12.21. 23:34:43

Benbe: Nálad a zseton, köszi!!! Kibogarásztam az elvirából, tényleg nincs R betű a Citadellánál. Végülis nem várható el ilyen nehéz feladatra a megoldás egy MÁV feliratú egyenruhában üldögélő pénztárostól. Egyenesen azt mondta, hogy azért nincs IC-jegy, mert sztrájk lesz.
Egyben azt is megállapitottam az elvirából, hogy Zalaegerszeg megyeszékhelyet ezután egyetlen IC vonat se érinti, mert a Göcsej IC megszűnt, őt is lefokozták gyorsvonattá. Megspórolható a pótjegy ára.

Tavanic 2008.12.21. 23:35:02

timarg: a tehervonatok azért mennek, mert a a CARGO szolidáris a sztrájkkal és pl nem adja oda a startnak a kocsivizsgálóját. Meg nyilván még sok oka van, de ez az egyik...

tcsendes000 2008.12.22. 00:08:28

Tisztelt Fidesz!

Elnézést kérek, elkeseredettségből írom ezt a levelet. Megpróbálom minden elérhető fórumon feltenni a kérdéseket, talán így nagyobb eséllyel kapok rájuk választ.


7 éve az idei lesz az első karácsony, hogy nem tud szenteste együttlenni a teljes nagy családunk, a vasutas sztrájk miatt.


Életem során most először érzem azt, hogy nemmegyek el szavazni többet, ugyanis mostmár ténleg érzem, hogy nincs kire.

Eddig azt hittem van egy párt, aki a TÖBBSÉG, azaz a MI érdekünket képviseli, erre szombat este bejelentik, hogy a vasutas követelésekről tárgyalni kell. Amikor nagyon jól tudják, a döntés az MSZP kezében van, aki teljesen hajthatatlannak bizonyult az ügyben.


Első kérdés: Milyen stratégiai megfontolásból jelentették ezt be szombat este? Ha céljuk ténleg az volt, hogy karácsonykor legyen vasutas közlekedés, miért nem vártak a vasárnapi tárgyalások végéig? Önök nem érzik úgy, hogy ezzel hatékonyan hozzájárultak a sztrájk karácsonyra való kiterjesztéséhez? (ezután a bejelentés után már énis hülyének néztem volna a vasutasokat, ha abbahagyják a sztrájkot hiszen hónapok óta most először sikerült elérniük valamit)

Második kérdés: Nem értek a joghoz. Nem tudom van-e valós jogi alapja a vasutasok 250000 forintos követelésének, de eddig mindenhol csak azt hallottam hogy nincs. Komolyan érdekelne a jogi levezetése annak, hogy önök szerint miért van. Amennyiben önök szerint sincs, akkor végképp nem tudom megérteni a buzdításukat. Ha ténlegesen van, akkor megérdemlik a pénzt, DE nem értem miért nem eddig, vagy ha csak most értették meg (ez esetben korábban miért nem vizsgálták, egy ilyen jelentős politikai erő odafigyelhetett volna az eddigi nem jelentéktelen vasutas lépésekre is), akkor az ünnepek után rendezik le ezt az ügyet, ehelyett egy fél ország karácsonyának az elvesztését segítik a mostani bejelentéssel.

Harmadik kérdés: A vasutasok bérkövetelését jelen gazdasági helyzetben önök szerint mi indokolja? 32 éves munkaviszonnyal rendelkező pedagógus nagynénjém lényegesen kevesebbet visz haza egy vasutasnál. Persze ő nem tudja tönkretenni tömegek karácsonyát (ráadásul ha tudná se tenné). Természetesen ettől még megérdemelhetik a további bérkülönbség növekedést a vasutasok, de komolyan érdekel önök szerint ezt -akár morálisan- mi indokolja.


Igen, el vagyok keseredve, de a kérdéseket teljesen őszintén tettem fel. Azért, mert talán meg tudják őket válaszolni, és talán újra érezhetem, hogy van egy olyan politikai erő magyarországon amire érdemes szavazni, ami az emberek érdekét nézi.

