Kötött pálya

vasút, városi közlekedés, út, térkép, utazás - erminavet (Tevan Imre)

Magyar vasút ma

1 város, 1 villamos

Utazás Transzibériába

MD, a mi motorvonatunk

Vasutasok dolgoznak

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.12.21. 22:00 erminavet

Hiányos, hibás menetrendek a neten - Visszásságok vasutunk világából 21.

Az adatok a tavalyiakkal keverednek.

Nekem még mindig nincs papírmenetrendem, vonatozni most nemigen lehet, hát nézegessük a táblázatokat az interneten. Szerencsére a MÁV és a MÁV-Start is feltöltötte a már egy hete érvényes, de még soha nem működő menetrendet saját honlapjára.

Maga a magyar menetrend a MÁV-nál van fönt használhatóbban, vonalanként, igaz, például a közben megszűnt 3-as vonal is szerepel a felsorolásban, bár ha rákattintunk, nem történik semmi. A Startnál egyben lehet letölteni az egészet, ez nem túl kényelmes. Viszont a MÁV nem tette föl a menetrendkönyv többi részét (nemzetközi, zöld, piros).

De nézzük, mi van még! A MÁV a pótlékokkal is kedveskedik, ott sorakozik a nyomás közbeni változás, az 1., a 2. és a 3. módosítás. Kár, hogy ezek mind a tavalyi menetrendhez tartoznak. Ugyancsak az előző évi maradt fönt (a címével ellentétben) a vonatközlekedésre vonatkozó jelek táblázatából, más a 33. kód jelentése, és a két ünnep közötti napok sem ugyanoda esnek 2007-ben, mint 2008-ban, ahogy az iskolai szünet is máskor kezdődik, végződik 2009-ben, mint 2008-ban.

A Startnál stimmelnek a jelek, és itt szinte az egész menetrend megtalálható, a zöld (a közvetlen kocsikkal, bizonyos belföldi és a nemzetközi gyorsokkal, IC-kkel) és a piros rész is (útmutató). Nem lehet viszont letölteni a nemzetközi (fehér) részt, vagyis a "kishatárforgalmi" vonatokról nincs semmilyen információ, csak a zöld részben szereplő távolsági járatokról. Ez a hiány annál is bosszantóbb, mert néhány napja már és még fönt volt a nemzetközi menetrend, aztán eltűnt.

 

Visszásságok vasutunk világából - sorozatunk korábbi részei:
1. Tönkretették a magyar vasutat
2. Kétszer annyi utas lett, ritkították a vonatokat
3. Ajkáról ki se fogy az úúúútas
4. Kisiskolás megoldás
5. A menetrend intelligens, de aki eldönti, hogy mi kerül bele
6. Hogyan vizeljünk a vonaton?
7. Bezárt a cálli resti
8. Az ütemes menetrend a parlamentben
9. Puch államtitkár szerint vonat helyett utazzunk busszal
10. Rúgják ki a fölösleges vasutasokat! Most!
11. A MÁV Start nem tudja, miért áll meg a gyorsvonat Csajágon
12. Utasok nélkül futó IC-szerelvénnyel spórol a MÁV
13. Lassabb, zsúfoltabb, kevesebb reggeli vonat jön hétfőtől Székesfehérvárról
14. Az SZDSZ-nek sem tetszik az új menetrend
15. A károkozók okoznak, a hárítók nem hárítanak
16. Ahol hajnali fél 6 után nincs vonat
17. Van, nincs, vagy volt az új menetrend?
18. Elvira nem tudja, hogy mégis megállnak a debreceni IC-k Püspökladányban
19. Miért titkos a közvetlen Miskolc–Pécs-IC?
20. Miért támogatja a Fidesz Gaskóékat?

12 komment

Címkék: vasút ütemes menetrend utastájékoztatás vvv vvv menetrend


A bejegyzés trackback címe:

https://kotottpalya.blog.hu/api/trackback/id/tr75835773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bravo 2008.12.21. 22:27:51

szanalmas. ha pedig a mavszovivo tajekoztat, akkor minden a legnagyobb rendben van a menetrenddel. hogy gondolhatja barki is az ellenkezojet.
nehany evvel ezelott svajcban jartam es megvettem az akkor uj menetrendet. az olyan mezoknel, ahol felujitast terveztek a kovetkezo egy evre, napra pontosan benne volt mettol meddig es akkor hogyan valtozik a kozlekedes. tovabba a menetrend reszet kepezte a buszok menetrendje is (igaz az kulon kotet volt, amit utolag postan kellett igenyelni cd-n vagy konyv formatumban teritesmentesen).
de szeretnem, ha nalunk is igy vagy legalabb fele ennyire igy lenne!

ap · http://premiumlivesets.hu 2008.12.21. 22:39:06

Én csak egyet nem értek... egyesek vérre mennek hogy van, egyesek meg hogy nincs kapcsolat jobb vagy baloldal és a gaskó között...

akkor csak egy kérdés:

az utolsó ilyen sztrájkhullám vdszssz és a liga szervezésében valamikor télvégén volt, amikor is a kormány szavazott a többiztosítóról... aztán vhogy elfelejtették egész évben h nekik kell negyedmilla.. (biztos a nyaraláshoz senkinek nem kellett)

sztán most itt a következő sztájkhullám. miről is szavazott a parlament a hét végén?

tán vmi költségvetés lett volna?