Köszönöm

Piros11 2008.12.22. 00:09:58

@Iurko

Amit te benéztél, az a kicsit kioktató hangnem, ami nem minden esetben baj, de a szövegértési képességek hiányával társulva már igen.

Kompromisszumokat említettél? Jó is, hogy előkerült megint a sztrájktörvény. Engem például érdekelne egy-két vélemény arról, hogy a sokszor emlegetett "elégséges szolgáltatások" kitételt jelen helyzetben hogy kell értelmezni. (Előkerült már februárban is a téma, lásd például index.hu/gazdasag/magyar/szttv080206/.)
Ugyanis ha a feleknek megegyezésre kell törekedniük az elégséges szintről, ilyesmit az utóbbi napokban csak a MÁV részéről tapasztalhattunk. Még mindig kompromisszum, mi? Feltételezem, hogy a szabályozás elég hiányos ahhoz, hogy a szakszervezetre emiatt ne legyen kimondható a törvénysértés (netes forrás: az LB gyakorlata szerint nem jogszerűtlen az ilyesmi), és ez elég sajnálatos. Merthogy ez az egy olyan része van jelenleg a történetnek, ami kizárólag az utasok ellen irányul.

Egy idevonatkozó idézet:
"megállapították, hogy a nemzetközi szabályok is tiltják azt, hogy az elégséges szolgáltatás hiánya miatt jogellenes legyen egy sztrájk. Ugyanakkor az elégséges szolgáltatás hiánya megalapozza a Polgári Törvénykönyv szerinti általános kártérítési felelősséget, de ezzel eddig senki nem élt a sztrájkot szervezőkkel szemben. Ez azt jelenti, hogy ki kellene fizetni az okozott kárt a sztrájk szervezőjének, kivéve, ha bizonyítani tudja, hogy úgy járt el, ahogyan az adott helyzetben elvárható."
(www.tpk.org.hu/resource.aspx?resourceID=tpk_Hirkozlesi_Agazati_Beszamolok_2008I_mell6)

Ismét nagy tömeg szubjektivitás az elvárhatóságot illetően, de itt talán lehetne fogást keresni. Ha az egyik fél képes volt az álláspontját felülvizsgálni, elvárható-e a szakszervezettől ugyanez? Te írtad: "Pontosan ez a tárgyalás célja, hogy mindkét fél engedjen". Ez a labda lassan egy hete pattog a szakszervezet oldalán.

Tárgyalási alapokról: pénzügyminisztériumi állásfoglalás már volt arról, hogy a követelt sarc jogszerűtlen. A Fővárosi Bíróság ellentmondásos ítéleteket hozott, és a felülvizsgálati kérelem sorsáról nem találni híreket. (Jó kérdés, hogy miért.)
Node, ha ilyen kifogás merül fel, szerinted van tárgyalásnak helye? Ez egy nagyon is védhető időhúzó álláspont a MÁV számára.

---

Olvastam a szakszervezeti honlapot, lesújtó az a sötétség, a cinizmus, a szavazás a börtönökről... Elvárás, hogy a sztrájkolás jogát tiszteletben tartsa a munkáltató, az állam, az utazóközönség. Ehhez képest a vasutasok többsége, akik nem sztrájkolnak (nem főznek/ultiznak/tévéznek), rendesen ki vannak osztva, ej a sztahanovisták, akiken jót röhög a hősies munkabeszüntető, ha elakad 100 km-re otthonról a mezőn!
Egyáltalán mi az, hogy sztrájkot "tör" valaki? Aki nincs velünk, az ellenünk, és felróható, ha valaki a munkáját előírásszerűen elvégzi, mert ÍGY döntött? Maga a kifejezés is értelmetlen, mégis lovagol rajta a sztrájkolók mellett fél sajtó. És még a miniszterelnök az, aki itt hergel...

Ami még érdekelne, hogy a járműparkkal mi történt az elmúlt héten. Felteszem, vannak bizonyos időszaki kötelező vizsgálatok, amelyek nélkül nem engedhetők forgalomba. Akármi is az eljárási rend, nyilván felborult már régen, és ha 23-án éjfélkor hirtelen "megkegyelmez" a népnek a Gaskó-csoport, nem fogadnék rá, hogy egyhamar helyreáll a közlekedés. Mintha emlegetnének is valami 24 órás átmenetet, talán nem véletlenül.

Potenciális utas volnék, de mint a hozzám hasonlóak egy része, kerestem és találtam alternatívát. Nem mindenki lesz így ezzel, és túl sokak számára kellemetlen, mégis elgondoltam, mi lenne, ha kitartana még egy hétig a sztrájk. Meddig lehet elmenni? Egy közszolgáltatás ügyében (alkotmányos alapjogai az utazóknak is vannak, nemdebár) mikor és hogyan léphet közbe a kormány? Előbb-utóbb tényállás lesz, hogy ez a vállalat nem képes ellátni a feladatát, és jönnek majd a kérdőjelek a további finanszírozása dolgában is (tényleg foglalkoztatni kell a sztrájkolókat? stb.).

Katscha 2008.12.22. 04:00:51

Pofátlanságnak tartom, így Karácsony előtt sztrájkolni, mert a vezetők, nem hinném, hogy vonattal utaznak, ők nem érzik az egészet, ahogy "kedves gaskó elvtárs sem" vonattal utazik szerintem, én elküldeném azokat akik nem dolgoznak, én se sztrájkolhatok, hogy most nem tanulok, mert nincs kedvem, megtehetem de akkor megbukok a vizsgákon előbb utóbb kibukok az egyetemről és senki lesz belőlem. Nem értek egyet a sztrájkolókkal, mert ennyi erővel én is kérek abból a pénzből, kb annyi köze van egy kalauznak vagy váltókezelőnek az eladási pénzekhez mint nekem, rendszeresen használom a vasutat. Minden felhasználónak jár. Na mindegy, egy biztos, lesz egy-két keresetlen szavam pár dolgozó felé, ha ma nem jutok haza. És most csúnyább szavak is kerengnek a gondolataimban, de inkább nem nyilvánulok meg. Szerintem nem egyedül vagyok így vele...

petya.bacsi 2008.12.22. 08:23:12

Jogtudók! Az utasnak szám szerint mennyi joga sérült a gaskói bohockodás miatt? Van köztük alkotmányos jog is? (mindig ilyen szép szavakkal dobálóznak)

Tgr 2008.12.22. 09:47:32

Értelmezhetetlen a kérdés, hogy joga van-e a vasutasoknak a negyedmillióhoz. A munkavállaló azt várhat el a munkaadótól, amit csak jólesik neki, akár negyedmilliót is karácsonyra; joga meg akkor lesz, ha ki tudja járni magának. Ha sztrájkkal, akkor úgy. Ha a dolgozók alul vannak fizetve, akkor nehezen pótolhatóak és a cégnek jobban megéri fizetést emelni, mint állni a veszteségeket vagy sztrájktörőket hozni sok pénzért; ha meg nincsenek alulfizetve, akkor nyilván ugrani fog öt jelentkező mindegyikük helyére.

Ez a viszonylag egyszerű képlet ott csúszik el, hogy a MÁV állami cég, aminek a hiányát rendszeresen közpénzből fedezik; vagyis a sztrájkolók nem igazán tudják zsarolni, mert max. többet kér majd az államtól. És a vasutasok is játszhatnak arra, hogy teljes lelki nyugalommal elsztrájkolják a MÁV nyereségét, aztán ahelyett majd közpénzből fizetik a prémiumukat. Ezt az állapotot kell mielőbb megszüntetni, és akkor a sztrájk is normálisan, a piac törvényei szerint fog működni; szóval mielőbbi feldarabolás és privatizáció.