1ébként meg mint írták is, rohadt nehéz pártatlanul lenyelni, hogy ha meg is kapunk mindent, akkor is sztrájkolunk tovább, az meg a fentiek függvényében még emészthetetlenebb hogy miért mindig csak a fidesz az aki ott áll teljes válszélességgel a gaskóék mögött.. miért kell rögtön sajtótájékoztató hogy mennyire felháborító és arcátlan és és ÉS.. SZTRÁJKTÖRÉÉÉÉS!!!

pofátlanság ez tény.

meg az is hogy azt dühíti a legjobban akinek legjobban keresztbetettek.

és nem a ferihegyes sztrájkolók akadtak ki..

a gaskó baloldali volt 10 éve? noés? ez mit bizonyít amikor az mdf alapítói közül is sokan narancslevet isznak már és nem csak ők?

Xmas 2008.12.21. 23:18:02

Off topic, de mégis "érdekes"

Idézet a VDSzSz honlapjáról "Nincs peták - nincs karácsony" címmel:

-----
Sztrájk percről-percre: 15:30

Megtornáztatta a MÁV apparátusát a "Nincs peták, nincs Karácsony!" feliratú transzparens (a lap alján mellékelve), amit tisztségviselőink a Keleti pályaudvar vezénylete mellé még ma reggel függesztettek ki a magasba. Az a verdikt született, hogy el kell távolítani, hiszen a sztrájkolóknak az Ingatlankezelő Kft-vel semmilyen szerződésük nincs feliratok, táblák elhelyezésére.
Ugyanakkor a vágányok között már több napja olvasható a "Sztrájk"-felirat, ami - mivel nem az épületen van - maradhat a helyén.
Új művüket a Keletis sztrájkoló jegyvizsgálók a csarnok ütközőbakjához viszont nem merik kifeszíteni, mivel attól tartanak, hogy esetleg letépik, megrongálják a hosszú sztrájkórák eredményét. "Jelenleg itt van a Vezényleten összehajtogatva, hátha máshol fel tudjuk használni, vagy ki lehetne függeszteni."
Nem ez az első eset transzparens-ügyben, hiszen korábban a "két transzparensünket is széttépte egy ürge. Rendőri intézkedést kértünk, jelenleg bírósági szakaszban van az ügy - tájékoztat ügyvivőnk az előzményekről.

www.vdszsz.hu/drupal/files/Nincs_pet%C3%A1k_nincs_Kar%C3%A1csony.jpg
-----

atmo007 (törölt) 2008.12.21. 23:28:27

Nem érhető el a 2008/2009-es nemzetközi menetrend?!?!?!?!?!
Pedig esküszöm, hogy pár napja már egyszer végignéztem!! Most néztem meg, az itt található link nem vezet el a nemzetközi menetrendhez: www.mav.hu/menetrend/hir.php?mid=14931af852ac42

Aki nem hiszi, hogy egyszer már láttam a nemzetközi menetrendet, annak elmondom, hogy több olyan vonal is van benne, ami az előző éviben nem volt benne. Kár, hogy nem töltöttem le...

z8 2008.12.22. 00:03:36

romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le,romboljuk le

Narrátor (törölt) 2008.12.22. 07:12:26

Erminavet, egy sztrájkoló céggel te hova akarsz eljutni? :-P :-) Amúgy még két 2 hét és kiderül, hogy a vasút nélkül is tökéletesen lehet ebben az országban közlekedni. Az 1 és 100-as vonal kivételével mindet föl lehet szedni.

krtek24 2008.12.22. 07:34:12

Biztosan Kuncze barátjához akar... :)

GEePeeYeSs! (törölt) 2008.12.22. 09:09:50

Minek a menetrend, ha úgysem tartják be... Nekem van yó kis statisztikám róla, elszomorító, s mint utasnak nem könnyű elviselni!

gothmog 2008.12.22. 10:00:07

bravo, persze... svájci menetrend... A svájciaknak a pontosság a perverziójuk, ne hasonlítsd őket a bohó magyarokhoz!
;)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.12.22. 14:33:13

Saját menetrendet mindenkinek:
vonat helyett telekocsi!

sopron.e-cafe.hu/rovidurl/441
süti beállítások módosítása