Nedudd.gi 2008.12.22. 20:56:56

Ezt a cikket a VDSZSZ honlapján találtam, és fel ment bennem a pumpa. Azt hiszem, hogy a szóban forgó illetőt most azonnal ki kéne rúgni, ugyanis ő nem takarózhat a sztrájkkal, egyszerűen szabotálta a vonatközlekedést.

"Vannak titkos támogatóink. A győri vezénylő - bár nem sztrájkol - úgy irányította a dolgozókat, hogy minél kevesebb vonat mehessen el. Ezt úgy érte el, hogy hajnali négykor egy sztrájktörőt elküldött Veszprémbe, aki 10 órakor ért vissza, ezzel le is telt a szolgálati ideje. Egy kilőve.

Egy másik sztrájktörőt felküldte Kelenföldre, aki viszont csak Komáromig tudott visszajönni, mivel onnan már nem volt Győrbe közlekedő vonat. A végén az első hajnali vonattal sikerült neki a visszatérés, ezzel a kanyarral neki is letelt az ideje. Így az öt sztrájktörő közül kettőt rögtön diszkvalifikált a vezénylő. A másik három itt tingli-tanglizott a Flirtökkel, utasok nélkül – tájékoztatott győri vezető ügyvivőnk."

Nedudd.gi 2008.12.22. 20:59:28

Az előző cikk folytatásában ez áll:

"A tegnapi szarvaspörkölt után a mai paprikáskrumpli is ízlik a sztrájkolóknak: ma tizenkilencen jelentkeztek fel szolgálatra, közülük kilencen sztrájkolnak. De nem minden az, aminek látszik, hiszen a várakozásoktól eltérően mégse tízen dolgoznak, csak heten tudtak érdemben kibontakozni: van ugyanis közöttük három jegyvizsgáló, akik önállóan nem végezhetnek munkát, ők a vezető jegyvizsgálókkal együtt rohangálnak jelenleg is az országban."

Most akkor sztrájk, van, vagy buli. Szarvaspörkölttel etetni a sztrájkolókat nem anyagi juttatás. (Én kb 5 éve nem jutottam hozzá, pedig imádom.) Tisztességes ez kedves vasutasok.

kamasuka 2008.12.23. 00:00:10

"petya.bacsi 2008.12.21. 11:05:12 Kamasuka: majd meglátjuk. Szerintem fognak."

Ugye, hogy nem fognak!

1998 és 1999 decemberében is volt sztrájk. Legkésőbb 22én azok is véget értek, ahogy a mostani is. Érdekes módon akkor is és most is a FIDESZt tették hibássá mindkettőért. Szóval gratula az elméletgyártóknak. 1998ban és 1999ben ők voltak kormányon, de idén elhangzott egy nyilatkozat, amit szépen kiforgatva tárt az ország elé a tisztelt baloldali, ill. "semleges" média. Az eredmény: mindig a Fidesz a hibás, Orbánördög ismét hülye, sztájkot szervez. Bezzeg milyen szép és jó is a sorsunk és milyen szép és jó lesz másfél év múlva is ha az MSZPre szavazunk, és ismét ő viheti az országot a jólét mezejére, bár most éppen a pusztulásba és adóslisták élére viszi.

Szóval gratula az egész "semlebal" médiának!

Tény, hogy Szijjártóval az élen a Fidesz és a kommunikációja az ország legbénábbja, agyatlan balfaszok irányítják, és agyatlan balfaszok sora ül a parlamentben (tisztelet a kivételnek), Brüsszelben (tisztelet a kivételnek), és az apjuk faszában is (nincs kivétel), de azért, mert 9 év után ismét volt karácsony előtt egy vasutas sztrájk amihez valójában kb. annyi köze volt a Fidesznek, mint az MSZPnek, így sok jót kívánok annak, aki a 6 év MSZP kormányzással elégedett lett hipp-hopp és ezután a MASZOPra megy majd szavazni meg hogy nem megy el (nem megy el? bekerül a Jobbik is ...) Ja, és lehet szavazni a Jobbikra meg az MDFre (pont ma jelentették be, hogy megerősödtek - milyen véletlen, hogy ma, holnap már kár lett volna, hisz véget ér a sztrájk -, bár az MDF még érvényes számú kopogtatót sem tudott összeszedni, de biztos kurva erős lett), szóval lehet elszórni a szavazatokat több irányba, adni a 4.99%ot a két kispártra, hogy ismét az MSZP alakíthasson kormányt az SZDSZ társaságában, mert az pl. mindig bekerül. Szóval gyönyörűen ki van ez találva, össze van mosva, be lehet szopni, aztán újabb négy évet lehet anyázni, elégedetlenkedni az újabb MSZP kormánnyal 2010től is. HAJRÁ!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.12.23. 20:37:20

Amúgy szerintem lehet a 250000 forintra jó megoldást adni: Bármely vasutas választhassa, hogy megkapja a kiszervezetteknek járó előnyöket, amikkel megváltják a MÁVnál maradók jogait...

De onnan nincs SEMMI olyan joguk ami a többi MÁVosnak van. Se ingyen bérlet, se semmi. A munkaviszonyuk hossza újraindul (új szerződés) így kevesebb lehet később a végkielégítés, nem vonatkozik vasutasra semmi olyan ígéret, hogy közszférában nem lesz elbocsájtás, stb.

Aztán Gaskó magyarázhatná miért jó az ilyen egyenlősdi a startosoknak. Be kell vezetni azt, hogy a tömegközlekedés mint közszollgáltatás esetén legyen törvényileg szabályozott minimum...

Sőt: Jegyvizsgáló esetében a sztrájk csak arra terjedhessen ki, hogy nem kér jegyet, nem arra, hogy nem mehet miatta a vonat.

Sparhelt 2008.12.24. 08:28:25

@Tyss: A fidesz minden szándékot támogat, ami a kormány ellen irányul. A baj az, hogy a kormányzati felelősség köde elhomályosítja a látásukat, és nem fogják fel, hogy hosszú távon maguknak is ártanak vele. Óvodások. Tud valaki mutatni egy olyan erőt, akire majd szavazni érdemes?

veny 2008.12.27. 17:48:26

"states 2008.12.21. 12:06:57
A sztrájkjog az, ami megkülönbözteti a rabszolgát a munkavállalótól "

Pontosabban: ezen dolgok EGYIKE, ráadásul messze nem a legfontosabb közülük.

Ólmosbot 2008.12.30. 13:02:44

@veny: "Pontosabban: ezen dolgok EGYIKE, ráadásul messze nem a legfontosabb közülük."

A legfontosabb - sőt bizonyos szempontból egyetlen - a személyi státuszbeli különbség: a szabad ember jogalany, a rabszoglga jogtárgy (volt).

zgabi 2009.01.02. 22:59:59

Gaskó egy pökhendi, beképzelt, eszetlen fickó, már ami a gördülő sztrájkot illeti.
Amúgy okos, hiszen havi 1 milláért sztrájkvezér, melyet ráadásul a MÁV fizet neki. Ez egy elképesztő baromság, hát miért fizetik, miért nem rúgják már ki? Kiváncsi lennék, ha perre menne a pénzéért, vajon hány havi 100.000-et sem kereső, VDSzSz-es vasutas lépne sztrájkba a Gaskó havi 1 millájáért. Ki kellene próbálni. Megérné a MÁV-nak még akkor is, ha 5 év múlva Gaskó nyerné meg a pert, mert amit akkor fizetnének neki, az eltörpülne a sztrájk okozta károkhoz képest, miközben Gaskó a " mennybe menne". ( csak azért menne a mennybe, mert ennél jobban, mint most, lejáratni már nem tudja magát)
Próbálja már ki a MÁV, nézzük, mi lesz a Gaskóból!
süti beállítások módosítása